[PL] Malunki REDAVA

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Re: [PL] Malunki REDAVA

Post by sea.man »

bardzo ladne, schludne, czytelne malowanie. mozesz zdradzic ile czasu go malowales?
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
REDAV

Post by REDAV »

Dzięki za komentarze.
czlowiek.morze wrote:bardzo ładne, schludne, czytelne malowanie. możesz zdradzić ile czasu go malowałeś?
W sumie to nie liczyłem ale max 10 godzin. Chciałem sobie na nim poćwiczyć a przy okazji miło mi się go malowało chociaż to bardzo prosty model.

Przerobiłem fotki Sorcereski tak więc mogę wam je zapodać.
ImageClick to see full-sized image

Czekam na dalsze komentarze obydwóch prac.

Pozdrawiam,
RED
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Powiem tak: tak sobie patrzę na obie prace i - mimo późnej pory i zmęczonego wzorku - śmiem zaryzykować twierdzenie, że obie prace malowały inne osoby ;)

Greatsword jest naprawdę great! Jedynie widzę na ostrzu miecza delikatnie widoczne warstwy poszczególnych odcieni, ale tak - super! Piękna czerwień, głęboki odcień, pióro mi się bardzo podoba, pancerz może odrobinę szarawy, ale ogólnie to praca efektowna jak na ten czas malowania :clap: Interesująca podstawka.

Natomiast czarodziejka... Hmm, skóra dość szorstka, parę cieni w zagłębieniach, nie ma tutaj nigdzie gładkości, którą zaprezentowałeś "figurkę wyżej". Twarz dość niewyraźna, detale niezbyt staranne (np. ten "diadem" na głowie)... Wybacz, ale te dwa modele są naprawdę różne :) No i włosy u czarodziejki tylko zaznaczone krawędziowaniem (jeśli jest tam czegoś więcej, to mało widzę ;)) W dodatku na kosturze, lasce, czy co ona tam ma - przez całe rogi idzie linia podziału od formy... Widać to na pierwszej fotce bardzo dobrze. Eeeeeee, REDAV, co to ma być? :snooty: Zapowiadało się nieźle, a tak jest... Nie jest źle, o ;)

Ten cały wir, czy co ona tam czaruje - szorstki, freehandy na płaszczu dość niestaranne... Podstawka kamienno-patyczkowa też nie bardzo mi pasuje do całości... Nie robiłeś tego modelu aby na siłę? :) Chyba nie było tu pasji przy malowaniu, no ale może się mylę i to tylko wina fotek... :think:

Powiem tak - model nie wygląda źle, ale jak na Ciebie i to co wyżej pokazałeś - zupełnie o klasę niższe malowanie :oops:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
REDAV

Post by REDAV »

Slawol wrote:Powiem tak: tak sobie patrzę na obie prace i - mimo późnej pory i zmęczonego wzorku - śmiem zaryzykować twierdzenie, że obie prace malowały inne osoby ;)

Greatsword jest naprawdę great! Jedynie widzę na ostrzu miecza delikatnie widoczne warstwy poszczególnych odcieni, ale tak - super! Piękna czerwień, głęboki odcień, pióro mi się bardzo podoba, pancerz może odrobinę szarawy, ale ogólnie to praca efektowna jak na ten czas malowania :clap: Interesująca podstawka.

Natomiast czarodziejka... Hmm, skóra dość szorstka, parę cieni w zagłębieniach, nie ma tutaj nigdzie gładkości, którą zaprezentowałeś "figurkę wyżej". Twarz dość niewyraźna, detale niezbyt staranne (np. ten "diadem" na głowie)... Wybacz, ale te dwa modele są naprawdę różne :) No i włosy u czarodziejki tylko zaznaczone krawędziowaniem (jeśli jest tam czegoś więcej, to mało widzę ;)) W dodatku na kosturze, lasce, czy co ona tam ma - przez całe rogi idzie linia podziału od formy... Widać to na pierwszej fotce bardzo dobrze. Eeeeeee, REDAV, co to ma być? :snooty: Zapowiadało się nieźle, a tak jest... Nie jest źle, o ;)

