[PL] Malunki REDAVA

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Theotril

Re: [PL] Malunki REDAVA

Post by Theotril »

Pikny, podstawka również mi się podoba :clap:
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

fajny, jeden z moich 2 faworytów w ankiecie. kurczę, chętnie oglądałbym częściej i więcej twoich prac,
no i coś wyłamującego się ze schematu oklepanego GW, bo to już takie opatrzone....
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
REDAV

Post by REDAV »

Dzięki za komentarze :D
mahon wrote:fajny, jeden z moich 2 faworytów w ankiecie. kurczę, chętnie oglądałbym częściej i więcej twoich prac,
no i coś wyłamującego się ze schematu oklepanego GW, bo to już takie opatrzone....
Modele GW maluje głównie po to aby akurat albo nimi grać albo sprzedać i mieć sporo zabawy z malowaniem (tak było w przypadku Bloodcrushera) a to wymaga czasami bycia standardowym. Mam w planie kilka ciekawych projektów i do tego związanych z modelami nie z GW no ale zobaczymy. Musze się jeszcze nauczyć sporo o robieniu terenu i malowaniu niektórych efektów i nawet będę miał do was kilka pytań ale to może na Husarze hehe.

A tak aby nie było że nic poza modelami GW nie maluję to macie tutaj WIPa modelu do konfrontacji.

ImageClick to see full-sized image

Sporo jeszcze mam przy nim do zrobienia. Głównie poprawki bo niebieski na szacie trochę za płasko mi wyszedł i muszę pogłębić kontrast dodatkowo jeszcze freehandy, kosmetyczne poprawki no i podstawka.

Tak czy siak możecie dać jak wam się to widzi :D.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

przywal ostre rozjaśnienia na niebieskiej szacie. będzie git - taki jedwab...
a jak szukasz wzorca, to --> Cheeba na CMON
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
REDAV

Post by REDAV »

mahon wrote:przywal ostre rozjaśnienia na niebieskiej szacie. będzie git - taki jedwab...
a jak szukasz wzorca, to --> Cheeba na CMON
Ano mam zamiar jeszcze to rozjaśnić chociaż nie aż tak jak na pracach cheeby do tego całą zbroję zrobię tak jak kołnierz aby głębsze części były zielone i będzie to oddzielało wzory bo teraz się zlewa. W przyszłym tygodniu postaram się jeszcze jakiegoś wipa wstawić. Dzięki za sugestie :D.
Image
Wojto

Post by Wojto »

Jak mówił mahon , koniecznie niebieskie szaty rozjaśnij .No i może jeszcze troszeczkę brąz .

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
szczurek_

Post by szczurek_ »

Powiem Ci tylko tyle ,ze ten kornita najbardziej mi sie podobal :D Techniecznie szczerze nie mam mu co zarzucic (a lubie sie czepiac :wink: ) .

Ludek do konfrontacji ... koniecznie rozjasnic niebieski i daj fotke z tylu bo widze ,ze fajny turkusowy plaszczyk bedzie :)
Image
REDAV

Post by REDAV »

Dzięki za komentarze :).

Płaszczyk owszem turkusowy a niebieski już rozjaśniłem ale jeszcze postaram się go trochę wygładzić. Dzisiaj walczyłem z poprawkami a jutro porobię freehandy i jeszcze zapewne jakieś poprawki no ale może uda mi się jutro strzelić fotkę następnego WIP'a tak więc ocenicie postępy.
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

ciekawie wygląda skóra i NMM tylko szkoda że takie zdjęcie ale pewnie po Husarze będzie więcej ;)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
REDAV

Post by REDAV »

IRKUCK wrote:ciekawie wygląda skóra i NMM tylko szkoda że takie zdjęcie ale pewnie po Husarze będzie więcej ;)
Ano zdjęcie marne ale jakoś nie potrafię dobrego zrobić u siebie w domu. Dzisiaj skończyłem go malować ale została jeszcze podstawka więc do piątku się wyrobię.
Image
Post Reply