Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Metaliki zaiste bardzo dobre, zbroja sicariusa ładna, ale przydałoby sie wiecej staranności w przejsciach (I fotka - np. kolano).
Z czego robisz podstawki?
@ Galharen: Podstawki głównie robie ze spłaszczonego i połananego milliputu (np. Sicarius) co do Mańka to on sobie stoi na kawałku kory, chyba z sosny.
teraz tak mi sie skojarzyło odnosnie podstawek (ogolnie sory za mały OFF TOP) ale moje przemyslenia sa tak głebokie ze muszę sie nimi podzielic. Wczoraj stojąc na cmentarzu i rozmyslajac o roznych sprawach, zauwazylem jakze prozaiczna rzecz...(prawie) kazdy znicz stoi na podstawce, ja coraz czesciej sie zastanawiam skad wziac taka fajna podstawke i oto odpowiedz...idealne do zrobienia dioramki (jesli znicz byl duzy) albo do pojedynczej figurki (znicz maly), ale sa tez podstawki wydziwiane...jakies listki, wzorki i to juz jest mega bajer...takze jesli ktos mial podobny problem, to polecam wybrac sie do sklepu (ew. w przypadku braku funduszy na cemntarz ) i nabyc/pozyczyc podstawke. Koniec off topu
a co do marynata... na jego lewej stopie, najnizej osadzony odprysk farby, wyglada bardzo realistycznie. Jak to zrobiles, malujac czy zdzierajac farbe ? Ogolnie wyszedl 3D jesli mozna to tak okreslic
widazc ze masz wyczucie w rozkladaniu swiatla w formie rozjasnien na figurce, ale moim zdaniem przydaloby sie wiecej plynnosci w przejsciech kolorystycznych
@Rentall: czy ja zle przeczytalem czy Ty nam sugerujesz zebysmy podstawki zbierali z grobow?!
Stop competing with others. Start competing with yourself.
zasugerowałem ze mozna kupic, lub znalesc na cmentarzu, nie mowilem nic o zabieraniu ich z grobów z reszta jak ktos idzie cmentarzem i zobaczy ze jakis znicz juz sie wypalil, to zrobi dobry uczynek sprzatając go a tak na powaznie zawsze znajdzie sie ktos kto sprzata jakis grob i mozna zapytac czy moze nam dac podstawke