[PL] Malunki REDAVA

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Re: [PL] Malunki REDAVA

Post by sea.man »

piękny turkus! rewelacja jak dla mnie :)
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
REDAV

Post by REDAV »

Ok zakończyłem dziada. Poprawię jeszcze trochę gemy ale tak już będzie wyglądał. Jestem średnio zadowolony bo za szybko musiałem go malować no ale za rok nie popełnię tego błędu. Dzisiaj pracowałem nad podstawką a całość zobaczycie w sobotę.

Niestety zdjęcia kiepskie no ale macie.
ImageClick to see full-sized image

Pozdrawiam,
RED
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

śliczne freehandy (coś a'la Loler) ale albo fotki albo malowanie paskudnie ciemne...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
mr_Denial

Post by mr_Denial »

Ciesze się, że w tej kategorii nie będę nic wystawiał, bo widzę zacną, mocną konkurencję ;)

Zgadzam się z przedmówcą, foty mogły by być jaśniejsze.

na plus:
- freehandy są bardzo fajne
- miecz mi się bardzo podoba, tutaj jest bardzo dobry NMM i bardzo fajne kolory
- kolorystyka spójna i generalnie na plus

Jeśli mam się do czegoś czepiać:
- poprawił bym gemy - dał jaśniejszą białą kropkę robiącą za "blik"
- czasem przy NMM pomimo tego, że kontrast jest kluczowy to dał bym może jeszcze jedna warstwę pomiędzy finalnym high Lightem, bo czasem przejścia są brutalne.
Zresztą zobaczę w realu, to może odszczekam.
- pomazałbym innym kolorem rękojeść miecza, ale to preferencje indywidualne, nie jestem fanem niebieskiego w odcieniach policjanta ZOMO ;)

Do zobaczenia w sobotę i powodzenia z podstawką.
Ja wczoraj kończyłem swoją w męczarniach o gałach przekrwionych jak po tygodniu picia, "deadline is comming".
REDAV

Post by REDAV »

mahon wrote:śliczne freehandy (coś a'la Loler) ale albo fotki albo malowanie paskudnie ciemne...
Ano jedno że fotki ciemne to ogólnie model raczej ma ciemne kolory chociaż są mocne rozjaśnienia i wystarczy spojrzeć na wcześniejsze fotki które jakoś mi jeszcze wyszły to będzie porównanie.
mr_Denial wrote:Ciesze się, że w tej kategorii nie będę nic wystawiał, bo widzę zacną, mocną konkurencję ;)

Zgadzam się z przedmówcą, foty mogły by być jaśniejsze.

na plus:
- freehandy są bardzo fajne
- miecz mi się bardzo podoba, tutaj jest bardzo dobry NMM i bardzo fajne kolory
- kolorystyka spójna i generalnie na plus

Jeśli mam się do czegoś czepiać:
- poprawił bym gemy - dał jaśniejszą białą kropkę robiącą za "blik"
- czasem przy NMM pomimo tego, że kontrast jest kluczowy to dał bym może jeszcze jedna warstwę pomiędzy finalnym high Lightem, bo czasem przejścia są brutalne.
Zresztą zobaczę w realu, to może odszczekam.
- pomazałbym innym kolorem rękojeść miecza, ale to preferencje indywidualne, nie jestem fanem niebieskiego w odcieniach policjanta ZOMO ;)

Do zobaczenia w sobotę i powodzenia z podstawką.
Ja wczoraj kończyłem swoją w męczarniach o gałach przekrwionych jak po tygodniu picia, "deadline is comming".
Co do twoich minusów to są generalnie słuszne i może powalczę jeszcze z tymi pośrednimi kolorami na NMM'ie bo czasami rzeczywiście jest brutalnie (bo to taki brutalny elf miał być haha). Gemy do poprawy tak jak pisałem a rękojeść też miała być jak by z kryształu ale im to chyba nie poszło i może jeszcze raz to zrobię hehe.
Oj tak deadline is comming :lol:.

Dzięki za uwagi.

Pozdrawiam,
RED
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ale zrobisz porządne fotki, prawda? bo inaczej to dojdziemy do takiego czegoś jak: "pomalowałem marinsa. czerwień wygląda jak na khornach bohuna, metaliki jak u automatona, podstawka przypomina tę scenkę jarheada. fotki mi nie wyszły, więc opis musi wystarczyć" :mrgreen:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
REDAV

Post by REDAV »

mahon wrote:ale zrobisz porządne fotki, prawda? bo inaczej to dojdziemy do takiego czegoś jak: "pomalowałem marinsa. czerwień wygląda jak na khornach bohuna, metaliki jak u automatona, podstawka przypomina tę scenkę jarheada. fotki mi nie wyszły, więc opis musi wystarczyć" :mrgreen:
A to by było zabawne. Owszem dobre fotki zrobię ale dopiero w przyszłym tygodniu bo w warunkach domowych niestety nie potrafię lepszych zrobić i albo mam przekłamane kolory albo zdjęcia są za ciemne. Tak czy siak model ocenicie w sobotę i nic się przed wami nie uchowa hehe.
Image
Gildor

Post by Gildor »

Widziałem fotki z Hussara i przy okazji pogratuluję Ci zdobycia statuetek.
Z czego zrobiłeś te takie kulkowate roślinki na tej dioramce? Pewnie z roślinek, tylko jakich? :>
Image
REDAV

Post by REDAV »

Gildor wrote:Widziałem fotki z Hussara i przy okazji pogratuluję Ci zdobycia statuetek.
Z czego zrobiłeś te takie kulkowate roślinki na tej dioramce? Pewnie z roślinek, tylko jakich? :>
Dzięki. Co do kulkowatych roślin to niestety nie znam nazwy drzewa z którego pochodzą te nasiona. Mogę zrobić zdjęcia liści z większymi nasionkami to może ktoś to zidentyfikuje. Wieczorem zamieszczę fotkę ale powiem że jesienią wystarczy wyjść na dwór i można naprawdę sporo fajnego materiału znaleźć a akurat przy tej podstawce do Ghalyana wykorzystałem same materiały przyniesione z dworu.
Image
Flameon

Post by Flameon »

To ja się chyba porozgląda uważniej w drodze na uczelnię bo flora na twoim modelu była naprawdę fajna :D
Post Reply