[PL] Galeria qc
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL]Galeria qc
a ja czekam co zrobisz z twarzami, bo narazie to masz "muzeum woskowych figur" - dość wiarygodnie udało ci się oddać wygląd wosku 
-
quidamcorvus
Przyciemniał ich na pewno nie będę, bo już były washowane.czlowiek.morze wrote:Wydaje mi się, że fajniej byłoby jakbyś jeszcze troszeczkę bardziej przyciemnił zwoje jakimś brązowym wash`em. Coraz ciekawiej ten wóz wygląda!
Jeszcze będę brudził, ale dopiero jak całość pomaluję.szczurek_ wrote:albo lepiej ubrudzićJak Slawol na ostatniej figurce + może jakaś krew
Z drewnem na razie sobie zrobiłem przerwę, bo już mnie zmęczyłoSlawol wrote:Dla mnie wciąż drewno jest za ciemnePoza tym cacy, dobra rdza.
Jakim kolorem namalować słoje?
Hehe. Dopiero 'podkład' położyłem. Choć zamierzam poeksperymentować - zobaczymy co mi wyjdziemahon wrote:a ja czekam co zrobisz z twarzami, bo narazie to masz "muzeum woskowych figur" - dość wiarygodnie udało ci się oddać wygląd wosku
Produkowałem się na poprzedniej stronie odnośnie tej kwestiiquidamcorvus wrote:Z drewnem na razie sobie zrobiłem przerwę, bo już mnie zmęczyłoSlawol wrote:Dla mnie wciąż drewno jest za ciemnePoza tym cacy, dobra rdza.
![]()
Jakim kolorem namalować słoje?
-
quidamcorvus
Sorry, przegapiłemSlawol wrote:Produkowałem się na poprzedniej stronie odnośnie tej kwestii![]()
Czyli słoje zrobić tak?Slawol wrote:- GE + Kommando Khaki
I na koniec lekko pozaznaczałbym słoje ostatnią mieszanką, a potem samym KK. Oczywiście chodzi mi tutaj o taki efekt "cieniowania" drewna, czyli przy samych listwach ciemno (nawet z czarnym washem), a w środkowych częściach już jaśniej z GE i KK![]()
Wiesz, tyle mi podpowiada moja wyobraźnia, ale jak będziesz malował, to sam zobaczysz, co się dzieje i może wpadniesz na inny pomysł
Na pewno nie chodzi mi o to, żeby zrobić jasne drewno, jak u HE np. bo to będzie kicha i nie do klimatu...
Miałem raczej na myśli coś takiego, jak tutaj na trzonku topora i wew. stronie tarczy. Ciemne, ale jednocześnie widoczne to wszystko jest. Kolory podane przeze mnie mogą wyjść inaczej, ale chodzi mi o sam motyw. Możesz także dodać do mieszanek trochę zieleni tu i ówdzie, żeby to drewno było zgniłe.
Miałem raczej na myśli coś takiego, jak tutaj na trzonku topora i wew. stronie tarczy. Ciemne, ale jednocześnie widoczne to wszystko jest. Kolory podane przeze mnie mogą wyjść inaczej, ale chodzi mi o sam motyw. Możesz także dodać do mieszanek trochę zieleni tu i ówdzie, żeby to drewno było zgniłe.
Dobry pomysłMożesz także dodać do mieszanek trochę zieleni tu i ówdzie, żeby to drewno było zgniłe.

przemosz. wrote:a turkusowe przebarwienia na metalikach beda??