[PL] GOLDEN DEMON Polska 2008

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
Locked
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

RE: [PL] GOLDEN DEMON Polska 2008

Post by Nameless »

:hug:
w takim nie zapomnij wziac swoje wypociny ze soba (ja pare swoich bede mial) :)
a, i jesli mnie pamiec nie myli, to chyba rozmawialismy o wspolnym kielichu przy okazji pierwszego spotkania :whistle:
Image
alvarezwawa

Post by alvarezwawa »

@szczurek: w sumie zostaly jeszcze 2msc, wiec sporo czasu. Trzymamy kciuki, zeby uda Ci sie odlozyc troche kasy i jakos zorganizowac czas. Mam tez nadzieje, ze zadnej z wypowiedzi nie odbierasz personalnie, bo nikt nie mial takiego charakteru im nadawac.

A co do eventu: nie ma co sie oszukiwac, ze wszyscy jada wylacznie w celu miedzynarodowej integracji. Impreze taka o wiele trudniej byloby zorganizowac, gdyby nie PGA i GD. Ile osob spoza Poznania przyjezdza na wspolne malowanie? Sadze ze podobna ilosc co sporadycznie zagladala do Przemasowego studia. GD w rzeczy samej jest istotna czescia tego listopadowego likendu, nie ta najistotniejsza oczywiscie.
Nasz GD jest bardzo mlody a sama scena nie jest jeszcze znana. Nie mamy jeszcze rowniez rozpoznawalnego stylu jak hiszpanie czy anglicy, dlatego dobrze by bylo, zeby i ten event wypadl tak dobrze jak poprzedni. Jesli w tym roku pojawia sie prace wystawione w czyims imieniu, to za rok mozemy spodziewac sie drugie tyle zagranicznych modeli co gosci. Wszak nie kazdy ma czas i pieniadze na likendowy wypad do Polski z Hiszpani, Wloch czy UK, a statuetka z mlodego kraju (za rok bedzie dopiero 3cia edycja) moze kusic.
Moze sie myle, ale w zeszlym roku chyba nikt nie wystawial figurki za czyims posrednictwem. Nie widze sensu, dlaczego mialoby to ulegac zmianie. Nie mozemy w sumie nikomu zabraniac i mozliwe ze ktos z zagranicy planuje zrobic podobnie, ale zmienianie zasad co rok napewno nie wyjdzie nam na dobre.

Takze do zobaczenia! :]
alvarezwawa

Post by alvarezwawa »

*bo nikt nie mial zamiaru takiego charakteru im nadawac.
Nie wiem czemu ucinam slowa. W myslach brzmialo to calkiem w porzadku :D
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

@Nameless - lupniemy, lupniemy, pewnie! Za "zranionego odynca" wisze komus piwo zreszta tez :)

Sciage byc moze tez jakas sobie napisze, ale kto potem bedzie wertowal ten katalog... ;)Mozemy zamiast tego wydac tomik poezji/aforyzmow/anegdot/fraszek Chest of Colors :lol:

Przy okazji - mam zamiar sie zawziac w tym tygodniu i ruszyc pierwszy z projektow tak troche mocniej, bo czasu coraz mniej...

A Wam jak ida przygotowania do GD? Mysle, ze z dwoma-trzema pracami sie wyrobie...
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
alvarezwawa

Post by alvarezwawa »

Ja mam niemal skonczona jedna prace do single WH40K. Szkola zaczyna sie dopiero za tydzien, wiec mam nadzieje z czyms jeszcze sie wyrobic do listopada. Co to bedzie? Zobaczymy :P
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Sprawa wyjasniona z Szamanem:

Regulamin GD UK:
https://uk.games-workshop.com/goldendemo ... delines/1/
All entries must be personally handed in by their creator and registered at the National Exhibition Centre, Birmingham , on the 23th September 2007. We will not accept any entries on behalf of competitors who are not in attendance at the event.
(podkreslenie moje)

Nie ludze sie, ze ludzie przyjezdzaja bo chca sie tylko zobaczyc i wspolnie pomalowac. Ale chcemy zrobic co tylko mozna, zeby ta impreza byla na tyle "pelnowartosciowym Golden Demonem" jak to mozliwe i zeby zaoferowac cos ludziom, ktorzy sie jednak do Poznania pofatyguja.

Skoro jestesmy na miejscu - chcemy pomoc.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

mahon wrote:Nie ludze sie, ze ludzie przyjezdzaja bo chca sie tylko zobaczyc i wspolnie pomalowac.
Pewnie, ze nie! My z Namelessem jedziemy sie takze napic... :lolsign:

Dobra, ide spac, bo mi juz odbija... Wybacz, Adminie ;)

Dobranoc Wszystkim!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Tomi

Post by Tomi »

Hehe... Was zostawić na jedne dzień i już trzy strony tematu ;P Eh...

Ja akurat jadę by poznać ludki, a nie zgłosić pracę i pooglądać sobie cynowe ludzki ;) Nie wiem jak reszta ;P

Slawol - mi zacznie odbijać po 2,00 i wykutej prezentacji z Niemca :/ Także nie jesteś sam ;)
szczurek_

Post by szczurek_ »

@szczurek: w sumie zostaly jeszcze 2msc, wiec sporo czasu. Trzymamy kciuki, zeby uda Ci sie odlozyc troche kasy i jakos zorganizowac czas. Mam tez nadzieje, ze zadnej z wypowiedzi nie odbierasz personalnie, bo nikt nie mial takiego charakteru im nadawac.
Nie odbieram :) spokojnie :wink: Jeżeli mi się tylko uda odłożyć troche grosza i mieć wolne w robocie to .... :D Ja tylko pytałem się Maćka w ostateczności czy da radę ... Poprzedni GD narobił mi smaku (trochę się też ,że tak powiem zdenerwowałem :wink: żeby gorszych słów nie użyć ,że nie mogłem być mimo iż jestem z Wawy :?
Image
Wisnia

Post by Wisnia »

Co do prac, to ja na ten przyklad nie mam pojecia czy sie wyrobie, choc bardzo bym chcial. Niestety, w tym roku (szkolnym, rzecz jasna) mam mature, wiec sporo roboty mnie czeka... Moj projekt na GD co prawda jest jeszcze w lesie ale mam nadzieje, ze dam rade sie wyrobic. Czasu jest duzo, jednek nie tyle, aby moc np. wprowadzic jakies ewentualne poprawki. Zatem jesli przyjade z jakas figurzynka, to pewnie bardzo, hem, hem, hooyowa, ale mysle, ze bedzie warto poddac ja Waszej krytyce :)

Pozdrawiam

Wisnia
Locked