[PL] Galeria JerzyKa

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Re: [PL] Galeria JerzyKa

Post by sea.man »

a ja myślałem, że z tych figurek, farby już przez producenta nałożonej, się nie zmywa...
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
REDAV

Post by REDAV »

Jak dla mnie bardzo zacne malowanie i podoba mi się co zrobiłeś z tym modelem. Nmm rzeczywiście to nie jest ale uważam że Mahon dobrze określił jak to wygląda i jak dla mnie właśnie pasuje do tego modelu (nie wszystko złoto co się świeci hehe). Powiem ci że nie lubię ogólnie modeli do AT a ten mi się podoba więc czekam na więcej takich repaintów.

Pozdrawiam,
RED
Image
Gildor

Post by Gildor »

Z prepaintami to jednak więcej roboty niż z "normalnymi" figurkami, a i jakość figurek już nie ta co kiedyś w starej Konfrontacji.
Mimo wszystko praca trzyma poziom! :clap:
Image
Lemartes

Post by Lemartes »

Fajny koles, kojarzy mi sie z jakas malpa. Fajne pastelowe kolory...jakis lakier do tego zostal uzyty?
Image
JerzyK

Post by JerzyK »

Lemartes wrote:Fajny koles, kojarzy mi sie z jakas malpa.
Z tego co wiem, to wszyscy Karmanie z AT-43 to małpy (nie wgłębiałem się w opisy tego systemu).
Lemartes wrote:Fajne pastelowe kolory...jakis lakier do tego zostal uzyty?
Niebieskawy to mieszanka niebieskiego i odrobiny limonkowego z Vallejo (nie chciałem żeby wyszedł w kolorach Ultramarinsów ;)).
Jeżeli chodziło Ci o lakier końcowy, to zastosowałem (jak zwykle) mat varnish z Polycolor Maimeri w sprayu.
JerzyK

Post by JerzyK »

Kolejna figurka do mojej kolekcji Helldorado - Etruscilla, pomalowana w żywsze kolory niż ta "firmowa" (bardziej papuga niż wrona jak w oryginale ;-) ). Figurka może kontrowersyjnej urody, ale ma w sobie to coś, że chce się ją pomalować.

ImageClick to see full-sized image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

o papuga :)
jak tam było z odlewem ?? bo widziałem tego judka kiedyś na żywo i pamiętam że pióra to nie było to
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

o jakie paskudztwo. wolę oldskul :lol:

z malowania najbardziej podobają mi się te metalowe/ciemnoszare elementy - fajnie wyglądają na taki "gunmetal" - taką oksydowaną stal.
czarne szaty też niezłe.
co do piór i pyska (?) trudno mi się pozytywnie wypowiedzieć, bo nawet nie umiem sobie ich wyobrazić żeby mogły ładnie wyglądać ;)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
JerzyK

Post by JerzyK »

mahon wrote:o jakie paskudztwo. wolę oldskul
Wiem, że Warzona w Twoich oczach nic nie pobije :)
Maru wrote:jak tam było z odlewem ??
Ogólnie nieźle, było parę miejsc gdzie trzeba było popracować skalpelem. Jedyną porażką jest końcówka lewego skrzydła, gdzie odlew im nie bardzo wyszedł (a mi nie chciało się poprawiać...). Poza tym, to poziom metalowej Konfrontacji. A propos Konfy, spotkałem się z głosami osób narzekającymi na jakość odlewów (nadlewki) czy niekompletność figurek w boxach/blistrach, ale ja na 352 figurki nie spotkałem się z niczym takim. Czyli pewnie to w dużej mierze kwestia szczęścia. A wracając do HD, to przeszkadzać może multum mouldów na figurkach - normalnie są odlewane z 2 połówek form, więc są 2 linie podziału, a w HD spotkałem się raz z 6 (!) mouldami. Te figsy trzeba oglądać 10 razy ze wszystkich stron bo nie wiadomo, czy czegoś się nie przeoczyło :evil:
Wojto

Post by Wojto »

Wczoraj godzinę skrobałem imperialnego szermierza , a potem i tak znalazłem nadlew :roll: .Nic nie pobije GW w ilości nadlewów .Ogółem to można zgłosić reklamacje ? Kiedyś dostałem figsa bez połówki twarzy , przerobiłem to na ranę ale tak czy owak jednak poczułem się trochę oszukany .

Papugozaur jest fajny ,choć mogłeś mu zrobić jeszcze jakąś brązową szmatkę , lub łatki dla wzbogacenia kolorystycznego .Jak już wspominał Mahoń, metale wyszły bardzo ładnie :) .Rozjaśnił bym trochę ta lawę , aby wydała się na prawdę gorąca .

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Post Reply