[PL] Top 25 Warhammer miniatures
@Ańa - Kemmler jest na moje oko tak z 1994 roku pewnie. Pamiętam, że Adaś, który grał u nas ożywieńcami dość wcześnie zaczął z niego korzystać. Do dziś pamiętam tę pomalowaną wersję, którą grał. Robiła na mnie spore wrażenie.
Myślę, że to jedna z figurek, które się nie starzeją. Może nie wygląda już tak dobrze jak nowe rzeźby, ale charakteru nikt mu nie odmówi. Nekromanta doskonały!
A co do Shaggotha to co? O co chodzi? O jakość malowania?
@Eljot - ale nie powiesz, że to nie jest jeden z lepszych wodnych elfów? Mi się podoba.
Myślę, że to jedna z figurek, które się nie starzeją. Może nie wygląda już tak dobrze jak nowe rzeźby, ale charakteru nikt mu nie odmówi. Nekromanta doskonały!
A co do Shaggotha to co? O co chodzi? O jakość malowania?
@Eljot - ale nie powiesz, że to nie jest jeden z lepszych wodnych elfów? Mi się podoba.
a to prawda, że elf jest za wysoko. jeśli w ogóle w rankingu to powinien grzać tyły. a Shaggotha bym zostawił, bo był ciekawym stworkiem i swego czasu naprawdę namieszał w figurkowym światku 
ale widać przynajmniej, że jest tu silne lobby miłośników figurek oldskulowych
widać masowa produkcja i komputerowe projektowanie nie do końca wyszły panom z GW na dobre. sprzedaże pewnie idą w górę, ale "coś" się w międzyczasie zagubiło...
ale widać przynajmniej, że jest tu silne lobby miłośników figurek oldskulowych
widać masowa produkcja i komputerowe projektowanie nie do końca wyszły panom z GW na dobre. sprzedaże pewnie idą w górę, ale "coś" się w międzyczasie zagubiło...
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

-
Demi_morgana
- Chest of Colors

[PL] Top 25 Warhammer miniatures
Ja nie mam pytań... Muszę to powiedzieć: co to badziewie robi aż na miejscu 5.
Może w drugiej "20" mógłby się ukryć wśród drzew, ale nie tu, na otwartej przestrzeni... z drugiej strony...
@Mahoń - racja, jeden z ładniejszych elfów, biorąc jednak pod uwagę tylko tę armię i nowe modele. Stare - jak rzekł Demi - Waywatchers i Orion
Dorzuciłbym jeszcze pieszą czarodziejkę.
Shaggoth - nu nu, proszę go nie ruszać, bo to wspaniała figurka jest
lobby - nie sposób się nie zgodzić, choć ja taki stary nie jestem...
Ale po prostu mi się też podoba stary klimat, a Henrykowi tego na pewno nie można odmówić, jak już to Mahoń ujął. Ma wszystko, czego potrzeba do mojego wyobrażenia dziadka od czarnej magii. Kapelusz tak chyba działa i wyraz twarzy
"Coś" uciekło dawno temu, choć przy niektórych nowszych modelach jeszcze aż tak tego nie widać.
@Mahoń - racja, jeden z ładniejszych elfów, biorąc jednak pod uwagę tylko tę armię i nowe modele. Stare - jak rzekł Demi - Waywatchers i Orion
Shaggoth - nu nu, proszę go nie ruszać, bo to wspaniała figurka jest
lobby - nie sposób się nie zgodzić, choć ja taki stary nie jestem...
mieli fajnego drewniaka i waywatcherów w maskach. A chłopaki Skarloca jak na swoje czasy też byli całkiem całkiem...
@Sławol - o Orionie (vel Jelonku vel Rogasiu) dobrego słowa powiedzieć nie dam. Podobnie o jego oblubienicy Ariel (vel Motylicy Wątrobowej)....
W naszej grupce mówiliśmy że to "proszki do prania", bo kiedy ukazały się te modele, tryumfy święciły reklamy tych właśnie proszków - Orion i Ariel.
Figurki nie doczekał się ich synek Persil i córeczka Pollena
@Nameless - ja tam jestem młody i tej wersji będę się trzymać
A stare figurki lubię dlatego, że jestem... "niebanalnie staromodny"

@Sławol - o Orionie (vel Jelonku vel Rogasiu) dobrego słowa powiedzieć nie dam. Podobnie o jego oblubienicy Ariel (vel Motylicy Wątrobowej)....
W naszej grupce mówiliśmy że to "proszki do prania", bo kiedy ukazały się te modele, tryumfy święciły reklamy tych właśnie proszków - Orion i Ariel.
Figurki nie doczekał się ich synek Persil i córeczka Pollena
@Nameless - ja tam jestem młody i tej wersji będę się trzymać