ok wiem co zamierzałeś osiągnąć przez malowanie na takim kontraście
ale hełmem zwaliłeś cały efekt - wygląda jak by miał na głowie plastikowe wiadro ...
pomijam fakt że te linje połysku na polerowanej powierzchni mogły by być bardziej dokładne
ale co jak co model na pewno nie jest plaski i przyciąga oko - szkoda tylko że przyciąga do elementu centralnego czyli do wiadra .. (są ze że nie dużym nakładem pracy można to wiadro zamienić albo w "metal" albo w porcelanę)
[PL] WARSZTAT IRKUCKA - Dark Angel Champion
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] WARSZTAT IRKUCKA
Dla mnie zbyt chamskie przejścia na tym zielonym pancerzu (do tego ten kolor ... ) .Dużo fajniej prezentuje się miecz ,gdybyś tak pomalował pancerz imo wyglądałby o niebo lepiej .NMM moim zdaniem brakuje przynajmniej jednego rozjaśnienia + białe blinki ...
Ogółem model mi się bardzo podoba tylko plecak i hełm nie pasują mi do reszty modelu .Podstawka jest trochę nudnawa .Miecz wyszedł super szczególnie podoba mi się rękojeść , tylko ten gem na jej końcu jakiś taki nijaki .
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
A ja skądś znam ten model championa...
Pomysł na pancerz miałeś naprawdę super (chodzi mi o blask), ale faktycznie momentami odrobinę za ostre te kreski były. Chodzi o to, że moment finalnego blasku jest zaznaczony za mocno, brakuje gdzieniegdzie płynnego "dojścia" do tego efektu (kilka warstw łagodzących). Poza tym kompozycja kolorystyczna jest OK, mi tam pasuje, zresztą oceniony został wysoko Hełm do kompletu mógłby mieć właśnie za to więcej ostrych kresek na krawędziach, bo przejść miał dość - o ile dobrze pamiętam z oceny na żywo na konkursie
No i super miecz i ładny NMM
Aha, a ten Tau to mi się podoba akurat - bo "poszedłeś Sławolem", jak to Nameless powiedział
Ale jednak odrobinę mocniej krawędzie pancerza przydałoby się zaznaczyć. Kombinezon OK, ale pancerz ma już ostre krawędzie. No i trawsko wypad z podstawki No i może symbol na padzie rozjaśnić mocniej i "oczko w głowie" zaświecić mocniej z delikatnym OSL-em.
Mi tam się podoba malowanie, ale to chyba nic dziwnego
Pomysł na pancerz miałeś naprawdę super (chodzi mi o blask), ale faktycznie momentami odrobinę za ostre te kreski były. Chodzi o to, że moment finalnego blasku jest zaznaczony za mocno, brakuje gdzieniegdzie płynnego "dojścia" do tego efektu (kilka warstw łagodzących). Poza tym kompozycja kolorystyczna jest OK, mi tam pasuje, zresztą oceniony został wysoko Hełm do kompletu mógłby mieć właśnie za to więcej ostrych kresek na krawędziach, bo przejść miał dość - o ile dobrze pamiętam z oceny na żywo na konkursie
No i super miecz i ładny NMM
Aha, a ten Tau to mi się podoba akurat - bo "poszedłeś Sławolem", jak to Nameless powiedział
Ale jednak odrobinę mocniej krawędzie pancerza przydałoby się zaznaczyć. Kombinezon OK, ale pancerz ma już ostre krawędzie. No i trawsko wypad z podstawki No i może symbol na padzie rozjaśnić mocniej i "oczko w głowie" zaświecić mocniej z delikatnym OSL-em.
Mi tam się podoba malowanie, ale to chyba nic dziwnego
dzięki za komentarze jak zawsze na zdjęciach widzę najwięcej nie dociągnięć...
a co do podstawki to miała właśnie kontrastować do modelu i za dużo uwagi nie przyciągać
a co do podstawki to miała właśnie kontrastować do modelu i za dużo uwagi nie przyciągać
Dawno nic nowego nie wisiało u mnie ( i pewnie znowu nie zawiśnie ) ale czas po raz kolejny odgrzebać temat i pokazać 2 ostatnie prace
tego pana już mogliście widzieć na zdjęciach z pewnego konkursu
Click to see full-sized image
no i jego kolega :
jak się pewnie cięzko nie domyśleć panowie troche w innych barwach
tego pana już mogliście widzieć na zdjęciach z pewnego konkursu
no i jego kolega :
jak się pewnie cięzko nie domyśleć panowie troche w innych barwach
-
- Chest of Colors
chesus - zrób coś z tymi zwojami - co on tam nosi święte płatki srajtaśmy ??
powiem ci że kuriozalnie odsuwając na bok kwestię techniczne malowania goście nie podobają mi sie - są obwieszeni pierdółami jak choinki - sa przeładowani jak prawosławne kaplice
- więc to nie przytyk do techniki (chociaż płaszcz czerwony z tyłu ma dość ostre przejścia ) a do projektu choinek ...
powiem ci że kuriozalnie odsuwając na bok kwestię techniczne malowania goście nie podobają mi sie - są obwieszeni pierdółami jak choinki - sa przeładowani jak prawosławne kaplice
- więc to nie przytyk do techniki (chociaż płaszcz czerwony z tyłu ma dość ostre przejścia ) a do projektu choinek ...
to jest zakon "Tabula Rasa", więc kartki mają czyste
Mi się malowanie również podoba , a same modele - hmm nic specjalnego.