[PL] Malunki REDAVA
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Malunki REDAVA
bardzo ladne, schludne, czytelne malowanie. mozesz zdradzic ile czasu go malowales?
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Dzięki za komentarze.
Przerobiłem fotki Sorcereski tak więc mogę wam je zapodać.
Click to see full-sized image
Czekam na dalsze komentarze obydwóch prac.
Pozdrawiam,
RED
W sumie to nie liczyłem ale max 10 godzin. Chciałem sobie na nim poćwiczyć a przy okazji miło mi się go malowało chociaż to bardzo prosty model.czlowiek.morze wrote:bardzo ładne, schludne, czytelne malowanie. możesz zdradzić ile czasu go malowałeś?
Przerobiłem fotki Sorcereski tak więc mogę wam je zapodać.
Click to see full-sized imageCzekam na dalsze komentarze obydwóch prac.
Pozdrawiam,
RED
Powiem tak: tak sobie patrzę na obie prace i - mimo późnej pory i zmęczonego wzorku - śmiem zaryzykować twierdzenie, że obie prace malowały inne osoby 
Greatsword jest naprawdę great! Jedynie widzę na ostrzu miecza delikatnie widoczne warstwy poszczególnych odcieni, ale tak - super! Piękna czerwień, głęboki odcień, pióro mi się bardzo podoba, pancerz może odrobinę szarawy, ale ogólnie to praca efektowna jak na ten czas malowania
Interesująca podstawka.
Natomiast czarodziejka... Hmm, skóra dość szorstka, parę cieni w zagłębieniach, nie ma tutaj nigdzie gładkości, którą zaprezentowałeś "figurkę wyżej". Twarz dość niewyraźna, detale niezbyt staranne (np. ten "diadem" na głowie)... Wybacz, ale te dwa modele są naprawdę różne
No i włosy u czarodziejki tylko zaznaczone krawędziowaniem (jeśli jest tam czegoś więcej, to mało widzę
) W dodatku na kosturze, lasce, czy co ona tam ma - przez całe rogi idzie linia podziału od formy... Widać to na pierwszej fotce bardzo dobrze. Eeeeeee, REDAV, co to ma być?
Zapowiadało się nieźle, a tak jest... Nie jest źle, o 
Ten cały wir, czy co ona tam czaruje - szorstki, freehandy na płaszczu dość niestaranne... Podstawka kamienno-patyczkowa też nie bardzo mi pasuje do całości... Nie robiłeś tego modelu aby na siłę?
Chyba nie było tu pasji przy malowaniu, no ale może się mylę i to tylko wina fotek... 
Powiem tak - model nie wygląda źle, ale jak na Ciebie i to co wyżej pokazałeś - zupełnie o klasę niższe malowanie
Greatsword jest naprawdę great! Jedynie widzę na ostrzu miecza delikatnie widoczne warstwy poszczególnych odcieni, ale tak - super! Piękna czerwień, głęboki odcień, pióro mi się bardzo podoba, pancerz może odrobinę szarawy, ale ogólnie to praca efektowna jak na ten czas malowania
Natomiast czarodziejka... Hmm, skóra dość szorstka, parę cieni w zagłębieniach, nie ma tutaj nigdzie gładkości, którą zaprezentowałeś "figurkę wyżej". Twarz dość niewyraźna, detale niezbyt staranne (np. ten "diadem" na głowie)... Wybacz, ale te dwa modele są naprawdę różne
Ten cały wir, czy co ona tam czaruje - szorstki, freehandy na płaszczu dość niestaranne... Podstawka kamienno-patyczkowa też nie bardzo mi pasuje do całości... Nie robiłeś tego modelu aby na siłę?
Powiem tak - model nie wygląda źle, ale jak na Ciebie i to co wyżej pokazałeś - zupełnie o klasę niższe malowanie
Dzięki Slawolu za rzetelną ocenę bo tego mi było trzeba. Ogólnie powiem że tak to ja malowałem obydwa modeleSlawol wrote:Powiem tak: tak sobie patrzę na obie prace i - mimo późnej pory i zmęczonego wzorku - śmiem zaryzykować twierdzenie, że obie prace malowały inne osoby
Greatsword jest naprawdę great! Jedynie widzę na ostrzu miecza delikatnie widoczne warstwy poszczególnych odcieni, ale tak - super! Piękna czerwień, głęboki odcień, pióro mi się bardzo podoba, pancerz może odrobinę szarawy, ale ogólnie to praca efektowna jak na ten czas malowaniaInteresująca podstawka.
