[PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !

Post by Slawol »

Pewnie, ze sie podoba i to jak! Spearmeni sa tym, co lubie najbardziej: najezonym klockiem zolnierzy :mrgreen: Zawsze mi sie podobalo ustawienie starych "klonow" rowniutko, dlatego ci mi sie tak podobaja. Taki sentyment ;) Super, super, tarcze rowniez bardzo udane.

Mag - jako ze to heros - sam prezentuje sie tak samo dobrze, ksiazka jest dokladna, plaszcz ladnie wyprowadzony do rozjasnien, freehandy...

Malowanie tych HE jest naprawde bardzo dobre, rowne, staranne i gladkie, moze sie podobac. Rydwan jest elegancki, sztnadar i sam kosz wyszly najlepiej! Zloto moze troche zbyt monotonne, moze gdzieniegdzie pare rozjasnien by sie przydalo z uzyciem srebrnego koloru? :think: To samo tyczy sie pyskow lwow - takie cale biale sa. Ale ogolnie wszystko mi sie podoba, w jednym klimacie, w jednym tonie. Drewniane kola sa ekstra :D No i freehandy na sztandarach bardzo dokladne.

Mnie tam sie podobaja, jesli cala armia tak bedzie wygladac, to bedzie swietna :)

Maluj dalej, a ja kontynuuje nieumarlych... ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Rentall

RE: [PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !

Post by Rentall »

jak dla mnie bomba, zostalo Ci cos jeszcze do malowania, czy to koniec tego zamowienia ? bo jesli jeszcze cos Ci zostalo, to fajnie by bylo jakbys wrzucil fotke wszystkich figsow na raz...(jak skonczysz ofkorz) wydaje mi sie ze calosc bedzie sie swietnie prezentowac, oj bedzie :D
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

@Rentall - To dopiero pierwszy rzut. :D Cala armia bedzie znacznie wieksza...

@Dead - mi sie bardzo podoba. Ogolnie jako regiment robia wrazenie, mag jest efektowny (choc troche gladkosci w przejsciach by mu nie zaszkodzilo ;) ), podobnie jak rydwan - ktory wyglada bardzo ladnie na tych zdjeciach :)

A niedlugo oficjalna foto-sesja...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Rentall

Post by Rentall »

leee to podejrzewam ze rzuty beda przysylyane, malowane i odsylane do klienta, a to znaczy ze nie bedzie foty w calosci... chyba ze sie poskleja zdjecia :P
jedyne co mi sie rzucilo w oczy, po dokladniejszym przyjzeniu sie to, kolor dloni, ktory zlewa sie z drzewcem wloczni u warriorow, ale to taki szczegol, ktory prawie nie przeszkadza, na tle calej armii :D
Galharen

Post by Galharen »

Jak dla mnie bomba. Sam po sobie wiem ile trzeba w??o??yÄ? cierpliwo??ci i czasu w malowanie wysokich elf??w, aby uzyskac czyste i ??adne kolorki.
Oddzial Spearmanow naprawde bardzo mi sie podoba, to jest to co ludzie lubia ogladac, szczegolnie przy stole podczas bitwy - ??adnie komponujacy sie oddzia??, szczeg??lnie na tle rownie dobrze pomalowanej armii.
Podobaja mi sie freehandy, szczegolnie na plaszczu maga i na sztandarze rydwanu. Bardzo dobre prace, podobaja mi sie tym bardziej, ze to High elfy :) :wink:
Image
dead

Post by dead »

na rydwanie cwiczylem flow improvera od reapera... widac to na lwach bo uzyskalem wg mnie plynne przejscia ... magowi zabraklo tego specyfiku i widac kreskowanie na plaszczu bo reszta juz z wykorzystaniem w/w (chyba za malo cierpliwosci na plaszczu gdyz chyba freehend zabral mi troche cennego czasu potzebnego na dopracowanie zewnetrznego plaszcza - a powinienem sie bardziej przylozyc do malowania bo to 3 poziom - ale na stole wszystko ladnie wyglada)

Galharen -> milo mi slyszec pochwaly od osoby ktora miala byc pierwotnym realizatorem dla tego zamowienia

Rentall -> tez ubolewam nad faktem ze nie bede mogl calej armii zestawic i zaprezentowac -> moze klient sie pokusi o takowe foty

S??awolu -> twoje komenty zawsze mnie ciesza

@all
jestem niezadowolony troche z lwa na banerze jest jak ktos na NG zauwazyl taki usmiechniety ;) -> przy malowaniu przeoczylem ten fakt ^^". Tak samo irytuja mnie nadlewki ale jak mi kiedys Mahon i Ana powiedzieli mam sie nimi nie przejmowac - choc i tak usowam tyle ile moge czasem przeocze a to niestety obniza caloksztalt roboty.

dziekuje za komenty powoli mam juz dosc tych figurek :D ale mam nadzieje ze klient mnie wyslucha i wrzuci jakies szybkomalujace sie figsy na ruszt (maloliczebne najlepiej) -> moga byc koniki :D moze jakis rydwan tylko tym razem do samodzielnego klejenia i moze smok :D albo sami herosi :D gdyz potrzebuje kasy na zime :D coby gdzies na sylwestra wyjechac ;) a to juz za 3 miechy ;/ wiec czasu na doslanie figurek nie mamy :D

Mahoniu czekam na zdjecia ;)

pozdro i wracam do malowania -> tym razem nie HE
Rentall

Post by Rentall »

SIMBA :D
dead

Post by dead »

BTW wzorki z tej armii (z banerow i maga) wczesniej przetestowalem na paznkciach mojej lubej :D

ImageClick to see full-sized image

moje pierwsze w zyciu tipsy ^^" malowane RMSP
Galharen

Post by Galharen »

Dead - rzadzisz :D :D :D
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

jestes master i prawdziwy twardziel - mieczaki nie przyznaja sie do malowanie tipsow :D
a lew jest usmiechniety bo szczesliwy :)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Post Reply