[PL] Pamperki Rentalla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Rentall

Post by Rentall »

odkurzam temat :)
ostatnio mam inwazje elfow. Co maluje to jest elf, a szykuja sie juz kolejne elfy, namnozylo sie tego cholerstwa :shock:
wip elfickiego lorda
ImageClick to see full-sized image

srebrne smoki na napiersniku zmienilem na zlote, bo tamte mi nie pasowaly kolorystycznie. Wlosy pomalowalem, ale nie wiem czy tak je zostawic czy jeszcze dodac troche cieni. No i tarcza, cos mi nie chca wyjsc krysztaly, sa takie mdle, bez tego blysku, nie wiem dlaczego ?

Kolejny elf, tym razem selafyn, wczesny wip

Plaszcz jest tak wyrzezbiony ze az wola o freehand, ale nie mam pomyslu co tam namalowac.

Narazie 2 white lionow, a docelowo ma ich byc 20. Mam nadzieje ze klientowi bedzie sie podobalo.

To narazie tyle, jak zawsze czekam na Wasze opinie i komentarze :)
szczurek_

Post by szczurek_ »

Ja sie wypowiem cna temat selafyna :wink: Podoba mi sie kolor NMM no i plaszczyk (strasznie fajny/nietypowy odcien plaszczyka) .Gdyby tylko przejscia byly gladsze mozn by zaje.ista pelerynke zrobic (tak duze przejscia od ciemnego koloru do niemal bialego ) .

p.s-jakbys mogl zdradzic jak robiles pelerynke i NMM na zbroi ? kolory ?
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

lord - cały "na tak". fajne NMMy - zarówno złote jak i niebieskie

selafyn ma fajny pancerzyk i niedorobiony nudny płaszczyk. prosi się o jakiś ozdobnik z podręcznika do elfów, jakąś elficką ikonkę.

a chłopaki z toporami, cóż, jak na stół to ładni.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Rentall

Post by Rentall »

Szczurek, kolory to:
Płaszcz- od białego, przez ultramarine blue, do czarnego (vallejo), a zrobilem to rozcierajac kolory na figurce.
Zbroja- od białego, przez electric blue, do czarnego ciagniete, ale chyba nie dociagnalem do czystej czerni. Technika ta sama jak przy plaszczu :)
Moglby mi ktos zeskanowac z podrecznika strone lub dwie, albo przeslac linka do wlasnie jakis high elfickich symboli, rysunkow, ktore by mogly posluzyc do freehandu ?
Galharen

Post by Galharen »

Poszukaj na stronie GW albo w googlach.

Pojade w kolejnosci:

1) Elf lord - bardzo dobry, podoba mi sie kolorystyka, a malowanie chyba w podobnym do mnie stylu, wiec mi pasi :wink:
Szczegolnie podoba mi sie tarcza, bardzo dobre wykonanie.
Natomiast wlosy wymagaja duzo wiecej pracy, bo nie widac w ogole ani cieni, ani rozjasnien. Sprobuj zalagodzic to przejscie z przodu na plaszczu, bo ta biala krecha daje ostro po oczach.

2) Zbroja na Selafynie na tym etapie wydaje sie super, ale plaszcz chyba musialby byc bardziej stonowany, bo za duzo czarnego jest imo. Zastanawiam sie jaki on mial byc, bardziej ciemny, czy bardziej jasny. I rzecz jasta jest to idealne miejsce na ladny freehand :)

3) co do white lionow, tez jestem wlasnie na ich etapie (a raczej bylem, bo dzisiaj juz wszystkich skonczylem :wink: ) i wydaje mi sie, ze moge pare rzeczy tu powiedziec.
Przede wszystkim fajnie beda wygladac jako oddzial dzieki nmm.
ALE...cala reszta wyglada jakby byl nalozony podstawowy kolor i nic wiecej :? Bez sensu wyciagac nmm ladny, zeby efekt i tak byl zrabany przez slabą reszte.
Image
Marek

Post by Marek »

Jesli chodzi o lorda, to wlosy koniecznie do wykonczenia. W zasadzie tylko kolor podstawowy tam widac. Klejnot na tarczy chyba wymaga mocniejszego cienia z jednej strony, a wyraznego bialego z drugiej, ale ja tez mam z tym zawsze problemy i jeszcze zaden mi ladnie nie wyszedl.
Rentall

Post by Rentall »

ja rowniez mecze sie z klejnotami, nie chca mi wyjsc skubane..
dzieki za uwagi, jak bede pracowal nad lordem to wycieniuje wlosy
@Galharen- plaszcz na selafynie sam tak wyszedl, ja tak nie chcialem go pomalowac :P
Co do white lionow, jakie zamowienie, takie malowanie. wedlug mnie nmm podciaga niedociagniecia reszty figurki.
Wynalazlem w necie jakies wzorki i teraz musze sie na jeden z nich zdecydowac zeby umiescic go na plaszczu selafyna, ale w chwili obecnej priorytetem jest figurka do II CofCME... bo kurna na forum wole zostac :angel:
Gildor

Post by Gildor »

No,no ten plastykowy lord wygląda świetnie!
Szary

Post by Szary »

Interesujące... chyba częściej będę tutaj zaglądał. Możesz zdradzić kolorki wykorzystane na lordzie? Bardzo mnie to ciekawi.
Fajne pracki, czekam na dalsze postępy.
Szary

Image
Rentall

Post by Rentall »

no ja jak najbardziej zapraszam :D
Generalnie kolory na lordzie i na selafynie sa te same. Ultramarine blue- w roznych proporcjach z biela i czernia i electric blue- rowniez w roznych proporcjach z biela i czernia. Rozne proporcje czyt.- od bieli przez dany kolor do czerni. A złoto- od białego, potem troche zołtego, nastepnie brazu mala porcja a potem czarny. Nastepnie washowalem zlotym, i ciemnym brazem.
Post Reply