[PL] Maru dne smarowanie

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Re: [PL] Maru dne smarowanie

Post by Ana »

rety :doh: mam tylko laptoka (nazwałam go Judasz bo to oddaje jego osobowość)
Mam zimniejsze barwy niż Mahoń u siebie, ale rzeczywiście jest to taki odcień niebieskiego, że przy mocniejszym nasyceniu mógłby być turkusem :dance:

Poprawki na odpryskach poszły Ci całkiem nieźle :) jeszcze jest trochę nie dość ostro. Linie mogły by być cieńsze i płynniejsze/dłuższe(?).
To może być wina pędzelka (może Ci się włosie rozczapierzać na czubku podczas pociągnięć, może czubek nie jest dość ostro wyprofilowany), albo jest to wina zbyt gęstej farby (tak cienkie linie lepiej się prowadzi, kiedy farba jest dobrze rozrzedzona, wtedy wolniej zasycha na pędzlu i można robić dłuższe pociągnięcia. Gęstą farbą wychodzą grubsze linie, bardziej rozrzedzoną cieńsze.)
Przy pędzelkach o najmniejszych rozmiarach ze stosunkowo krótkim włosiem, farba szybciej zasycha (jest mniej objętościowo włosia, nabiera mniej farby, przez co szybciej zasycha (?) - tak na moją logikę to wygląda). Przy takich pędzelkach przydaje się do tej roboty retarder.
Przy dobrej konsystencji i czubku nie trzeba zwilżać i na nowo nabierać nowej porcji farby do każdego pociągnięcia.

Dla Ciebie może to nic nowego, ale może zajrzy tu ktoś, komu taka informacja się przyda :)

Zdecydowanie udany model Ci wyszedł - gratuluję.
-- Ańa

Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

rety mam tylko laptoka (nazwałam go Judasz bo to oddaje jego osobowość)
Wydaje ciebie w ręce Sanhedrynu za za trzydzieści srebrników a potem wiesza się na gałęzi ??? :shock:

w niektórych miejscach przesadziłeś z niestarannością

nie wiem czy można przesadzić z tym ... raczej po prostu nie domalowałem :P
szurek ekstra
czego on wypartuje?
rządowej dotacji na ser :wink:
Mogłeś mnie postawić wyżej na skałce ,a nie pod brudną rurą
było testowane ale wtedy nic nie zasłaniało rury i szczurek stawał się w sumie ważniejszy od krasnoludka .... równie dobrze mógł bym ulepić kilka szczurków i zrobić mini dioramkę tylko z nimi :roll:
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

siemka znowu polski ludek :)
miał być kamienny bo nazywa się "Stoner Hawk" ale mi sie nie udało pierwotnie i wyszedł betonowy .. to pojechałem go ciemno oliwkowym.. to wyszedł zagloniony piaskowiec .. co uradowało mnie tak bardzo że pojechałem go po całości na jakoś buraczkowo i zostawiłem na dzień a potem powróciłem co by mu krawędzie na biało pojechać .. tyle że zapomniałem że wysypał mi sie turkusowy pigment .. i tak nagle z białej farby zrobiła mi sie taka Nefrytowa
co wywołało pierwotnie efekt rezygnacji a po chwili okazało się że czemu nie i tak go dokończyłem :) - model do gry

ImageClick to see full-sized image
Image
Gildor

Post by Gildor »

Bardzo ciekawie wyglądające skałki. Figsa ogółem fajna, kto ją stworzył?
Image
przemosz.

Post by przemosz. »

Podoba mi sie , oj podoba!Do gry jak marzenie (do wystawki to wiesz co trzebaby zmienic wiec nie bede sie rozpisywal).
IRKUCK

Post by IRKUCK »

ciekawie podejście do skałkowego ciała, chociaż można by było jeszcze popracować troszkę nad przejściam, ale to czepiam się :P
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

Figsa ogółem fajna, kto ją stworzył?
James van Schaik - 1 częściówka - model do Pulp City

- ta judek do grania ... :)

@ IRKUCK - niewiem czy wredynie stracił bym tej "kamieniowatośći" (ta wiem klata mogła by być lepsza )
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

A ja kamienne ekementy to jednak wolę jechać drybrushem i dodawać co nieco do tego... :think: Tu jest dużo miejsca na chropowatą popisówkę :mrgreen:

Ale malowanie mi się podoba - tak po prostu. Nie czepiam się tym razem ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

no dobra następna Pulpa - :)
miał być rewolwerowiec pomalowany jak "Gambit" z X manów ... ale sie zapędziłem i wyszedł w zasadzie rewolwerowiec z Toombstona :roll:
- ale część wyszła jak chciałem - pamiętałem że gambit ma brązowy skórzany płaszcz - jest
no i jakieś niebieskie elementy .... totalnie o tym zapomniałem
i różowo purpurowe wstawki .. przypomniało mi sie za późno wiec dostał podpinkę w płaszczu i wyłogi ...
coś ostatnio jak zabieram się za Pulpe to otrzymuje co innego niż planuję :P
- na razie wyczerpałem wolne ludki do pulpy .... do puki się z Morfem nie zobaczę :)
ImageClick to see full-sized image
Image
Gildor

Post by Gildor »

Twarz z boku i włosy można by chyba zrobić lepiej.
Image
Post Reply