[PL] Warstadt by qc
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] Warstadt by qc
Jedyne co mi sie rzuca w oczy, to to, ze wampirzyca na koniu ma luk?! Armie wampirow nie posiadaja na swoim wyposazeniu broni strzelajacej. Nie wiem w jakim stopniu twoje warbandy maja zgadzac sie z fluff'em, ale to jest na bakier i to strasznie 

miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
-
A w Warheim Fantasy Skirmish grałeś?sea.man wrote:Jedyne co mi sie rzuca w oczy, to to, ze wampirzyca na koniu ma luk?! Armie wampirow nie posiadaja na swoim wyposazeniu broni strzelajacej. Nie wiem w jakim stopniu twoje warbandy maja zgadzac sie z fluff'em, ale to jest na bakier i to strasznie![]()

Słowo wstepu:
Kazdy ma prawo do robienia co mu sie podoba z jego wlasnymi figurkami. Ty dopasowujesz systemy GW (Mordheim + Warhammer) do swoich wyobrazen i to tylko od ciebie zalezy co w swoim podreczniku napiszesz
Zrozum, ze nie mam jakichkolwiek zastrzezen do mechaniki twojego systemu. Nie staram sie go nawet oceniac bo nie mam prawa skoro nawet jednej bitwy nie rozegralem
Ja tak rzadko w cos gram, ze granie w Mordheima raz na rok musi mi wystarczyc 
Duzo nie ryzykuje twierdzac, iz Warheim jest systemem ktory starasz sie osadzic w realiach Starego Swiata Warhammera (i nie chodzi mi tutaj tylko o mechanike gry). Nazwy, oddzialy, szkoly magii... to wszystko jest zapozyczone od GW. Znajac realia armii wampirow i mechanike dzialania tej armii, a juz szczegolnie fluff (posiadam prawie wszystkie ksiazki o wampirach od BL) to zauwazylem tutaj niekonsekwencje. W bardzo starych edycjach szkielety mialy luki i nawet rydwany (sic!), ze o mumiach juz nie wspomne (:lol:), ale to bylo jak nikt nawet nie snil o osobnej armii TK. Tyle na temat fluff'u.
Mozesz wampirom dac nawet bron palna i armaty, a krasnoludom nawet stegadona i cold one'y
Nikt tego tobie nie zabroni, ale niektorych klimaciarzy bedzie kulo w oko 
Kazdy ma prawo do robienia co mu sie podoba z jego wlasnymi figurkami. Ty dopasowujesz systemy GW (Mordheim + Warhammer) do swoich wyobrazen i to tylko od ciebie zalezy co w swoim podreczniku napiszesz

Zrozum, ze nie mam jakichkolwiek zastrzezen do mechaniki twojego systemu. Nie staram sie go nawet oceniac bo nie mam prawa skoro nawet jednej bitwy nie rozegralem

Duzo nie ryzykuje twierdzac, iz Warheim jest systemem ktory starasz sie osadzic w realiach Starego Swiata Warhammera (i nie chodzi mi tutaj tylko o mechanike gry). Nazwy, oddzialy, szkoly magii... to wszystko jest zapozyczone od GW. Znajac realia armii wampirow i mechanike dzialania tej armii, a juz szczegolnie fluff (posiadam prawie wszystkie ksiazki o wampirach od BL) to zauwazylem tutaj niekonsekwencje. W bardzo starych edycjach szkielety mialy luki i nawet rydwany (sic!), ze o mumiach juz nie wspomne (:lol:), ale to bylo jak nikt nawet nie snil o osobnej armii TK. Tyle na temat fluff'u.
Mozesz wampirom dac nawet bron palna i armaty, a krasnoludom nawet stegadona i cold one'y

