[PL] Galeria JerzyKa

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Re: [PL] Galeria JerzyKa

Post by Nameless »

reklamacje mozesz zlozyc zawsze. w miejscu zakupu albo u producenta. pokaz sprzedawcy figurke albo wyslij fote do producenta (lub sprzedawcy internetowego).
nadlewow ci nikt nie uzna, ale takie rzeczy jak brak twarzy w figurce powinienes zalatwic pozytywnie.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Wojto wrote:Nic nie pobije GW w ilości nadlewów
No nie jest aż tak źle. Zapewniam że są też gorsi producenci...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

ale też zaczynają się na "G" np GZ
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Wojto

Post by Wojto »

Wydaje mi się że Genialny Wydafca ma już co raz bardziej jakość swoich modeli w głębokim poważaniu .Zorientowali się że jeśli dadzą danemu modelowi dobre statystyki to i tak każdy go kupi ... Bardzo dobrze widać to na przykładzie LotR'a gdzie starsze figurki są na prawdę dobre i miło się je maluje a te nowe twory są po prostu szkaradne , płaskie z minimalną ilością detali .Część to nawet klony , np, szeregowców którym dodano fajną zbroje i futerko na plecy .Tak wygląda nowy rzut figurek do LotR'a.

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Kuzyn

Post by Kuzyn »

Wojto wrote:Wydaje mi się że Genialny Wydafca ma już co raz bardziej jakość swoich modeli w głębokim poważaniu .Zorientowali się że jeśli dadzą danemu modelowi dobre statystyki to i tak każdy go kupi ... Bardzo dobrze widać to na przykładzie LotR'a gdzie starsze figurki są na prawdę dobre i miło się je maluje a te nowe twory są po prostu szkaradne , płaskie z minimalną ilością detali .Część to nawet klony , np, szeregowców którym dodano fajną zbroje i futerko na plecy .Tak wygląda nowy rzut figurek do LotR'a.

Pozdrawiam
ale wytłumacz mi jedno, po co przeciętnemu lotrowcowi różniące się od siebie, obfite w szczegóły piękne modele? Przeciętny odbiorca lotra ma 10-13 lat i nie maluje swoich figurasków, a jeżeli już to nie byłby w stanie pomalować 50 figurek z dbałością o najmniejszy detal. Jak ktoś chce sobię mieć pięknę armię to wybiera WM&H, infinity itd. Liczba modeli jest duuuużo mniejsza, a rzeźby(wiadomo, że nie wszystkie ale jednak większość) są szczegółowe, różnorodne i poprostu zadowalające. A jak komuś i to nie wystarcza to może sobie kolekcjonersko kupować szczegółowe modele z takich firm jak Forgeworld, Reaper, Studio McVey, AoW itd. ;)

Peace!
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

no i tu się trudno nie zgodzić.

dla gracza potrzebne są modele które będzie można szybko i w miarę efektownie pomalować. czyli minimum przygotowań, dobrze wyrzeźbione detale, które wyciągnie wash albo bejca.
detali nie za wiele, bo po co komplikować.

a z kolei malarz ma nieco inne potrzeby i oczekiwania.

myślę, że figurki do LotR są takie, jakich oczekuje target tego produktu. skoro ciągle się ukazują nowości i to takie, to znaczy że sprzedają się wystarczająco dobrze żeby usprawiedliwiać takie posunięcie i taki wybór.

muszę powiedzieć że jakość modeli GW wcale nie jest obecnie taka zła. było już znacznie gorzej.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Kuzyn

Post by Kuzyn »

mahon wrote: muszę powiedzieć że jakość modeli GW wcale nie jest obecnie taka zła. było już znacznie gorzej.
Prawda, ale mowa tu oczywiście o nowych modelach do czterdziestki czy batla :D Ja nie mam czasu na zbieranie armi do battla, dlatego jak chce coś pomalować to rozgrzebuję projekt i go męczę mnóstwo czasu :banghead:
JerzyK

Post by JerzyK »

Część większego Ultramarinsowego zamówienia, malowani na szybko do grania.

ImageClick to see full-sized image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

dla mnie to jest rewelacja na stol. no moze jakies akcenty kolorystyczne na podstawkach by sie przydaly, bo wygladaja na nie zrobione.
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

inwazja pomników ..

ale malowanie zacne - czyste :)
jerzyk to miał byc NMM ? (jeśli tak to znowu nie wyszedł - ale wygląda dobrze )
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Post Reply