[PL] Galeria Gildora

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Teraz lepiej. Znacznie lepiej.
Poprzednio wygladal jak w porozciaganych kalesonach albo przedszkolnych rajtuzach.

Komentarze do NMM?
NMM polega na wiarygodnym rozmieszczeniu odbic swiatla i cieni - zeby wygladalo to jak prawdziwy metal. Niestety u ciebie ten rozklad nie jest wiarygodny.
Na przyklad - na gornej czesci lufy jest swiatlo, ktore przy swietle padajacym naturalnie z gory bylyby bardziej zacienione niz dolna czesc lufy - ktora obecnie jest pomalowana w najciemniejszych kolorach.

Za to na klacie wyglada to OK
Podobnie na tym wisiorku/talizmanie tuz pod lewa piersia.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Gildor

Post by Gildor »

Image
Gildor

Post by Gildor »

Image
Szary

Post by Szary »

Zacznij uzywac opcji [rimg]...
Szary

Image
Gildor

Post by Gildor »

WidzÄ?, ??e mi spokoju nie dasz z tym IMG :) M??g??by?? przy okazji napisaÄ? co?? o moim figsie...
ImageClick to see full-sized image
ImageClick to see full-sized image :roll:
Image
Gildor

Post by Gildor »

Pozw??l ??e cie uprzedze :lol: Nastepnym razem skadruje fotki jak nalezy. Po prostu na kompie wydawaly sie byc mniejsze. Sorki.
Image
Marek

Post by Marek »

O matko, takie fajne mrozne czachy do takiego kolorowego pajaca? Ja chyba nie czuje klimatu.
A samo malowanie dosc skomplikowane, wiele kolorow, trudno sie rozeznac. Zdecydowanie poprawy wymaga to cos na plecach, zarowno to cos szare, jak i to cos zolte. Rajtuzki i kaptur fajne, chociaz paski z jednej strony kaptura powtorzylbym symetrycznie po drugiej stronie, ale ze nie wiem co to w ogole ma byc za stwor, to moze tak powinno byc. Nieciekawie wyszedl tez ten czarny koniec laski, a przejscie na drugim koncu miedzy czerwonym a zoltym jest albo za ostre, albo zbyt rozmazane. Moze sprobuj wejsc z czerwonym na czaszke, jakby ja obejmowaly plomienie? O ile to pasuje do konwencji.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

O matko, takie fajne mrozne czachy do takiego kolorowego pajaca? Ja chyba nie czuje klimatu.
:lolsign:
Image
Szary

Post by Szary »

Gildor wrote:Widz????, ??e mi spokoju nie dasz z tym IMG :) M??g??by?? przy okazji napisa???? co?? o moim figsie...
Jak Tobie sie nie chce, to czemu ma mi sie chciec? :roll:

Jak juz wrzuciles tak jak trzeba, to pozwolilem sobie na drobna modyfikacje z komentarzem. Ogolnie model prezentuje sie OK, ale pare rzeczy bym poprawil:

Mam nadzieje, ze ci to jakos pomoze. Pracuj dalej, szczegolnie nad starannoscia i bedzie coraz lepiej!

pzdr
Szary
Szary

Image
Gildor

Post by Gildor »

DziÄ?kujÄ? bardzo! Wezme sobie do serca Wasze porady i nastepna figurka bedzie duzo lepsza.
Jak Tobie sie nie chce, to czemu ma mi sie chciec?
Nie no fotki nei byly skadrowane wiec nie chcialem wklejac takich olbrzymow po prostu :lol:
Image
Post Reply