Click to see full-sized image[PL] Galeria Gimiaka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria Gimiaka
"Skończyłem, to co zacząłem."
Nie ma co tu się rozwodzić, fajny model i bardzo przyjemnie się go malowało. Trochę żałuję, że wybrałem taki kolor włosów. Bynajmniej na fotkach zlewa się pancerzem. A miał być rudzielcem... Nie jestem zadowolony ze zdjęć, gdyż psują całokształt 'dzieła'. Niebawem znowu coś wrzucę. 
Click to see full-sized image
Click to see full-sized imageRe: [PL] Galeria Gimiaka
Bardzo lubiłem ten model (tzn. przyjemnie mi się go malowało ) ale wracając do Twojej pracy, pierwsze co od razu się rzuca w oczy to rękojeść topora, jest za bardzo jednolita... skóra i metaliki OK, i nawet włosy wyglądają tak jak trzeba 
fajna dioramka, ale sam model robi wrażenie trochę pospiesznie malowanego - twarz jakaś taka mało staranna, rękojeść nieciekawa, metaliki nudne, cieniowanie płytkie...
to ciągle WIP? porównanie do twoich innych prac sugeruje, że tak...
to ciągle WIP? porównanie do twoich innych prac sugeruje, że tak...
Podpinam się pod wypowiedź Mahonia
A i ten klocek trochę za wysoki, jak dla mnie...
I sam mam w kolejce ten model, leży sobie w blisterze kolejny miesiąc...
I sam mam w kolejce ten model, leży sobie w blisterze kolejny miesiąc...
Daj jeszcze kilka rozjaśnień szczególnie na skórę .Nos wygląda jak buraczek
.Też próbowałem uzyskać efekt takiego zaczerwienionego nosa ale nie wiem jak to zrobić ...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Kolejna porcja krwawych kątów. Tym razem maznąłem sierżantów z plecakami na magnesach. Nic wielkiego. Trochę błędów do korekty.
Click to see full-sized image-
Mike
Uwielbiam Twoje malowanie
, dwa pytanka: jak malowałeś oczka i jaką mistyczną techniką (pędzel, kolor) robisz napisy na szmatkach?
Obdrapania trochę nie wyszły, ale pisałeś że będą poprawki.
Obdrapania trochę nie wyszły, ale pisałeś że będą poprawki.
-
quidamcorvus
Bardzo fajne modele
Podobają mi się dynamika modeli i dobór kolorów, zresztą malowanie też
A kryształowe wizjery w hełmach są świetne

A kryształowe wizjery w hełmach są świetne
Nie ma się czym zachwycać. Ja tam zadowolony do końca nie jestem. Popełniłem kilka baboli na czerwonym i nie byłem w stanie ich poprawić do stanu satysfakcjonującego.
Gogle są do poprawy - poświata jest za bardzo widoczna w porównaniu do samych szkieł. Wyszedłem od Regal Blue do Ice Blue. Kolejne dwie warstwy, które zamierzam nałożyć to Skull White, a następnie pokryć to glazem Ice Blue.
Co do szmat, to mam dwie metody:
1. na szybko
2. dokładnie
Ad1. Dheneb Stone jako baza, następnie Devlan Mud Wash, po czym rozjaśniam - wstępnie - Bleached Bone i ostatecznie - górne krawędzie - Skull White.
Ad2. Dheneb Stone, glazy Khermi Brown w zagłębienia, Devlan Mud jako najgłębsze cienie, poprawki Dheneb stone, Bleached Bone, a na końcu Skull White.
Napisy na skrolach robię rozwodnionym Scorched Brown lub mixem 1:1 Scorched Brown + Charadon Granite
Gogle są do poprawy - poświata jest za bardzo widoczna w porównaniu do samych szkieł. Wyszedłem od Regal Blue do Ice Blue. Kolejne dwie warstwy, które zamierzam nałożyć to Skull White, a następnie pokryć to glazem Ice Blue.
Co do szmat, to mam dwie metody:
1. na szybko
2. dokładnie
Ad1. Dheneb Stone jako baza, następnie Devlan Mud Wash, po czym rozjaśniam - wstępnie - Bleached Bone i ostatecznie - górne krawędzie - Skull White.
Ad2. Dheneb Stone, glazy Khermi Brown w zagłębienia, Devlan Mud jako najgłębsze cienie, poprawki Dheneb stone, Bleached Bone, a na końcu Skull White.
Napisy na skrolach robię rozwodnionym Scorched Brown lub mixem 1:1 Scorched Brown + Charadon Granite
Moim zdaniem brakuje cieni. Przydałby się większy kontrast.
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22