Nie jest to przeszkodą, bohater może schodzić i wchodzić na wierzchowca kiedy chce:-)Nameless wrote:do mordheim? tam sie sporo biega po drabinach, schodach i dachach chyba?czlowiek.morze wrote:bretonia na samych koniach
[PL] warsztat czlowieka.morze
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] warsztat czlowieka.morze
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
... a konie mogą być cyrkowe i wytresowane 
w Mordheim są super ekstra wytresowane! z rule booka:

... koń, z którego zsiadł wojownik edzie podążał za swoim właścicielem, a wojownik może go dosiąść w dowolnym momencie...
miniatures painted:
Kolejny projekt na tapecie
Mój przyjaciel jest miłośnikiem indian, ostatnio miał urodziny więc postanowiłem samemu zrobić dla niego prezent. Pożyczyłem kilka fachowych książek i zacząłem studiować, przydadzą się ponieważ planuję zachować zgodność historyczno-kulturową.
Udało mi się znaleźć zdjęcie w seci, które zainspirowało mnie do wybrania modelu:
Click to see full-sized image
Niedługo po tym zamówiłem model Reaper`a:
Diorama będzie umieszczona na drewnianym klocku. Czyni to całość cięższą, ale bardzo chiałem aby to wyglądało bardziej naturalniej.
Usunąłem korę oraz wydłubałem część, aby uzyskać ciekawszą rzeźbę terenu oraz móc wykorzystać sztuczną wodę. Niestety spowodowało to, że część klocka zaczęła pękać
Rzeźbę terenu zacząłem modelowacć korzystając z kory.
Drzewo postanowiłem samemu zrobić
Wypełnienia pomiędzy korą wykonałem korzystając z kitu do drewna.
Na razie tak to sie prezentuje, po jednym wieczorze działania. Teraz planuję dodawać elementy fototrawione i tutaj mam pytanie do ekspertów. Takie elementy powinienem przykleić przed psiknięciem podkładu czy osobno pomalować i dopiero przykleić?
Muszę się wyrobić z tym projektem do 23 lipca, więc w niektórych momentach pewnie będę musiał pójść na skróty.
Mój przyjaciel jest miłośnikiem indian, ostatnio miał urodziny więc postanowiłem samemu zrobić dla niego prezent. Pożyczyłem kilka fachowych książek i zacząłem studiować, przydadzą się ponieważ planuję zachować zgodność historyczno-kulturową.
Udało mi się znaleźć zdjęcie w seci, które zainspirowało mnie do wybrania modelu:
Click to see full-sized imageNiedługo po tym zamówiłem model Reaper`a:
Click to see full-sized imageDiorama będzie umieszczona na drewnianym klocku. Czyni to całość cięższą, ale bardzo chiałem aby to wyglądało bardziej naturalniej.
Click to see full-sized imageUsunąłem korę oraz wydłubałem część, aby uzyskać ciekawszą rzeźbę terenu oraz móc wykorzystać sztuczną wodę. Niestety spowodowało to, że część klocka zaczęła pękać
Click to see full-sized imageRzeźbę terenu zacząłem modelowacć korzystając z kory.
Click to see full-sized imageDrzewo postanowiłem samemu zrobić
Click to see full-sized imageWypełnienia pomiędzy korą wykonałem korzystając z kitu do drewna.
Click to see full-sized imageNa razie tak to sie prezentuje, po jednym wieczorze działania. Teraz planuję dodawać elementy fototrawione i tutaj mam pytanie do ekspertów. Takie elementy powinienem przykleić przed psiknięciem podkładu czy osobno pomalować i dopiero przykleić?
Click to see full-sized imageMuszę się wyrobić z tym projektem do 23 lipca, więc w niektórych momentach pewnie będę musiał pójść na skróty.
miniatures painted:
-
Kuzyn
Najpierw spodkładować na czarno, potem podstawkę spodkładować potem przykleić i malować jako całość. Jak oddzielnie pomalujesz i dopiero przykleisz to będzie widać klej a jak najpierw przykleisz a później spodkładujesz to od podspodu będzie się błyszczeć i ciężko będzie do pędzlem poprawić. Najważniejsze, to żeby to ładnie powyginać. Najfajniejsze są fototrawionki z hasselfree, chociaż te z gw też nie są złeczlowiek.morze wrote: Teraz planuję dodawać elementy fototrawione i tutaj mam pytanie do ekspertów. Takie elementy powinienem przykleić przed psiknięciem podkładu czy osobno pomalować i dopiero przykleić?
A drzewko zrób niższe, a szersze, bo podstawka przyciąga uwagę, drzewo ją odciąga a model jeszcze musisz tam wcisnąć. Ja to bym wogóle zrobił taki obalone drzewo, które tylko by tło modelowi dawało.
Pozdro i ciśnij dalej bo narazie nieźle się zapowiada.
P.S.: Ja bym ten model widział w bardziej pustynnym klimacie, coś jak Grand Canyon, ale tak też jest fajnie
Wielkie dzięki za pomoc!
miniatures painted:
O jaki projekt! Też lubię Indian. Captivus Ci ładnie doradził. Zobaczymy, co tam zmalujesz 
Od siebie bym dodał tylko uwagę odnośnie proporcji - skoro się już bawisz w zgodność historyczną, to zadbaj też o stronę modelarską - żeby drzewo było odpowiednich rozmiarów względem figurki
Od siebie bym dodał tylko uwagę odnośnie proporcji - skoro się już bawisz w zgodność historyczną, to zadbaj też o stronę modelarską - żeby drzewo było odpowiednich rozmiarów względem figurki
-
Mike
Sama figurka średnio mi się podoba ale pomysł ciekawy. Mam nadzieje że kolega znajdzie miejsce na ten pniaczek. Szkoda że ludzika nie postawiłeś na pniaku żeby pokazać jak duże to będzie. Jak masz trochę wolnego czasu to w ramach inspiracji proponuję drugą część Call of Juarez, mniej więcej w połowie gry (o ile dobrze pamiętam) wkraczamy na indiańskie tereny, które są prześliczne.