miniatures painted:
-
Nie pamiętam w której edycji WFB, ale w magicznych przedmiotach dostępnych dla Wampirów był właśnie długi łuk, którym posługiwały się niby wampiry linii krwi Lahmia. Stąd w Warheim Lahmianki mają dostęd do łuków.
Poza tym, Lahmiankom towarzyszą Dwórki (żywe słóżki - czy Mordheimowe Dregi) które także wprawnie posługują się bronią dystansową.
Poza tym, Lahmiankom towarzyszą Dwórki (żywe słóżki - czy Mordheimowe Dregi) które także wprawnie posługują się bronią dystansową.
-
Więcej można przeczytać TUTAJ.quidamcorvus wrote:Rekrutacja modeli do kompanii Nieumarłych powoli zbliża się do końca. Figurki Grave Guard firmy GW to kolejne modele, których będę używał w trakcie rozgrywek w Warheim Fantasy Skirmish, gdzie reprezentować będą modele Upiorów. Do złożenia Upiorów wykorzystałem trzy z dziesięciu modeli. Kolejne trzy modele posłużą do złożenia Strażników Grobowców Nieumarłego zastępu z Nehekhary. Pozostałe bitsy wykorzystam w innych projektach.
Choć Upiory w Warheim Fantasy Skirmish rozpoczynają rozgrywkę wyposażone w miecz i tarczę, to sklejając figurki dwa modele wyposażyłem w broń wielką, natomiast trzeci z Upiorów dzierży topór bojowy i miecz. Wspomniane wyżej tarcze umocowałem na plecach Upiorów, a modele wyposażone w broń wielką posiadają dodatkowo miecze w pochwach.
Click to see full-sized image
-
Rozpocząłem prace nad kolejną makietą. Będzie to Kamienica bogatszego mieszczanina, jednak dużo bardziej zrujnowana niż Rezydencja, którą zbudowałem wcześniej.
Skończyłem główne prace nad parterem. Do zrobienia zostały jeszcze podłogi. Drzwi i okna będę robił na koniec, gdy już prace nad wszystkimi poziomami (prawdopodobnie będzie ich łącznie trzy).
Na dzień dzisiejszy Kamienica wygląda tak:
Więcej zdjęć na BLOGU.
Skończyłem główne prace nad parterem. Do zrobienia zostały jeszcze podłogi. Drzwi i okna będę robił na koniec, gdy już prace nad wszystkimi poziomami (prawdopodobnie będzie ich łącznie trzy).
Na dzień dzisiejszy Kamienica wygląda tak:

Więcej zdjęć na BLOGU.
Kiedy urlop? 
Widzę, że budowlaniec z Ciebie pełną gębą i wciąż masz zaopatrzenie w materiały
Post Słavolum
A te wcześniejsze modele Grave Guardu są rewelacyjne. Miałem okazję je kiedyś malować, fantastyczne pudełko ze szkieletami w zbrojach!

Widzę, że budowlaniec z Ciebie pełną gębą i wciąż masz zaopatrzenie w materiały

Post Słavolum
A te wcześniejsze modele Grave Guardu są rewelacyjne. Miałem okazję je kiedyś malować, fantastyczne pudełko ze szkieletami w zbrojach!
-
Dzięki za komentarze 
Żona w pracy, to do obiadu dłubię w makietach
Skończyłem drewnianą podłogę na 1 poziomie, a także jedną z podłóg na parterze. Inspiracją wzoru mozaiki było TO zdjęcie. Samej mozaiki nie wklejałem jeszcze do makiety, zrobię to dopiero po pomalowaniu. Linia podziału zostanie zamaskowana w późniejszych etapach wykończenia makiety.

W trakcieSlawol wrote:Kiedy urlop?![]()

Żona w pracy, to do obiadu dłubię w makietach

Skończyłem drewnianą podłogę na 1 poziomie, a także jedną z podłóg na parterze. Inspiracją wzoru mozaiki było TO zdjęcie. Samej mozaiki nie wklejałem jeszcze do makiety, zrobię to dopiero po pomalowaniu. Linia podziału zostanie zamaskowana w późniejszych etapach wykończenia makiety.

-
Skończyłem kolejne elementy posadzki na parterze. Podłogi w pozostałych pomieszczeniem ozdobiłem symbolami Sigmara (ośmioramienną gwiazdą powstałą z nałożenia na siebie dwóch kwadratów).
Kolejny krok to budowa murów na pierwszym poziomie.
Kolejny krok to budowa murów na pierwszym poziomie.