[PL] Malunki REDAVA

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Wojto

Re: [PL] Malunki REDAVA

Post by Wojto »

Podoba mi się pancerz z wyjątkiem naramienników.Fajnie wyszło ci ostrze włóczni .Reszta też jest ok.

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Eeeeee .. fotka nie za ciemna ??
bo jak sobie rozjaśniłem to ludek wygląda lepiej i bardziej "prawdopodobnie"

jednej rzeczy nie jestem pewien czy kamyki na kołnierzu nie są w zbyt zbliżonym kolorze do reszty przez co się zlewają - może fioletowe były by niezłe ??
(przeciwne i kolor aktywny w stosunku do głównych na tym modelu )
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
REDAV

Post by REDAV »

Maru wrote:Eeeeee .. fotka nie za ciemna ??
bo jak sobie rozjaśniłem to ludek wygląda lepiej i bardziej "prawdopodobnie"

jednej rzeczy nie jestem pewien czy kamyki na kołnierzu nie są w zbyt zbliżonym kolorze do reszty przez co się zlewają - może fioletowe były by niezłe ??
(przeciwne i kolor aktywny w stosunku do głównych na tym modelu )
No fotka morze rzeczywiście trochę jednak za ciemna ale następnym razem będzie lepiej. Co do kamyków na kołnierzu to w sumie można by zrobić inne chociaż wydaje mi się że lepiej było zachować spójność koloru wszystkich kamyków i tym bardziej nie dodawać jeszcze jednego koloru na cały model. ale przyznam rację że trochę się zlewa.

Dzięki za opinie :wink:
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

Jak rozumiem to model do armii, jeżeli tak to bardzo solidny model :clap:
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
REDAV

Post by REDAV »

Ok skoro, że ankieta się już zakończyła to zamieszczam w swoim dziale pomalowanego przeze mnie Crushera.

ImageClick to see full-sized image

Dzięki za głosy no i mam nadzieje że przyjemnie się wam wszystkie prace oglądało.
Jeśli uważacie że coś mi w tym modelu nie poszło to piszcie bo cenię sobie dobrą krytykę.

Teraz trzeba brać się do prac na Hussara i ciekawe czy się wyrobię hehehe. Tak czy siak mam nadzieję że uda mi się z wami spotkać i porozmawiać o naszym hobby 8)

Pozdrawiam,
RED
Image
Wojto

Post by Wojto »

W figurce najbardziej podobają mi się elementy metalowe .NMM jest naprawdę dobry .Pancerz świniaka też jest fajny ale nie podoba mi się to że często kreski się krzyżują , słabo to wygląda .Sam demon ma też dobre malowanie fajnie że uwypukliłeś te kuleczki na jego skórze , język wyszedł również zacnie :D.Miecz jest technicznie fajny ale nie podoba mi się jego kolor .

Fajny pomysł z kilkoma wariantami podstawek , jednak jak przenosisz model z podstawki na podstawkę ?

Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
REDAV

Post by REDAV »

Wojto wrote:Fajny pomysł z kilkoma wariantami podstawek , jednak jak przenosisz model z podstawki na podstawkę ?
W podstawkach i w nogach zamocowałem magnesy neodymowe a dodatkowo jedna noga ma wystający kawałek pina tak aby model nie ruszał się no i miał dodatkową stabilizację.
Image
Kuzyn

Post by Kuzyn »

Napiszę, co sądze o twojej najnowszej pracy. Otóż na plus napewno zasługuje klimat jaki nadałeś modelowi oraz spójność. ;) Gratki :clap: Podstawki też mi się podbają. Na minus według mnie jest zbyt duża monochromatyczność tego modelu, fajny byłby jakiś eye catcher. Miecz i NMM są naprawde na wysokim poziomie. Jednak według mnie przydałby się jeszcze jeden kolor. Loler ładnie dodał srebrny NMM i stworzył model ciekawszym. Jak widać po opiniach dobry OSL przyciąga uwagę i podnieca ludzi. Ja jakbym malował ten model to miecz zrobiłbym w innym kolorze i od niego rzuciłbym światło na figurkę. Reszte pozostawiłbym raczej gdzieś z tyłu. Wiem że to jest trudne, ale myślę że Twój zamysł był poprostu inny, mianowicie wydaję mi się że chciałeś dobrze pomalować ten model i tutaj sprawdziłeś się w 100%. Każda z prac była naprawdę fajna i podoba mi się idea całego waszego konkursu. ;) Aż sam chętnie pomalowałbym takiego świruska na jagerze. :D

Pozdrawiam i czekam na kolejne prace ;) C.
Kuzyn

Post by Kuzyn »

Sory za double posta, proszę moda o usunięcie tego posta. ;)
IRKUCK

Post by IRKUCK »

Rewelka model podoba mi się kolorystyka, ładna, z tonowana, NMM ciekawy :) malowanie na duży plus :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Post Reply