[PL] Warsztat Kacpra
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Warsztat Kacpra
Eleganckie ,gładkie malowanie, świetnie, brakuje jednak przybrudzeń na modelu, z tego co pamiętam on siedzi w jaskini i zjada jakieś resztki i tapla się w jakimś błocie
tak ,że brakuje mi przybrudzeń, bo teraz to wygląda jakby prosto z kąpieli wyszedł 
Widać twój styl - nadajesz kolorom bardzo ciepły odcień. Mi się osobiście to podoba.

DokładnieFlameon wrote:Eleganckie ,gładkie malowanie
Last edited by sea.man on 25 May 2010, o 08:56, edited 1 time in total.
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Dobra figsa
Można by się jednak pokusić o mocniejsze rozjaśnienia na skórze.
Podobają mi się kościste elementy na tym ziomku.
Można by się jednak pokusić o mocniejsze rozjaśnienia na skórze.
Podobają mi się kościste elementy na tym ziomku.

-
Nameless
- The Better Choice

niom, tylko kontrastu silniejszego tu brakujeczlowiek.morze wrote:Dokładnie :clpa:Flameon wrote:Eleganckie ,gładkie malowanie
-
maciejrusztyn
Gorger to jest zmutowany ogr żyjący pod ziemią:) A figsa sama w sobie bardzo fajan ale brakuje jej rozjaśnienia końcowego
kotrast faktycznie przydal by sie ale lekko mocnieszy
tak pozatym ladny czysty model i nie wiem czy warto by bylo brudzić 
Fajny kolor skóry 
Zgadzam się w temacie kontrastu (ale wiem, że to może być sprawa dofinansowania)
Może więc zamiast tego bardziej urozmaiciłabym kolorystykę, żeby na modelu działo się więcej?
Ale mnie najmniej pasują włosy
czy to wina rzeźby? Bo trochę tak wygląda.
Zgadzam się w temacie kontrastu (ale wiem, że to może być sprawa dofinansowania)
Może więc zamiast tego bardziej urozmaiciłabym kolorystykę, żeby na modelu działo się więcej?
Ale mnie najmniej pasują włosy
-
Lothar
Dopiero teraz obejrzalem Orki, swietna praca jesli to 1lvl. Moglbys powiedziec jakich farbek uzyles na zolty? Bardzo schludnie Ci wyszedl.
-
kacper_gda
@ Ana:
Teraz tak patrze na model i myślę że moglem dodać krew spływającą z tych jego szram na ciele.
Co do włosów do długo się zastanawiałem w jakim kolorze je zrobić w końcu padło na czarne a i wyrzeźbione nie są idealnie
@ Lothar:
Użyłem samych farb GW. Na początek sunburst yellow z odrobiną bestial browna później sam czysty sunburst i na koniec tylko krawedzie z sunburst plus skull white;p
Teraz tak patrze na model i myślę że moglem dodać krew spływającą z tych jego szram na ciele.
Co do włosów do długo się zastanawiałem w jakim kolorze je zrobić w końcu padło na czarne a i wyrzeźbione nie są idealnie
@ Lothar:
Użyłem samych farb GW. Na początek sunburst yellow z odrobiną bestial browna później sam czysty sunburst i na koniec tylko krawedzie z sunburst plus skull white;p
Za to kościane elem. wyszły bardzo płynnie - podobają mi się 
Co do krwi ... Mahoń pewnie by powiedział - nigdy za wiele
Ale nawet dla mnie wydaje się to fajny pomysł hehe
Co do krwi ... Mahoń pewnie by powiedział - nigdy za wiele
Ale nawet dla mnie wydaje się to fajny pomysł hehe