a ostrze tez tak dobrze wyglada
[PL] 1 2 3... proba pedzla
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla
ogolnie calkiem niezle wyszla, a co przykuwa moja uwage tarcza, nie wiem dlaczego ale bardzo mi sie podoba 
tak wilczyca wyglada na chwile obecna i w mniej wiecej rzeczywistej wielkosci. Pare rzeczy musze jeszcze dopracowac, miedzy innymi ten nieszczesny miecz i wlosy ktore nie chca przestac byc rude:D
Click to see full-sized image
@ Flameon: Chodzi Ci o to ze sam czubek ostrza miecza powinien byc jasny a nie ciemny? Ale wtedy glupio mi sie zlewaja dwie ciemne plamy wyzej:(
@ Gildor: sam klocek bedzie jeszcze przyciemniany (ale nie na czarno) tylko musze znalezc jakis sposob zeby sie z autochtonami w obi dogadac, ze chce nie farbe do drewna tylko bejce czy cus w ten desen, zeby zmienic kolor ale nie zakryc sloje... Wbrew pozorom nie jest to wcale takie proste;/
@ Irkuck: tarcza to cienkie warstwy graveyard earth na bialym podkladzie - farbka rozklada sie nie do konca rowno i daje efekt zuzytej nieco skory.
dzieki za wszelkie uwagi i rady
pzdr
m.
Click to see full-sized image@ Flameon: Chodzi Ci o to ze sam czubek ostrza miecza powinien byc jasny a nie ciemny? Ale wtedy glupio mi sie zlewaja dwie ciemne plamy wyzej:(
@ Gildor: sam klocek bedzie jeszcze przyciemniany (ale nie na czarno) tylko musze znalezc jakis sposob zeby sie z autochtonami w obi dogadac, ze chce nie farbe do drewna tylko bejce czy cus w ten desen, zeby zmienic kolor ale nie zakryc sloje... Wbrew pozorom nie jest to wcale takie proste;/
@ Irkuck: tarcza to cienkie warstwy graveyard earth na bialym podkladzie - farbka rozklada sie nie do konca rowno i daje efekt zuzytej nieco skory.
dzieki za wszelkie uwagi i rady
pzdr
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
foty małe, ale póki co podoba mi się. trochę brak mi światła na tym mieczu, ale w ogóle to najbardziej razi mnie coś innego - co ona ma pod swoją lewą stopą? sandałek? byś może słabo to widać na zdjęciu, ale wygląda jakby stała na czymś szarym i dopiero wtedy na drzewie. coś jak Gildora napoleońcy stojący w kupkach krowiego łajna.
ale może to sandałek...
może być najlepsza twoja praca!
Nieno wygląda super
ja bym zrobił ostrzejsze cienie na ubraniu ale poza tym jest świetnie 
jesli myslimy o tym samym to jest to jej stopa:Dmahon wrote:foty małe, ale póki co podoba mi się. trochę brak mi światła na tym mieczu, ale w ogóle to najbardziej razi mnie coś innego - co ona ma pod swoją lewą stopą? sandałek? byś może słabo to widać na zdjęciu, ale wygląda jakby stała na czymś szarym i dopiero wtedy na drzewie. coś jak Gildora napoleońcy stojący w kupkach krowiego łajna.ale może to sandałek...
ona ma takie nakladki metalowe na pazury na lewej nodze a pod nimi wystaja pazury i przednia czesc stopy. Ale poniewaz mieso jest sare a pazury blado-szaro-kosciane to moze sprawiac wrazenie krowiego placka na focie od frontu. Z boku juz chyba lepiej widac ksztalty. W ogole ta nakladka i same pazury sa nie do konca dopracowane, wiec postaram sie jakos wyrazniej dookreslic co jest co.
A fotki male bo chcialam zobaczyc jak ona wyglada na focie mniej wiecej 1:1, potem beda wieksze.
@ Flameon - kontrast to nadal moja pieta achillesowa, ale staram sie jak moge
pzdr
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
Fotki Małe ... (ta wiem powtarzam Machonia )
ok jednej rzeczy nie wiem z kąd na ten model pada światło ... tzn na podstawkę pada z góry a na Eklipsantkę.. um zewsząd ??
a na miecz znowu z góry
- podejmij Diecezje jak Oćmiewająca ma być rozświetlona ^-^
ok jednej rzeczy nie wiem z kąd na ten model pada światło ... tzn na podstawkę pada z góry a na Eklipsantkę.. um zewsząd ??
a na miecz znowu z góry
- podejmij Diecezje jak Oćmiewająca ma być rozświetlona ^-^
A mi tam się podoba całość, zwłaszcza podstawka
Jedynie faktycznie ostrze miecza można by trochę podciągnąć, żeby się bardziej błyszczało.
No i plus za drewniany klocek ofkors.
No i plus za drewniany klocek ofkors.
Mi sie tez ta pani wilk podoba. Moze by dac przetarcia na szacie innym kolorem, np jakims fioletem i/lub czerwienia, zeby kolory nie byly takie szaro-zlane?
*** de gustibus non est disputandum ***
-
Mike
Wilczyca baja, cieniowanie genialne, zwłaszcza ubranko. Kolorystyka taka Silent Hill'owa co dodaje uroku.
Murzina też ładna, twarz i włócznia (pomijam kierunek odbicia światła) bardzo realistyczne.
Murzina też ładna, twarz i włócznia (pomijam kierunek odbicia światła) bardzo realistyczne.