Natomiast czarodziejka... Hmm, skóra dość szorstka, parę cieni w zagłębieniach, nie ma tutaj nigdzie gładkości, którą zaprezentowałeś "figurkę wyżej". Twarz dość niewyraźna, detale niezbyt staranne (np. ten "diadem" na głowie)... Wybacz, ale te dwa modele są naprawdę różneNo i włosy u czarodziejki tylko zaznaczone krawędziowaniem (jeśli jest tam czegoś więcej, to mało widzę
) W dodatku na kosturze, lasce, czy co ona tam ma - przez całe rogi idzie linia podziału od formy... Widać to na pierwszej fotce bardzo dobrze. Eeeeeee, REDAV, co to ma być?
Zapowiadało się nieźle, a tak jest... Nie jest źle, o
Ten cały wir, czy co ona tam czaruje - szorstki, freehandy na płaszczu dość niestaranne... Podstawka kamienno-patyczkowa też nie bardzo mi pasuje do całości... Nie robiłeś tego modelu aby na siłę?Chyba nie było tu pasji przy malowaniu, no ale może się mylę i to tylko wina fotek...
Tak więc powiem że postaram się poprawić hehe. Obecnie maluję Exarchinię do Banshee która długo czekała na malowanie ale jakoś nie mogłem do niej się zabrać tak więc może będzie lepiej.
Pozdrawiam,
RED
hmmm moim zdaniem czarodziejka trochę słabiej się prezentuję od Epireowego piechura, może dlatego że rzeźba WE pozostawia wiele do życzenia, co nie zmienia faktu że i tak dałeś radę
bardzo podoba mi się "zawijas" 
Minus to włosy trochę za gruba krecha miejscami, ale to może być spowodowane przez rzeźbę
Minus to włosy trochę za gruba krecha miejscami, ale to może być spowodowane przez rzeźbę
Mi tam obie figurki się bardzo podobają .Może oprócz podstawki po wiedźmę bo ten patyk jakoś do mnie nie przemawia .
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
ci nie napiszę niczego nowego poza tym co Sławol napisał
no może poza "A nie mówiłem" - odnoście cichodaiki do dork elfów ...
a Gejt Sworld naprawdę fajne
Dzięki za komentarze panowie. Może problemy z czarodziejką nie wypiją mi z głowy wszystkich dziwnych modeli jakie posiadam no ale zobaczymy.
Puki co udało mi się rozpuścić farbę olejną z pierwszego modelu z którym rozpocząłem przygodę z grami fugurkowymi. Był to Ork z GW z 1992 roku i przyznam że ma to czego brakuje mi w obecnych modelach O&G czyli uśmiech no i w sumie jak to moja żona powiedziała wygląda jak Toudi (z gumisiów) tak więc za jakiś czas zrobię sobie mały skok w bok od wielkiego planu podboju hehehe.
Dzisiaj zakończyłem Exarchinię Banshee ale fotkę zapodam wam zapewne około soboty.
Następny w kolejce jest nowy Bloodcrusher a nie wiem czy wiecie że jest to związane z naszymi małymi zawodami w malowaniu tych modeli no ale więcej to na blogu.
Pozdrawiam,
RED
Powiem tylko, że miałeś rację heheheMaru wrote:ci nie napiszę niczego nowego poza tym co Sławol napisał
Puki co udało mi się rozpuścić farbę olejną z pierwszego modelu z którym rozpocząłem przygodę z grami fugurkowymi. Był to Ork z GW z 1992 roku i przyznam że ma to czego brakuje mi w obecnych modelach O&G czyli uśmiech no i w sumie jak to moja żona powiedziała wygląda jak Toudi (z gumisiów) tak więc za jakiś czas zrobię sobie mały skok w bok od wielkiego planu podboju hehehe.
Dzisiaj zakończyłem Exarchinię Banshee ale fotkę zapodam wam zapewne około soboty.
Następny w kolejce jest nowy Bloodcrusher a nie wiem czy wiecie że jest to związane z naszymi małymi zawodami w malowaniu tych modeli no ale więcej to na blogu.
Pozdrawiam,
RED
no jest różnica widoczna pomiędzy wiedzmą, a great swordem... ten drugi bardziej mi się podoba 
miniatures painted:
Hej,
Miało być wczoraj no ale dzisiaj dopiero byłem po zdjęcia u Gimiaka tak więc macie Exarchinię Banshee. Dopełnił mi się wreszcie squad 10 babeczek hehe.
Click to see full-sized image
Miłego oglądania.
Pozdrawiam,
RED
Miało być wczoraj no ale dzisiaj dopiero byłem po zdjęcia u Gimiaka tak więc macie Exarchinię Banshee. Dopełnił mi się wreszcie squad 10 babeczek hehe.
Click to see full-sized imageMiłego oglądania.
Pozdrawiam,
RED