Ten cały wir, czy co ona tam czaruje - szorstki, freehandy na płaszczu dość niestaranne... Podstawka kamienno-patyczkowa też nie bardzo mi pasuje do całości... Nie robiłeś tego modelu aby na siłę? :) Chyba nie było tu pasji przy malowaniu, no ale może się mylę i to tylko wina fotek... :think:

Powiem tak - model nie wygląda źle, ale jak na Ciebie i to co wyżej pokazałeś - zupełnie o klasę niższe malowanie :oops:
Dzięki Slawolu za rzetelną ocenę bo tego mi było trzeba. Ogólnie powiem że tak to ja malowałem obydwa modele :lol: ale jakoś inaczej mi się je malowało. Z początku czarodziejka jakoś mi szła ale jak skończyłem skórę i buty to potem już nie bardzo i może to jest efekt. Ostrzegaliście mnie przed tym modelem i widać że mi nie wyszedł no ale bywa :( . Za to zadowolony jestem z Miecznika bo jakoś na luzie do niego podszedłem i może tego tu brakuje.

Tak więc powiem że postaram się poprawić hehe. Obecnie maluję Exarchinię do Banshee która długo czekała na malowanie ale jakoś nie mogłem do niej się zabrać tak więc może będzie lepiej.

Pozdrawiam,
RED
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

hmmm moim zdaniem czarodziejka trochę słabiej się prezentuję od Epireowego piechura, może dlatego że rzeźba WE pozostawia wiele do życzenia, co nie zmienia faktu że i tak dałeś radę :) bardzo podoba mi się "zawijas" ;)
Minus to włosy trochę za gruba krecha miejscami, ale to może być spowodowane przez rzeźbę
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Wojto

Post by Wojto »

Mi tam obie figurki się bardzo podobają .Może oprócz podstawki po wiedźmę bo ten patyk jakoś do mnie nie przemawia .
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

ci nie napiszę niczego nowego poza tym co Sławol napisał

no może poza "A nie mówiłem" - odnoście cichodaiki do dork elfów ...

a Gejt Sworld naprawdę fajne
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
REDAV

Post by REDAV »

Dzięki za komentarze panowie. Może problemy z czarodziejką nie wypiją mi z głowy wszystkich dziwnych modeli jakie posiadam no ale zobaczymy.
Maru wrote:ci nie napiszę niczego nowego poza tym co Sławol napisał

no może poza "A nie mówiłem" - odnoście cichodaiki do dork elfów ...

a Gejt Sworld naprawdę fajne
Powiem tylko, że miałeś rację hehehe

Puki co udało mi się rozpuścić farbę olejną z pierwszego modelu z którym rozpocząłem przygodę z grami fugurkowymi. Był to Ork z GW z 1992 roku i przyznam że ma to czego brakuje mi w obecnych modelach O&G czyli uśmiech no i w sumie jak to moja żona powiedziała wygląda jak Toudi (z gumisiów) tak więc za jakiś czas zrobię sobie mały skok w bok od wielkiego planu podboju hehehe.

Dzisiaj zakończyłem Exarchinię Banshee ale fotkę zapodam wam zapewne około soboty.
Następny w kolejce jest nowy Bloodcrusher a nie wiem czy wiecie że jest to związane z naszymi małymi zawodami w malowaniu tych modeli no ale więcej to na blogu.

Pozdrawiam,
RED
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

no jest różnica widoczna pomiędzy wiedzmą, a great swordem... ten drugi bardziej mi się podoba :-)
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
REDAV

Post by REDAV »

Hej,

Miało być wczoraj no ale dzisiaj dopiero byłem po zdjęcia u Gimiaka tak więc macie Exarchinię Banshee. Dopełnił mi się wreszcie squad 10 babeczek hehe.

ImageClick to see full-sized image

Miłego oglądania.

Pozdrawiam,
RED
Image
Post Reply