[PL] Warsztat Szczurka

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

a mi tma rzezba sie podoba - przypomina mi minionsy z ilyadgames :zombie:
"uboga" kolorystyka jak napisal Kuba jest dla mnie bardziej plusem niz minusem - model wg mnie wyglada o wiele bardziej natulanie niz gdybys malowal go w stylu warhammera 4/5 generacji... eee... edycji :mrgreen:
a co do badyla to faktycznie srednio pasuje - ni to watle drzewko ni to po prostu badyl :think:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
szczurek_

Post by szczurek_ »

Dzięki za komenty ... :D

p.s- postaram się następnym razem jakąś inna roślinność dać ,bo istotnie ten badyl ... :wink:
Image
Marek

Post by Marek »

Jak dla mnie kamien jest OK, ale ta galazka do bani. Zamiast niej kilka mniejszych kamyczkow na gorze (zeby za plasko nie bylo) daloby lepszy efekt. O malowaniu juz sie wypowiedziano.
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

- drzewko zupelnie niepotrzebne, zajmuje tylko miejsce nic nie wnoszac, wyglada dziwnie - to moje zdanie. albo bym je zrobil troche masywniejsze, albo zmniejszyl podstawke
- jakos mnie nie przekonuja kolory stwora, zdaje sie niedokonczony
- model jest bardzo zly, ale to nie twoja wina. tylko wybierajac go - sam sobie rzucasz klody pod nogi, bo trudno zeby mi sie podobal, innym pewnie tez
- nogi sa fatalne, grube a nudne...
- twarz nijaka i nudna
- brzuch i plecy fajne - tylko tam cos sie dzieje
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
szczurek_

Post by szczurek_ »

:cry: czyli źle ... :wink: nie spoko następna praca możne będzie trochę lepsza :wink:

p.s-dzięki wszystkim za komenty :)
Image
Galharen

Post by Galharen »

Moim zdaniem malowanie jest bardzo dobre, ale musze sie zgodzic z Mahoniem, bo model sam w sobie jest tragiczny.
Szkoda ze wybrales taka "perełke", bo malo zjawiskowy jest ten model i nawet zarabiste malownie nie doda mu wiele.
Generalnie najlepsze miejsca do plecy i oko na brzuchu, reszta jest poprostu nuda, malowanie jak najbardziej poprawne, ale rzezba imo kiepska.
Nie chce, zebys zrozumial moj post jako jakis atak, lub bezsensowna krytyke, bo twoje malowanie jest bardzo oki, a ta rzezba na to nie zasługuje poprostu.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Galharen wrote:Szkoda ze wybrales taka "perełke", bo malo zjawiskowy jest ten model i nawet zarabiste malownie nie doda mu wiele.
tak właśnie myślę - nawet w "studyjnym" malowaniu mnie nie rusza...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
dead

Post by dead »

a ja bym prosil o wieksze zdjecia :D bo na tak malych da sie wszystkie elementy ladnie wygladzic :P
szczurek_

Post by szczurek_ »

spoko zioomki :wink:

@dead

hmmmm niech ci będzie :P :wink: później zapodam :)
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

jejku nic i nic aż ruszyła lawina komentarzy ;)

Mahoń ma rację, że model mało zjawiskowy ... ale rozumiem Ciebie, bo ja też bym prawdziwie wypoczęła przy nim po stadzie marinsów :lol:

Mnie się podoba łagodna kolorystyka ... podstawka może być, ale kikut przeszkadza bardziej niż pomaga. Właściwie przydały by się ozdobniki na skale, które by zajęły pustą przestrzeń.
Ten pomysł z suchą trawą jest dobry i z pewnością zmienił by wrażenie niezagospodarowanej przestrzeni. Miejsce na konar jest trafione, tylko pewnie miałeś niewielki wybór w pudełku z ogiglami ;)
Przydałby się grubszy i niższy ...

Ogólnie podoba mi się i na Twoim miejscu zaliczyłabym figurkę do udanych :)
-- Ańa

Image
Post Reply