Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Cisnę projekt, cisnę. Tutaj nie mogę się spóźnić
Podstawka wydaje mi się już gotowa do nałożenia podkładu. Trochę rzeczy dodałem, np. więcej gałęzi. Wkrótce umieszczę nowe fotki i ocenicie jak to współgra.
P.S.
To jest wódz plemienia Arapahów - Prochowa twarz (ang. Powder face).
Zacząłem nakładać kolejne warstwy na glebę. wzoruję się na podanym opisie w następującej publikacji: Click to see full-sized image
Generalnie na końcu ma to wyglądać jak na przedstawionym obrazku
Teraz ziemia ma trochę dziwne barwy i zupełnie niczego nie przypomina, no ale dopiero jestem w połowie drogi (3 z 6 podanych kroków) i mam nadzieje że to się zmieni. Ciągle jeszcze pokładam nadzieję w podaną receptę Click to see full-sized image Click to see full-sized image Click to see full-sized image
a tak mniej więcej będzie to się prezentować razem: Click to see full-sized image
Proszę nie zważajcie na wodę, to już zupełny eksperyment...
Post Sławolum
Nie uważacie, że mamy kolejny trend w malowaniu po NMM, OSL i innych pierdołach? Teraz wszyscy robią klocki i wtapiają figurki w podstawki
trend jak trend .. bym rzekł ze to ewolucja w kierunku coraz bardziej skomplikowanych form i przez to efektownych "stanowiących całość"
taki jakby ukłon do malarstwa klasycznego i form jego typu Panorama Racławicka będące połączeniem malarstwa i makiety
tak jakby kolejny szczebel - coraz dalej od "growego" a bliżej do sztuki dekoracyjnej której celem jest zachwycać tym że jest to piękny element dekoracyjny
Miałem też na myśli fakt, że na taką skalę wcześniej tego nie było - a "odmieńcy" byli nieprzychylnie oceniani, bo panowała moda na inne style malarskie i kompozycje
Ale co by nie gadać - mnie obecny stan rzeczy satysfakcjonuje