[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
[PL] Warsztat Slawola
Nie ma pytań... 
[PL] Warsztat Slawola
No, stare modele są dość statyczne, trzeba przyznać 
W mojej galerii jest Dragonslayer i szamani - orkowy i gobliński (potraktowania raczej jako poligony doświadczalne), ale jeśli chodzi o modele pokroju Tyriona, to jeszcze stoją u mnie na półce, ale niedługo się doczekają malowania, mam nadzieję.
Nie wiem tylko, jak je malować - właśnie chodzi mi po głowie stare malowanie 'EM, ale w "dzisiejszym" wykonaniu - jak to określiłeś - inaczej mogłyby wyglądać
Nie wiem jeszcze, się zobaczy
Repanse pewnie będzie pomalowana tak, jak kiedyś w katalogach, bo bardzo mi się ten schemat podoba, może sztandar inny dorobię tylko
No i chciałbym dodać więcej czerwieni, tak 50/50, może jakaś duża krata albo podzielenie całości na pół, bo cały model na niebiesko jest trochę monotonny:
Click to see full-sized image
Człowiek się po prostu przyzwyczaił do takiego malowania, może to o to chodzi
Widziałem też inne wykonanie, ale nie podoba mi się za bardzo...
1.Błękitne - w ogóle mi się zestawienie kolorów nie podoba:
https://www.roundtable-bretonnia.org/ind ... &Itemid=32
2. Czerwone - tu lepiej, ale i tak czegoś mi brakuje
To niebieskie z GW wygrywa u mnie
Wymaga kilku przeróbek tylko, a najbardziej mi odpowiada 
Przy Tyrionie odpuszczę sobie chyba serduszka, ale motyw ze smokiem mógłby pozostać, tylko nieco zmodyfikowany
W sumie wydaje mi się to ciekawym połączeniem, stary klimat i nowoczesne, wybajerzone malowanie, coś jak maluch albo polonez z "true fire" na masce 
W mojej galerii jest Dragonslayer i szamani - orkowy i gobliński (potraktowania raczej jako poligony doświadczalne), ale jeśli chodzi o modele pokroju Tyriona, to jeszcze stoją u mnie na półce, ale niedługo się doczekają malowania, mam nadzieję.
Nie wiem tylko, jak je malować - właśnie chodzi mi po głowie stare malowanie 'EM, ale w "dzisiejszym" wykonaniu - jak to określiłeś - inaczej mogłyby wyglądać
Click to see full-sized imageCzłowiek się po prostu przyzwyczaił do takiego malowania, może to o to chodzi
1.Błękitne - w ogóle mi się zestawienie kolorów nie podoba:
https://www.roundtable-bretonnia.org/ind ... &Itemid=32
2. Czerwone - tu lepiej, ale i tak czegoś mi brakuje
Click to see full-sized imageTo niebieskie z GW wygrywa u mnie
Przy Tyrionie odpuszczę sobie chyba serduszka, ale motyw ze smokiem mógłby pozostać, tylko nieco zmodyfikowany
RE: [PL] Warsztat Slawola
Rob malowanie klasyczne GW, ale w dzisiejszych standardach - tzn. utrzymaj kolorystyke i pomysl, ale rozbuduj go wg dzisiejszytch trendow. w koncu to klasyczne modele....
[PL] Warsztat Slawola
I tak chyba zrobię 
-
Nameless
- The Better Choice

a moze bys zrezygnowal z komiksu i postawil na realizm?
nie zeby ten film byl dobrym zrodlem wiedzy, ale zdjecie fajne
jesli juz chcesz czerwono-niebieski, to ja bym zostawil kropierz niebieski, a te zlociutkie gryfy na czerwono zrobil.
Click to see full-sized imagenie zeby ten film byl dobrym zrodlem wiedzy, ale zdjecie fajne
jesli juz chcesz czerwono-niebieski, to ja bym zostawil kropierz niebieski, a te zlociutkie gryfy na czerwono zrobil.
maluj ją tak, żebyś Ty był zadowolony
ja się w takich kwestiach nie słucham nikogo, bo to mi ma sprawić frajdę malowanie.
Model fajny
i jak bym tylko dorwała go w swoje ręce ... to pomalowałabym go w hiszpańskim stylu - w stylu fotki od Namelessa.
Powodzenia
Model fajny
Powodzenia
-
Nameless
- The Better Choice

zgadzam sie calkowicie, ale skoro czlowiek juz prosi o sugestie i pomoc, to mu odpowiadamymaluj ją tak, żebyś Ty był zadowolony ja się w takich kwestiach nie słucham nikogo, bo to mi ma sprawić frajdę malowanie.
a model zdecydowanie niefajny
jakie to mało klasyczne 
a pamiętaj, że bracia Perry mają tylko 3 ręce.
a pamiętaj, że bracia Perry mają tylko 3 ręce.
-
Nameless
- The Better Choice

pamietam, pamietam... i zywie ogromny szacunek dla jednego z nich, ze nie poddal sie po wypadku i tak szybko wrocil do normalnego zycia i pracy.
chyba nawet to wlasnie Joasia byla pierwsza figurka po wypadku
chyba nawet to wlasnie Joasia byla pierwsza figurka po wypadku