[PL] Galeria JerzyKa

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
JerzyK

Re: [PL] Galeria JerzyKa

Post by JerzyK »

Maru wrote:nie malujemy skóry zwłaszcza rosjanek na pomarańczowo
Może nabrała pąsów z emocji :)
Wprawdzie jak zwykle dodałem do cielistego niebieskiej farbki, ale jak widać za mało. Poprawię... Lawę zresztą też, bo wyszła jakaś mniej intensywna :?
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Fest baba! Już wiem, co bym chciał pomalować w "Blanchitsu" :lol: Więcej krwi by się przydało :twisted:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

a wiesz Sławol, że masz rację! wydaje mi się, że świetnie by wyglądała w twoim malowaniu! :twisted:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
JerzyK

Post by JerzyK »

A teraz coś z zupełnie innej beczki - z pewną taką dozą nieśmiałości prezentuję PIERWSZĄ pomalowaną przeze mnie figurkę z WH 40K - Space Marine z Legionu Przeklętych (dla mnie brzmi strasznie...) - raczej nie najnowsza - rocznik 1998 (i tam znacznie młodsza niż ja :) ). Pierwsza i zapewne nie ostatnia....

ImageClick to see full-sized image

Jak zwykle zachęcam do komentowania (niekoniecznie pozytywnego :wink: ) - przynajmniej nikt mi teraz nie powie, że skóra ma zły odcień :twisted:
IRKUCK

Post by IRKUCK »

Ja bym coś zrobił z czaszkami, trochę może je rozjaśnił, tak poza tym czarny ładnie wygląda, płomienie też niczego sobie i podstawka:)
Widzę że jednak się przekonałeś do 40tki, może niedługo jak będziesz więcej modeli miał zagramy ;)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

może zamiast Przeklętych lepiej brzmieliby Wyklęci? ;)

a co do malowania to całkiem ładne, tylko jak dla mnie takie zbyt łagodne - w oczy rzuca się płomień, ale pancerz wydaje się trochę niezdecydowany. Na pewno pomogłoby pociągnięcie konturów rozdzielających części pancerza czystą czernią. albo nawet czarnym tuszem.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

atak zamaskowanego wykletego z tasaKIEM
skóra na czaszkach za ciemna .. :P
przydało by sie zrobic bardziej wyrażne krawędzie
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

mahon wrote:a wiesz Sławol, że masz rację! wydaje mi się, że świetnie by wyglądała w twoim malowaniu! :twisted:
Aj tam :oops: Kto wie, może... :) Siur, ale trzeba wydać kasę na pudełko, żeby babę mieć :think: Pojedynczo chyba niedostępna, a poza tym modelem reszta ze startera mi nie podchodzi.

A ostatni model SM jest niezły. Podoba mi się czerń. Serio. Niby taka nieskomplikowana, a pancerz wyszedł dobrze. Nadaje mrocznego charakteru. Nie jestem zwolennikiem kreskowanego zdrapingu, ale w tym przypadku akurat mi się ten efekt podoba. Czachy nawet jak dla mnie troszkę przyciemne, złoto na plecaku mi nie podchodzi, a jak już - to metalik, no ale to ja ;) Na piło-mieczu proponowałbym coś dodać, jakieś otarcia, brud, może trochę koloru nawet? Płomienie są zbyt jaskrawe, wręcz takie pstrokate :) A przede wszystkim pomalowane odwrotnie! :twisted: No ale jeśli tak miało być z założenia, to się nie czepiam, choć (nawiązując do wypowiedzi Jednego-Takiego-Z-Imienia-Nieznanego tutaj na forum :silenced:) nie chodzi mi o realizm SM, tylko o płomienie jako żywioł występujący w naturze :mrgreen:

Dodałbym też więcej metalu na broni i rurki w hełmie bym rozjaśnił. I soczewki odrobinę ostatnią najjaśniejszą kreseczką. I papierki pomalowałbym innym kolorem, niż czaszki, żeby bardziej papier przypominały. Dodałbym trochę zacieków gdzieniegdzie. No i brudu na butach. I rdzy. I patyny odrobinę. I w ogóle bym model ubabrał. No.

Post Sławolum
I na podstawce dorzuciłbym więcej złomu. I rdzy.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
JerzyK

Post by JerzyK »

Ostatnio u mnie w galerii było cicho, ale nie próżnowałem i pomalowałem trochę figurek w ramach ćwiczeń (i podreperowania budżetu :wink: )
Valkirie z Alahanu (Rackham):

Starzy techmarinsi:

I najnowsza produkcja - 5 Nobów Orkowych w barwach Bad Moons:
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

valkiria wyglada jak plastikowy prepaint.... buee ;)
marines lepsi, choc rozjasnienia nieco ziarniste, jakbys suchym pedzlem pociagnal :) moze tylko tak wyglada?
orki najlepsze, choc niebieski i zolty za mocno zdominowaly modele.
Image
Post Reply