[PL] Polski Konkurs Malarski - SLAYER OF DEMONS

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Re: [PL] Polski Konkurs Malarski - SLAYER OF DEMONS

Post by Slawol »

@Gonzo - witaj na forum! To Twoja Stompa była? Duża... ;) Mam foty, to powinny się pojawić niedługo, tylko je wszystkie ogarniam jeszcze pomału.
@Shrek - Ciebie również witam. Czekamy na zdjęcia! A jeśli dobrze kojarzę - to Ty pytałeś o plasticard w tramwaju, nie? :)
No to spróbuj w tym sklepie: https://www.mojehobby.pl, tutaj mają płyty polistyrenowe. A jak nie, to tu: https://www.bitspudlo.com - powinny być też. Mam nadzieję, że nie pomyliłem osób, bo to świeże znajomości... ;)

@loler - no i Ty zawitałeś tutaj :) Gratulacje za Farseera! Fotki to małe piwo z widokiem na żywo, ale tak to bywa przeważnie z figurkami ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Gonzo

Post by Gonzo »

Stompa jest mniejsza niz oryginalna. Brakuje jeszcze powaznego orkowego zawieszenia w postaci podkuwanych buciorow, dupereli z tylu oraz nitowania szczeny. Wiekszosc grotow obslugantow mam juz pokonwertowana. Malowanie modelu mnie nie przeraza, bedzie duzo miejsca na obdarcia i zabrudzenia. Nie mam pomyslu na sztandar, ten musi byc na wypasie. No i musze miec faze zeby to skonczyc. W najblizszych planach bombowiec, jak sie zepne to moze nawet cztero silnikowy. Plastikard kupowalem jakos na allegro.
Shrek

Post by Shrek »

Dobrze Slawol pamiętasz :D
Lemartes

Post by Lemartes »

No, fajnie Adam cie na forum widziec.
Pozdro Hacket :D
Jezeli chodzi o konkurs to denerwujace bylo to oczekiwanie, od FC do konca, ogolnie to nie wiele bylo do roboty od tej 13 do 18, fajnie by bylo jakby nastepnym razem byl taki konkursik, zabrac farby i przez 4 godziny(13-17) pomalowac jakas figurke na szybko, cos w stylu tego GW co sie sklejalo co sie chcialo z bitsow :P momentami wialo nuda, no ale to pewnie d;latego ze na dniach fantastyki bylismy praktycznie tylko my :) ale czas dalo sie wypelnic w 100% rozmowa, wiec nie narzekam :)
Image
Gonzo

Post by Gonzo »

Na Polkonie 2007 byla taka inicjatywa, bossowie pędzla malowali, kazdy swoimi technikami zwyklego malego goblina. Trzeba zbierac pomysly na nastepny rok. :-)
Shrek

Post by Shrek »

Gonzo wrote:Na Polkonie 2007 byla taka inicjatywa, bossowie pędzla malowali, kazdy swoimi technikami zwyklego malego goblina. Trzeba zbierac pomysly na nastepny rok. :-)
Masz rację Gonzo to bardzo dobry pomysł, a im więcej wymyślimy teraz tym więcej będzie czasu na realizację :P.
Nie powiem te kilka godzin można by zagospodarowac na jakieś dodatkiwe atrakcje :D
Gonzo

Post by Gonzo »

Zawsze mozna zrobic jakies Crazy Compo w stylu kto wypije szybciej butelke Coca-Coli w nagrode dostaje nastepna butelke :-)
Chyba jednak lepiej cos w klimacie. Scrap Daemon to trudna sprawa, bo trzeba miec metr szescienny bitsów, i tak naprawde nikogo poza GW na cos takiego nie stac.
Konkurs polegajacy na malowanie tego samego ludzika na dwa kolory zielony i czerwony moze byc juz niezłą zabawą. :-)
Galharen

Post by Galharen »

Zarąbiście, ze impreza sie udala, liczba prac jak na pierwsza edycję jest chyba satysfakcjonujaca:)
Czekam z niecierpliwoscia na ogrom fotek :) i jakies ciekawe relacje :mrgreen:
Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

Dobry patent to malowanie tego samego figsa ,ale ... każdy malarz dostaje 2 podstawowe farbki (B&W) + kilka losowo z wora :mrgreen: To by dopiero były prace :bonk:
Image
Gonzo

Post by Gonzo »

To juz jest do doprecyzowania. Dajac jednak rozne farby pozbawieni bedziemy uciechy porownywania.
Fajnie by bylo tez miec unikatowa imprezowa figurke do kupienia na pamiatke. Oczywiscie takiego Slayera tylko 28mm. Co roku trochę innego :-)
Kolejny pomysl kamera i rzutnik, ktos z tych lepszych malarzy, rzezbiarzy mogłby pokazac pare sztuczek. To taki walor edukacyjny :-)
Post Reply