[PL] Galeria JerzyKa
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria JerzyKa
Mi się tam podobają jak na szybko malowanych to całkiem przyzwoicie wyglądają
i mają swój klimat 
no NMM to to nie jest, ale i tak wygląda fajnie. jak na stół to są super, na półce też by obciachu nie robili.
NMM - jak ci pewnie wyjaśni Irkuck - to głównie kontrast, kontrast i kontrast. zobacz jak się u niego świecą pancerze
NMM - jak ci pewnie wyjaśni Irkuck - to głównie kontrast, kontrast i kontrast. zobacz jak się u niego świecą pancerze
Brawo! Jakby wszyscy grali tak dobrze pomalowanymi marynatami to świat byłby piękniejszy 
Ostatnio zrobiłem się bardzo leniwy, dlatego prezentuję prepainta
No, może nie do końca PPP, jako że postanowiłem poprawić fabryczne "dzieło" Rackhama. Figurka to Mentor Freezer z Karmanów. Podoba mi się głównie ze względu na dynamiczną pozę. Poza przemalowaniem i wzbogaceniem podstawki, dorobiłem mu parę detali. W założeniu miał wyglądać na złachanego i zardzewiałego.
Click to see full-sized image
Z prepaintami to jednak więcej roboty niż z "normalnymi" figurkami, a i jakość figurek już nie ta co kiedyś w starej Konfrontacji.
No, może nie do końca PPP, jako że postanowiłem poprawić fabryczne "dzieło" Rackhama. Figurka to Mentor Freezer z Karmanów. Podoba mi się głównie ze względu na dynamiczną pozę. Poza przemalowaniem i wzbogaceniem podstawki, dorobiłem mu parę detali. W założeniu miał wyglądać na złachanego i zardzewiałego.
Click to see full-sized imageZ prepaintami to jednak więcej roboty niż z "normalnymi" figurkami, a i jakość figurek już nie ta co kiedyś w starej Konfrontacji.
fajne google 
i zadrapanka - zaczynasz się specjalizować w tej formie tworzenia detali
natomiast jeśli miał być tam NMM to nadal go niema
a czacha z tyłu .. szara ??
i zadrapanka - zaczynasz się specjalizować w tej formie tworzenia detali
natomiast jeśli miał być tam NMM to nadal go niema
a czacha z tyłu .. szara ??
Gustowne dresiwo , jednak tylko 2 paski więc widać że ta figurka nie osiągnęła jeszcze masterskiego poziomu
Świetne obicia i otarcia , naprawdę ci to ładnie wychodzi .IMO włosy za bardzo się zlewają z twarzą , może czerń by pasowała ? .Ładne okularki , skóra płaska .NMM nie daje złudzenia metalu , przydałyby się mocniejsze rozjaśnienia .Bardzo ładna podstawka
Pozdrawiam
Świetne obicia i otarcia , naprawdę ci to ładnie wychodzi .IMO włosy za bardzo się zlewają z twarzą , może czerń by pasowała ? .Ładne okularki , skóra płaska .NMM nie daje złudzenia metalu , przydałyby się mocniejsze rozjaśnienia .Bardzo ładna podstawka
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
dlaczego jest więcej roboty z prepaintami?
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
właściwie to sam byłem ciekaw na ile udało ci się "zredukować" czas malowania prepainta. wydaje mi się że to w zasadzie robienie tej samej roboty co przy zwykłym modelu i jeszcze trochę dodatkowej...
a wyszedł zacnie - co prawda bez NMMu, tylko z szarym militarnym metalem, ale bardzo ładnie i brudno (ale starannie). zrobić coś brudno ale starannie to już osiągnięcie.
"dres" mi się akurat za bardzo nie podoba (za mało pasków?
) ale i nie przeszkadza
no i sam model jest fajny!
a wyszedł zacnie - co prawda bez NMMu, tylko z szarym militarnym metalem, ale bardzo ładnie i brudno (ale starannie). zrobić coś brudno ale starannie to już osiągnięcie.
"dres" mi się akurat za bardzo nie podoba (za mało pasków?
no i sam model jest fajny!
wolisz łyżwę?mahon wrote:"dres" mi się akurat za bardzo nie podoba (za mało pasków?)
miniatures painted:
Cieszę się, że się Wam spodobał. Co do malowania pasków na dresiku, to w oryginale miał jeden grubszy, ale pomyślałem że 2 cieńsze będą wyglądały fajniej (3 to już za dużo roboty
)
Ogólnie roboty z prepaintem jest więcej, bo najpierw potraktowałem go zmywaczem Wamodu do akryli (o dziwo - część farby zeszła - twarz, skórzane paski, ale większa część nie - podobno jest "zapiekana"
), potem musiałem jeszcze poprawić skalpelem detale, bo niestety niektóre szczegóły były pozalewane farbą (np śrubki na rękach, przerwy między palcami) i widoczne były mouldy. Wreszcie musiałem zalepić szpary między poszczególnymi elementami składowymi figurki (ręce, nogi), bo całość nie była fabrycznie złożona zbyt dokładnie. Pomijam już to, że dorzeźbiłem parę detali dla uatrakcyjnienia modelu i redukcji "pustych" miejsc (pojawiła się m.in. kratka na pancerzu z przodu oraz czacha i sakwa z tyłu) A potem to już normalne malowanie od początku, tak jak w zwykłej figurce... Suma sumarum, figurka PPP nie przyspiesza wcale malowania jeżeli efekt końcowy ma wyglądać w miarę porządnie.
Ogólnie roboty z prepaintem jest więcej, bo najpierw potraktowałem go zmywaczem Wamodu do akryli (o dziwo - część farby zeszła - twarz, skórzane paski, ale większa część nie - podobno jest "zapiekana"