[PL] warsztat olkkkkka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] warsztat olkkkkka
WE przed herezyjny, ładniutki
biały ładny kolor, moim zdaniem może troszkę za dużo krwi ale tak poza tym plus 
pierwsze dwa zdjecia z mojego poprzedniego posta to foty prosto z aparatuMaru wrote: na jakim tle robisz fotki ??
zapodaj fotkę przy której nic nie dostrajałeś ... to zobaczę co jest nie tak
zdjecia zrobione na czarnym-czarnym tle
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
Troll wyglądał o wiele lepiej na starych fotkach 
A ten SM - super! No i krew/flaki o wiele lepsze już
Bardziej bym tylko przykurzył biały pancerz. Świetnie podniszczony kanister na podstawce.
Ale foty to musisz powtórzyć
A ten SM - super! No i krew/flaki o wiele lepsze już
Ale foty to musisz powtórzyć
jakosciowo nic specjalnego, jest jak jest bo czas goni i klient ma czasem "ciekawe" pomysly
taki ludek
Click to see full-sized image
pierwotny kamien
poprawiony kamien
i blitzer WIP, ogolnie wszystko jest nieskonczone, skore musze jeszcze podmalowac w kilku miejscach
taki ludek
Click to see full-sized imagepierwotny kamien
Click to see full-sized imagepoprawiony kamien
Click to see full-sized image i blitzer WIP, ogolnie wszystko jest nieskonczone, skore musze jeszcze podmalowac w kilku miejscach
Click to see full-sized image"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
o to tak :
"taki ludek":
pomalowany świetnie bardzo czysto bardzo czytelnie bardzo staranne i bardzo prosto - gratuluje za takie malowane szacun
to jest coś co się rzadko widuje ostatnio a mianowicie pomalowane na maksa czytelne ale bez przesadzenia z prostactwem
oczywiście tym nie wygrywa sie konkursów ale na stole prezentuje sie wyśmienicie (na puleczce w całej armii też)
"pierwotny kamien"
nadal fajnie i czysto ale już niema tego czegoś co ci się udało uchwycić w modelu powyższym
"blitzer WIP"
Wip jak Wip
ja na twoim miejscu bym teraz siedział przed Fotka Tagrosza malowanego przez Anie i kminił co ona za kolory wplotła w cienie
"taki ludek":
pomalowany świetnie bardzo czysto bardzo czytelnie bardzo staranne i bardzo prosto - gratuluje za takie malowane szacun
to jest coś co się rzadko widuje ostatnio a mianowicie pomalowane na maksa czytelne ale bez przesadzenia z prostactwem
oczywiście tym nie wygrywa sie konkursów ale na stole prezentuje sie wyśmienicie (na puleczce w całej armii też)
"pierwotny kamien"
nadal fajnie i czysto ale już niema tego czegoś co ci się udało uchwycić w modelu powyższym
"blitzer WIP"
Wip jak Wip
ja na twoim miejscu bym teraz siedział przed Fotka Tagrosza malowanego przez Anie i kminił co ona za kolory wplotła w cienie
Podobienstwo z Targoszem Ani niezamierzone, mam za malo czasu na ambitne zabawy z cieniami na blitzerze.
Jak przegladalem Twoj temat to miejski prorok przypomnial mi, ze gdzies w moim pokoju czai sie pretorianski behemoth, ciekawe jakby wygladal w targoszowych kolorkach. Moze cos podzialam w tym kierunku.
Jak przegladalem Twoj temat to miejski prorok przypomnial mi, ze gdzies w moim pokoju czai sie pretorianski behemoth, ciekawe jakby wygladal w targoszowych kolorkach. Moze cos podzialam w tym kierunku.
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
Ludek jak już wspomniał Maru bardzo czysto pomalowany.Nie jest to jakieś mistrzostwo świata ale miło się na takie figurki patrzy .BTW kojarzy mi się z jakimś kolesiem z bajki , tylko nie mogę skojarzyć jego imienia
Kamieniarze IMO też bardzo czysto i przejrzyście wymazani .Fajny klimat im nadałeś takim malowanie .Same kamienie też wyszyły zacnie .
Wip jak to wip na razie się nie da dużo powiedzieć .Trzymasz poziom a to się bardzo liczy przy malowaniu całej armii .Ogółem to niezłe bydle
Pozdrawiam
Kamieniarze IMO też bardzo czysto i przejrzyście wymazani .Fajny klimat im nadałeś takim malowanie .Same kamienie też wyszyły zacnie .
Wip jak to wip na razie się nie da dużo powiedzieć .Trzymasz poziom a to się bardzo liczy przy malowaniu całej armii .Ogółem to niezłe bydle
Pozdrawiam
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
generalnie zgadzam się z opinią Maru 
Przy niebiesko-ludach (ogrumach?) nie pasuje mi malowanie oczu.
Nie wiem czy to kolor, czy brak detalu? Może jakieś odbicie światła w gałce ocznej, żeby nie była taka matowa/szorstka w wyglądzie?
Brakuje mi tego "wow" w twarzy ... ale generalnie fajne - schludne malowanie. Miło się ogląda
Dzięki.
Ach Maru - po co rozmyślać nad moimi kolorami
to żadna tajemnica:
W cieniach jest z Vallejo "Purple" i czarny z P3.
Przy niebiesko-ludach (ogrumach?) nie pasuje mi malowanie oczu.
Nie wiem czy to kolor, czy brak detalu? Może jakieś odbicie światła w gałce ocznej, żeby nie była taka matowa/szorstka w wyglądzie?
Brakuje mi tego "wow" w twarzy ... ale generalnie fajne - schludne malowanie. Miło się ogląda
Ach Maru - po co rozmyślać nad moimi kolorami
widzisz sama się wygadałaAch Maru - po co rozmyślać nad moimi kolorami to żadna tajemnica:
(wiedziałem że nie wytrzyma i sypnie