[PL] Golden Demon w Polsce

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
Locked
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

:lolsign:
2 dni po GD 2007 :P
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

trzeba kuc zelazo poki gorace ;)
Image
Szaman

Post by Szaman »

Nameless wrote:czy wiadomo cos wiecej? np. czy znow GW bedzie chcialo sie polaczyc z inna impreza?
nie wiadomo.
mahon wrote:myślę, że to połączenie tylko wyszło na dobre obu imprezom...
mialo swoje plusy, ale bylo tez sporo minusow. w firmie bedziemy wszystko analizowac.
Nameless wrote:nie narzekam na to polaczenie. Tym niemniej to chyba jedyny taki przypadek na swiecie?
nie jedyny. na swiecie jest wiecej Golden Demonow niz Games Dayow (chocby Australia czy Wlochy) i sa one wlasnie podlaczane pod inne imprezy.
mahon wrote:chyba tak, ale jakoś nie bardzi wyobrażam sobie polski Games Day....
i slusznie - to sa olbrzymie koszta, na ktore na razie nas nie stac. jest wiele wiecej panstw majacych lepsze obroty, ktore nie maja Games Daya. choc z drugiej strony jest tez kilka z lepszymi obrotami, ktore nie maja Golden Demona :mrgreen:
tak czy inaczej na chwile obecna opcje sa dwie: Golden Demon podlaczony pod inna wieksza impreze albo Wojenny Mlot + Golden Demon.
wolalbym uniknac laczenia Golden Demona z turniejem...
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

dzieki za odpowiedzi Szaman.
Szaman wrote:wolalbym uniknac laczenia Golden Demona z turniejem...
a to dlaczego?
Image
Urbik

Post by Urbik »

Jako nowy członek forum, witam wszystkich ;) Po rozmowach ludzi ,stwierdziłem, że warto tu nieco dogłębniej zajrzeć, bo szykuje się jakaś sensowna dyskusja o właśnie minionym weekendzie-no i jest ;)

Oczywiście na wstępie chciałbym bardzo podziękować wszystkim za świetne spotkanie oraz sam konkurs, które odbyły się według mojej opinii całkowicie bez zarzutu i na poziomie identycznym (a nawet lepszym - jak chociażby znacznie lepsza organizacja samego konkursu) jak chociażby we Francji. Co prawda nikogo nie znałem jeszcze przed samym wejściem na teren Polconu, ale juz po jego opuszczeniu sytuacja ta diametralnie się zmieniła ;) Hash, dla Ciebie również wielkie, osobne podziękowania za załatwienie noclegu - po usłyszeniu, że nie ma miejsc ani w hotelu ani w akademikach, myślałem już, że będę jechał na Okęcie :D

Co do samego konkursu - moje figsy, malowane naprędce kilka dni przed Demonem pozostawiały naprawdę WIELE do życzenia, stąd też bez mogłem wystartować sobie na spokojnie, bez żadnych nadziei - a tu proszę, tak wycelowałem w niszę, że trafiła mi sie statuetka ;) Hehe, mam nadzieję, że za rok pojawi sie w Pojedynku/Dioramie nieco więcej osób, a i ja pomaluję coś na przyzwoity poziom ;)

pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję wszystkim za udany weekend
Urbik
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Hej, witam :)

A co bylo Twoje poza tym pojedynkiem? Bo nie było nam dane poznać autorów (zwłaszcza osobiście)...

ja mam nadzieję, że ilość prac za rok pozwoli rozdzielić te 2 kategorie :)
-- Mahoń

Image

Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

to moze ja cos wstawie? nie dosc, ze wiecej prac bedzie, to jeszcze nie bedzie problemu z ocena :D
Przy okazji - troche po fakcie, ale mysle, ze mozna tez bylo polaczyc 40k vehicle i large.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ty masz sędziować, żeby znowu byly dyskusyjne werdykty :)
choć z tego co mówili mi chlopaki z zagranicy, to mieliśmy dość wysoki procent "zgodności" naszych typów z glosami publiczności - zwłaszcza w porównaniu do niektórych zagranicznych GD na których byli.
-- Mahoń

Image

Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

z drugiej strony po forach widze sporo glosow zdziwionych obserwatorow. Ciezko kazdemu tlumaczyc efekt 'pod-lampa-i-z-bliska-wygladaly-inaczej'.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

trzba wydać oświadczenie ;)
a tak poważnie to dotyczą one raptem kliku przypadków. i tak niewielu jak na polskie warunki ;)
-- Mahoń

Image

Locked