[PL] Umpa i jego wypociny...

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Galharen

Post by Galharen »

Praca bardzo mi się podoba, pierwsze co rzuciło mi się w oczy to zajebiste turkusy. Skóra tez jest bardzo fajnie wycieniowana, ale nie podoba mi się ostrze miecza - w porównaniu z resztą modelu jest za proste moim zdaniem. Co prawda kolorystycznie pasuje, jednak brakuje na nim czegoś bardziej eye-catching.
Podstawka również bardzo fajna, jednak nie pasuje mi to, że z tyłu nie pomalowałeś skał, tylko zostawileś je czarne.
Image
kacpero

Post by kacpero »

figurka wyszla bardzo dobrze z wyjatkiem tego nieszczesnego ostrza ;) ale to juz chyba zostalo kilka razy napisane..
podstawka rowniez dosc ciekawa..
czekam na kolejne mile oku prace :mrgreen:
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
illusionrip
Sonny Crockett

Post by illusionrip »

so very good ambience and color harmony
shading and blending very well executed :D

now, what's wrong
grainy primer who didn't match with glazing
leather on shoes not well finished
and as says all friends: blade

nice job :mrgreen: like it
umpa

Post by umpa »

Dzięki wielkie za komenty :) Cóż te metaliki coś mi jeszcze nie wychodzą no ale człowiek sie uczy na błędach, a trening czyni mistrza :)
Tak korzystając z okresu wolnego czasu zacząłem intensywnie pracować nad Sumothay'em i oto są rezultaty...

ImageClick to see full-sized image

Napiszcie co o tym myślicie... Pozdrawiam :)
umpa

Post by umpa »

Witajcie, wiem będzie to trche nie miłe z mojej strony ale... skomentujcie prosze :) moze niewiele jest już zrobione ale to i owo można ocenić...

Pozdrawiam :]
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Dla mnie: technicznie idzie na razie doskonale (więc niewiele można tu skomentować) co widać mimo wielkich zdjęć (tzn. właściwie powinienem powiedzieć: mimo wielkich zdjęć nie widać żeby szło źle), ale kolorystyka dla mnie trochę zbyt jarmarczna.

to znaczy: nie żeby była zła, bo kolory grają ze sobą ładnie, ale jakoś nie bardzo pasuje mi do tej figurki...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
przemosz.

Post by przemosz. »

yo
wlasnie wrocilem od rodzinki, wiec skomentuje:)
Bardzo ladnie sie zapowiada, technicznie super, kolorystyka- no coz, ja lubie takie krzykliwe kolorki wiec tutaj mi to pasuje:)Co do nmm to bym jeszcze pociagnla w strone bieli i bliki dodal, co ty na to?
umpa

Post by umpa »

Dzieki wielkie za komenty a tutaj link do Lathiema na Coolmini głosujcie, głosujcie ;)

https://coolminiornot.com/185828
umpa

Post by umpa »

No to po przerwie coś ostatnio skończonego

Zdjęcie nie jest w sumie najlepsze no ale niestety nie mam lepszego. Piszcie co o tym myslicie.

Gdybyście chcieli ocenić na Cmon to tutaj zostawiam linka

https://www.coolminiornot.com/191061
Pozdrawiam!
Kornel

Post by Kornel »

Bardzo fajna praca. Szczegolnie podoba mi sie helm i pancerz z tylu. Helm przykuwa uwage i tak powinno byc.

Wydaje mi sie ze reszta, tzn cialo, szmata i podstawka troche zlewaja sie w jedno. Gdybys jakos zaakcentowal ta szmate miedzy nogami i dodal cos ciekawego na podstawke, wtedy efekt moglby byc inny, bo wzrok wedrowalby po calej figurce: helm - szmata - podstawka.
Post Reply