[PL] lolerowe mazanki
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] lolerowe mazanki
dzięki bardzo:)
a tu ostatni chyba wip championa. Większość malowania już za mną, zostało trochę freehandów tylko. Nie mam pomysłu co zrobić mu na naramienniku zrobić. Jakieś pomysły??
Click to see full-sized image
a tu ostatni chyba wip championa. Większość malowania już za mną, zostało trochę freehandów tylko. Nie mam pomysłu co zrobić mu na naramienniku zrobić. Jakieś pomysły??
Click to see full-sized imageRe: [PL] lolerowe mazanki
ci powiem że ten niebieskawy na szmatce to jakoś tak nie zabałdzo
nawet nie chodzi o to że niebieskawy tylko o odcień - gryzie sięz resztą
poza tym model wygląda fajne
(niezłe zawijaski robisz)
co do naramiennika ... jak malowałem tego grzdyla na zamówienia to tam dawało się symbol zakonu dla którego takowy pracuje ( black templars )
ale jeśli to nie na konkretne zamówienie to może tam być czacha czy coś tam innego (czacha to raczej dla czapli ... )
nawet nie chodzi o to że niebieskawy tylko o odcień - gryzie sięz resztą
poza tym model wygląda fajne
co do naramiennika ... jak malowałem tego grzdyla na zamówienia to tam dawało się symbol zakonu dla którego takowy pracuje ( black templars )
ale jeśli to nie na konkretne zamówienie to może tam być czacha czy coś tam innego (czacha to raczej dla czapli ... )
NMM na mieczu śliczny, ale złoto już mniej do mnie trafia...
niebieska szmatka z przodu - jakaś kaszaniasta, nie dość gładka
zawijaski bomba, tylko ten na klamrze paska jakoś mi nie do końca leży
na pancerzu przydałoby się głębsze konturowanie czernią
niebieska szmatka z przodu - jakaś kaszaniasta, nie dość gładka
zawijaski bomba, tylko ten na klamrze paska jakoś mi nie do końca leży
na pancerzu przydałoby się głębsze konturowanie czernią
skończyłem gościa. Jako że uznaliście że szata z przodu słaba to ją przemalowałem i teraz mi się bardziej podoba:)
ogólnie jestem zadowolony z modelu, fajnie się go malowało. Nie wiem czy zrobić coś jeszcze z podstawką... zastanawiałem się nad zrobieniem miejsca na podstawkę w drewienku a dookoła więcej tej posadzki... ale nie wiem czy by wtedy zbyt ta podstawka nie odciągała wzroku od modelu.
co sądzicie??
ps. dzięki raz jeszcze Gimiaku za zdjęcia!
ogólnie jestem zadowolony z modelu, fajnie się go malowało. Nie wiem czy zrobić coś jeszcze z podstawką... zastanawiałem się nad zrobieniem miejsca na podstawkę w drewienku a dookoła więcej tej posadzki... ale nie wiem czy by wtedy zbyt ta podstawka nie odciągała wzroku od modelu.
Click to see full-sized imageco sądzicie??
ps. dzięki raz jeszcze Gimiaku za zdjęcia!
2 rzeczy
kabura i plecak - popraw .. prooooooszę !! bo psują model
nowa szmatka rządzi i ładne ustawia model (kolorystycznie)
acha nie chodzi o to że na plecaku są zawijasy bo to bajer ale o to że nie zrobiłeś poza tym na nim cieniowania i plaskaty jest
podstawka .. - ja się na tym za dobrze nie znam
kabura i plecak - popraw .. prooooooszę !! bo psują model
nowa szmatka rządzi i ładne ustawia model (kolorystycznie)
acha nie chodzi o to że na plecaku są zawijasy bo to bajer ale o to że nie zrobiłeś poza tym na nim cieniowania i plaskaty jest
podstawka .. - ja się na tym za dobrze nie znam
mnie miecz powala, super wygląda 
dziwnie wygląda ten czarny pancerz z odcieniem niebieskiego ale zawsze to coś nowego
FH bardzo ładne ( ja sobie pewnie nie poradził bym z takimi zawijasami
)
dziwnie wygląda ten czarny pancerz z odcieniem niebieskiego ale zawsze to coś nowego
FH bardzo ładne ( ja sobie pewnie nie poradził bym z takimi zawijasami
Ja do podanych komantarzy dodam tylko, żę OSL jakoś mało przekonujący jest, mze zbyt ciemny?
Co nie zmienia faktu, że i tak jest to bardzo dobra robota!
Co nie zmienia faktu, że i tak jest to bardzo dobra robota!
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
dzięki za komentarze:)
co do plecaka to w sumie faktycznie trochę go nie wykończyłem. A co do kabury to co w niej nie tak?:P
A osl fakt, chyba mało przekonujący...
co do plecaka to w sumie faktycznie trochę go nie wykończyłem. A co do kabury to co w niej nie tak?:P
A osl fakt, chyba mało przekonujący...