[PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
IRKUCK

Post by IRKUCK »

wyglada imponujaco :) czkem na po malowany model :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

mi sie zawsze podobalo malowanie jak Old one Eye
ImageClick to see full-sized image
ale armii czy innych modeli nie widzialem w tych kolorach :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
dead

Post by dead »

No wlasnie -> chcialbym pomalowac niestety standardowo coby jak najlepiej sie sprzedal na jebajcu -> musi byc to standardowy model bez wydziwiania (tak by sie wpasowal w czyjas armie) ... w sumie to co dales jest fajnym przykladem jam sie maluje pojedyncze modele dla siebie ... bo jak sam zauwazyles to ja tez nie wizialem nigdy takowej armii ... nie mam doswiadczenia w malowaniu 40k figsow a w szczegolnosci tyranidow (gdyz marini i inni tacy to pod wzgledem schematow to banal) i nie wiem jakie tam trendy panuja w danej armii co najlepiej sie sprzedaje itp itd ... dlatego chcialem zasiegnac troche rad i opinii od Was czyli bardziej doswiadczonych w tej branzy malarzy :D

pozdro
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

nie mam doswiadczenia w malowaniu 40k figsow a w szczegolnosci tyranidow
tyranidzi to przeciez czyste fantasy :)
co do kolorystyki - coz, kazdy sobie wymysla swoja, moze sprawdz cmona jakie schematy powtarzaja sie najczesciej, szczegolnie na aukcjach.
sam pomysl ciekawy. pamietam, ze jak pokazaly sie te figurki to sporo ludzi chcialo z nich robic carnifexy i tyranty. W sumie jednak chyba nie widzialem zadnego ukonczonego :)
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

fajny ten hydrafex :P

a jakos nie widzialem zeby Demi mial pomalowany podobny model :P pewnie sie go wstydzi, bo nie jest z SMM :lol:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

:neutral:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Fajny model. Nameless oczywiscie ma racje, skontroluj historie sprzedazy tej armii.
Kazdy kolor moze fajnie wygladac ;) zalezy jak wykorzystany. Licze, ze pokazesz WIPki?
-- Ańa

Image
dead

Post by dead »

ImageClick to see full-sized image

[rimg]https://img54.imageshack.us/img54/9610/s ... wj0.th.jpg[/rimg][rimg]https://img54.imageshack.us/img54/8130/s ... gc1.th.jpg[/rimg][rimg]https://img395.imageshack.us/img395/8035 ... hg6.th.jpg[/rimg]

Taki pan mi powoli wychodzi ... moj sklejek z bitsow ktore posiadam w domciu ... pierwsza uwaga - zmieniam snieg z gownianego GW na jakis normalniejszy -> soda (po polaczeniu obydwu uzyskujemy bardzo fajny efekt) -> spieszylem sie troche i dlatego wyglada to na nieskonczone ... - albo wogole zmienie podstawke na niska ... z jakims lodem czy sniezkiem bo ta jest taka kijowa zdeka ...

oczy ... musze je zrobic ciemniejsze bo na zdjeciach nic nie widac ... (przynajmniej z tej odleglosci)
Zbroja chyba jedna warstwa na biale miejsca by sie mocniej swiecilo ...

Tarcza troche ja podmaluje szczegolnie na brzegu ... i srodek ksiezyca ... bo o ile w realu to nie przeszkadza o tyle na fotach widac ze to niekorzystnie wyglada ...

Na reszte uwag czekam ... BTW moze klient zechcialby go dolaczyc do kolekcji HE -> np po zmianie podstawki ^^"

pozdro ludziska (ps moze wreszcie bedzie to jakas figsa ktora zasluzy na miano lvl 3 ;) )
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

pancerz - bomba! dla mnie git!

toporek niezle...

zloto - widowiskowo, nie do konca takie jak lubie, ale dosc wpadajace w oko. raczej bedzie sie wiekszosci podobac chyba.

a pioropusz jakis taki niedorobiony. chyba poglebilbym cienie.

a odnosnie poziomu - z pewnoscia 3, chociazby za sam pancerz!
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Post Reply