[PL] 1 2 3... proba pedzla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Marta

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla

Post by Marta »

Slawol wrote:Ale mi malowanie paprotek pasuje, mówiłem o kształcie trawionek, tak jak wcześniej u kostuchy.
Nie mam teraz czasu zrobic foty, a i sporo jest przysypane herbata, ktora bez malowania wyglada mocno nienaturalnie obok malowanych elementow. Ale jak masz ochote sie przyjrzec, to poprawilam linki w poprzednim poscie i widac juz paprocie z kazdej strony. Niestety przed malowaniem, wiec troche trudniej dostrzec ksztalty. CZesc z nich bedzie taka pozawijana jak u zjawy, ale napewno nie wszystkie. Glownie dlatego, ze na poprzedniej figsie paprocie tak jakby obejmowaly ten kawalek rzezby i mialo to jakies wytlumaczenie w ksztalcie podstawki, tutaj to zwykle krzaczory, a duze liscie paproci raczej nie sa takie pozawijane.

Wieczorem moze uda mi sie zrobic fotke skonczonej podstawki.

pzdr

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

No nie dogadamy się bez zdjęcia :mrgreen:

Dziękuję za wyjaśnienie. Masz oczywiście rację, ale ja nie o tym. Cały czas mi chodzi o to, by pojedyncze malutkie listeczki ("szczebelki drabinki") gdzieniegdzie lekko nagiąć, żeby widać było, że się ruszają i żyją i naturalnie kręcą/opadają/whatever.

Masz tu zdjęcia, na których widać pofalowane listki - nie będzie wtedy efektu płaskiej blaszki i tylko to zawarłem w propozycji:

ImageClick to see full-sized image
Źródło: https://www.tapeta-paproc-liscie.na-pulpit.com/

Źródło: https://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/eae ... 9b7a8.html
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marta

Post by Marta »

Aha, no to faktycznie mowimy o czyms innym:d
Poprobuje troche te szczebelki podoginac, chociaz trochu trudno moze byc. Zobaczymy jak to wyjdzie.
Ide wlasnie odkopywac wikinga spod zwalow herbaty, zobaczymy jak mi sie ladnie skleilo poszycie lesne:D

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
ja_matheo

Post by ja_matheo »

Marta wrote:@ja_matheo: czemu? akurat to malowanie drewna jest bardzo proste i niewymagajace;]
Może i jest, ale trzeba wiedzieć co się robi (albo mieć to we krwi). Ja nie jestem na tym poziomie, i jak widzę takie coś to powątpiewam czy tam dotrę ;)

Tzn. chciałem powiedzieć że bardzo mi się podoba :clap:
Marta

Post by Marta »

ja_matheo wrote:Tzn. chciałem powiedzieć że bardzo mi się podoba :clap:
ciesze sie ze sie podoba:D

ja_matheo wrote:Może i jest, ale trzeba wiedzieć co się robi (albo mieć to we krwi). Ja nie jestem na tym poziomie, i jak widzę takie coś to powątpiewam czy tam dotrę ;)
Ogladaj cudze prace, czytaj tutoriale, pytaj o uzyte techniki i kolory. W wiekszosci wypadkow malarze lubia sie dzielic wiedza i technikami z bliznimi, wiec duzo mozna sie nauczyc po prostu pytajac o to co Cie interesuje najbardziej.

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Marta wrote:Aha, no to faktycznie mowimy o czyms innym:d
Poprobuje troche te szczebelki podoginac, chociaz trochu trudno moze byc. Zobaczymy jak to wyjdzie.
No małe to na pewno, ale jak podejdziesz do tego, jak do wyciągania włosa z oka pincetką, to Ci się uda bez problemu :D
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marta

Post by Marta »

Wiking skonczony, w ciagu paru dni powinnam zrobic porzadne foty.

Rozgrzebalam wiec nastepny projekt. Pocyc pani Faun z Origen Art. Faza wstepna, podciagnieta tylko troche szmatka na klacie i naramek. Skora jeszcze duzo kontrastu i wygladzania potrzebuje, wlosy i rogi nie ruszone.

W sumie musze przyznac, ze sie rozszalalam z malowaniem w tym roku, jescze sie kwiecien nie skonczyl a ja juz mam skonczone 4 modele:D I moze jak sie zepne to i ta pannice skocze przed sobota:D

pzdr

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Marta

Post by Marta »

Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

no no no fajnie to wyglada, moze jakis niebieski tatuaz na ramieniu albo brzuchu?
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Marta

Post by Marta »

Tatuaż raczej nie, ale coś się na skórze pojawi z pewnością.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Post Reply