[PL] WARSZTAT SZAREGO
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Ale przez to mam przed sobą efekt bałaganu - kompletny brak czytelności poszczególnych elementów.
Widać, że bardzo starannie malowałeś metal, ale pozwolę sobie na stwierdzenie, że twoje starania nie pomogły figurce ... Myślę że kuchą było dobranie metalików do tego modelu.
Z przyjemnością
Na szczęście nie przyglądałam się za wiele zbroi bo nie umiem wprost oderwać oczu od twarzy
PS. Ścibor, może zrób fotki w naturalnym nienasłonecznionym miejscu (obecna deszczowa pogoda sprzyja) ... może to pomoże metalikom i będzie więcej widać z malowania
Nowe zdjęcia może Ścibor zrobi...Szary wrote:Nie wrzucam więcej zdjęć, bo jeszcze nieco "pobrudziłem" ostrze, więc zdjęcia tego elementu są już nieaktualne...
Taki model dostałem... Ja miałem tylko pomalować.Ana wrote:(widać każdą nierówność powierzchni, wygląda na miękką blachę mocno poobijaną)
Dlaczego ?Ana wrote:Myślę że kuchą było dobranie metalików do tego modelu.
Twarz miażdzy, metaliki bardzo fajne (używałeś tuszy prawda?) i urozmaicone . Nie pasuje mi kolorystycznie to ostrze- jest zbyt czyste. Fajna szata.
my blog:
https://blobofpaint.github.io/
profiles:
puttyandpaint.com/blobofpaint
instagram.com/blobofpaint_minis/
coolminiornot.com/artist/blobofpaint
coolminiornot.com/artist/chiquita
https://blobofpaint.github.io/
profiles:
puttyandpaint.com/blobofpaint
instagram.com/blobofpaint_minis/
coolminiornot.com/artist/blobofpaint
coolminiornot.com/artist/chiquita
-
Kuczek
Bo metaliki uwidaczniają połyskiem każdą nierówność powierzchni ... wszedłeś już na ten poziom malowania metalikami, że farbą nie wyrównasz powierzchniSzary wrote:Dlaczego ?Ana wrote:Myślę że kuchą było dobranie metalików do tego modelu.
moim zdaniem uwidoczniłeś metalikami wszystkie niedoskonałości powierzchni a i Twoja praca nie prezentuje się tak, jak zapewne na to zasługuje, bo gładź nie jest gładzią.
Jak ja maluję i znajdę baboka, to staram się go nie ignorować ... zawsze można coś z niego zrobić i będzie wyglądał lepiej niż zignorowany.
Spójrz jak się prezentuje inny metalik malowany na tym samym poziomie, bądź tą samą techniką:
allan c
allan c 2.
cyril - jeśli nawet dowiedział byś się tu o bruździe niekontrolowanej, to jest ona wykorzystana na korzyść modelu
automaton
Wiem, że nie jest przyjemnym jak porównuje się prace do innych (lepszych), ale robię to w dobrej wierze przecież.
Chodzi mi o to że dzięki gładkiej powierzchni malarz jest w stanie kontrolować rozbłyski - światłocień. Tylko tyle miałam na myśli.
Co mogę jeszcze zasugerować, że łatwiej będzie Ci się operowało światłocieniem na metalach, jak będziesz na większych obszarach operował cieniami ... trochę matu nie zaszkodzi
-
DEMON_COLOR