[PL] Nameless w 2010
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Nameless w 2010
myślę że to dość wierne fotki, bo prace Namelessa zwykle są w dość chłodnych paletach, a przy okazji.... wpadłem na coś takiego...
-
Nameless
- The Better Choice

15/2010 - Cyklop
dzis krotko bedzie. Ziomale z MaxMini potrzebowali malowania zeby podbic swiat nowa figurka. no to dostali 
a jak Przemas zrobi sam foty, to tez to zobaczycie
15/2010 - Cyklop
Click to see full-sized image
a jak Przemas zrobi sam foty, to tez to zobaczycie
15/2010 - Cyklop
Click to see full-sized imageRe: [PL] Nameless w 2010
Och kurcze, tak dobrego malowania to jeszcze chyba nie widziałam. Bardzo mi się podoba.
Ano,chyba najlepsza Twoja figurka! Skóra i podstawka-rewelka, szaty też niczego sobie ale czegoś mi u nich brakuje.
Podoba mi się to w jaki sposób pomalowałeś kamień.

Podoba mi się to w jaki sposób pomalowałeś kamień.

Szacunek!
- Dobra paleta kolorystyczna
- bardzo dobre malowanie skóry
- kamień bardzo fajny, ładne i delikatne glejzy/niuanse
- dobrze dopasowany kontrast jak na model w tej skali
- bardzo dobrze położone światło
- podstawka odpowiednia do sceny i modelu
Mogę się jedynie przyczepić do freehanda na szacie i tych białych kresek,
które wydają się chyba niepotrzebne. Nie do końca kumam czy są częścią płaskiego wzory czy może miały robić za efekt 3D i krawędziowanie.
No i jeszcze oko mogło by być "lepsze" choć nie do końca potrafię powiedzieć jak, może bleak białym by się przydał ?
Tak czy inaczej, to chyba twój najlepszy model.
Bardzo mi się podoba!
Ps. Będziesz miał ochotę, to napisze ze dwa zdania jak malowałeś skórę
- Dobra paleta kolorystyczna
- bardzo dobre malowanie skóry
- kamień bardzo fajny, ładne i delikatne glejzy/niuanse
- dobrze dopasowany kontrast jak na model w tej skali
- bardzo dobrze położone światło
- podstawka odpowiednia do sceny i modelu
Mogę się jedynie przyczepić do freehanda na szacie i tych białych kresek,
które wydają się chyba niepotrzebne. Nie do końca kumam czy są częścią płaskiego wzory czy może miały robić za efekt 3D i krawędziowanie.
No i jeszcze oko mogło by być "lepsze" choć nie do końca potrafię powiedzieć jak, może bleak białym by się przydał ?
Tak czy inaczej, to chyba twój najlepszy model.
Bardzo mi się podoba!
Ps. Będziesz miał ochotę, to napisze ze dwa zdania jak malowałeś skórę
fajnie wyszla ta skora, jestem pod wrazeniem 
kamien trzymany przez tego stwora rowniez niczego sobie..
postarales sie
mysle ze mogles bardziej dopracowac oko bo w tej chwili niestety ginie - a powinno byc odwrotnie.. dobrym sposobem byloby potraktowanie go jakims kontrastowym odcieniem w odniesieniu do skory i/lub pomalowanie go lakierem błyszczącym.. wtedy oko przyciągnęłoby oko (oglądającego)
nie podoba mi się szmatka.. po pierwsze ma za mało koloru, jest zbyt szara a po drugie nietrafiony jest moim zdaniem element chaotycznej gwiazdy - to jest motyw z uniwersum GW - a tego bym się po Tobie nie spodziewal
technicznie freehand wyszedl dobrze..
kamien trzymany przez tego stwora rowniez niczego sobie..
postarales sie
mysle ze mogles bardziej dopracowac oko bo w tej chwili niestety ginie - a powinno byc odwrotnie.. dobrym sposobem byloby potraktowanie go jakims kontrastowym odcieniem w odniesieniu do skory i/lub pomalowanie go lakierem błyszczącym.. wtedy oko przyciągnęłoby oko (oglądającego)
nie podoba mi się szmatka.. po pierwsze ma za mało koloru, jest zbyt szara a po drugie nietrafiony jest moim zdaniem element chaotycznej gwiazdy - to jest motyw z uniwersum GW - a tego bym się po Tobie nie spodziewal
technicznie freehand wyszedl dobrze..
Stop competing with others. Start competing with yourself.

czekałem na te fotkiniebieski gradient, tak dla porownania
- oko - zdecydowanie błyszczący lakier
podstawka fajna i pasuje paleta do koncepcji
skóra niezła ale można by jeszcze skitrać w niej dodatkowe odcienie
pozostali już wszystko napisali
i zdecydowane wygląda że to twoja najlepsza praca na razie - najlepsza jako całość
-
Nameless
- The Better Choice

tylko powiem ze oko ma blyszczacy lakier... a moze moj blyszczacy juz nie blyszczy?
a kopytko powinno od spodu być ciemne, zacienione - a wygląda jakby nie było 

Click to see full-sized image