Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Rozumiem Aniu, co chcesz powiedzieć. Tylko ten ulepiok nie wiem czy by lepiej wyglądał w NMM. Po prostu niektóre nierówności (nogi) były zbyt widoczne...
Ten metal jest brudny, poobijany i taki chyba miał być...
Może na następnej figurce zdecyduje się na nieco inne podejście - nie można się wszystkiego nauczyć naraz
@ D_C: wiem wiem...dla Ciebie tylko NMM, pociągnięty do białego gdzie się da, z brązowym, fioletem i turkusem
a mi sie ten metalik podoba są pewne hmm niedociągnięcia:P w rzeźbienoiu i malowaniu (nogi:P) ale pozatym, jak nie jestem specjalistą i fanem metalików, to jest fajnie i misie podoba:)
Cieszę się, że wiesz o czym piszę.
Ale mnie chodziło o to, że właśnie dodając więcej matowości do brudu osiągnął byś bardziej wiarygodny efekt.
Ach i mam nadzieję, że będziesz dalej walczył z metalikami, bo z modelu na model idzie Ci coraz lepiej i widzę, że Cię to kręci Nalegam tylko żebyś przy następnym podejściu spróbował glazeować cienie bardziej matowo ... nie wiem jak Ci się podoba ta technika, ale IMHO prezentuje się atrakcyjniej niż nie tłumienie połysku w cieniu. No i nie zwalałabym wszystkich niedociągnięć na rzeźbę