[rimg]https://img205.imageshack.us/img205/8479/v3wi3.th.jpg[/rimg]
[rimg]https://img205.imageshack.us/img205/4736/v4al8.th.jpg[/rimg]
zrobilem nowe foty w dzien wyglada lepiej ...
co do pancerza chce mu dac takie subtelne zlote obwodki ktore go "wyciagna"
mam nadzieje ze po tych zdjeciach wiecie mniejwiecej jak wyglada w realu ...
[PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Mi się podobają czerwienie, ale za nic nie mogę się przekonać do tego prześcieradła, w które jest owinięty.
Dziwię się, że tak mało piszą ludzie o mieczyku - bo to chyba moja ulubiona część tej figurki, a konkretnie jej malowania. Wyraźnie, czytelnie, dość zimno. Tu ten kolor się sprawdza, na prześcieradle - trochę mniej. Do tego zakrwawienie dodaje trochę "bajerności". No i bardzo fajny złoty NMM - zdecydowanie taki "klejnocik" tej figurki.
Futro faktycznie jakieś takie nijakie, ale to w pewnym stopniu wina rzeźby. Nie podoba mi się jak GW rzeźbi futra. Potem trudno z nich coś zrobić...
Za to przeciwieństwem tego jest np. futro w wykonaniu Ilyada albo nawet Fenrylla. Długieł ładnie wyrzeźbione kosmyki - jakieś takie milsze w malowaniu...
Twarzy za to brakuje wyrazu. wygląda trochę jakby naciągnął na nią papierową torebkę albo białą reklamówkę - może trochę cieni nałożysz fioletowymi i zielonymi (bardzo łagodnie) glaze'ami? Bardzo wzbogaciłoby to barwę i zamiast "reklamówkowo" wyglądałby nieświeżo i trupio...
Ale może się mylę?
Dziwię się, że tak mało piszą ludzie o mieczyku - bo to chyba moja ulubiona część tej figurki, a konkretnie jej malowania. Wyraźnie, czytelnie, dość zimno. Tu ten kolor się sprawdza, na prześcieradle - trochę mniej. Do tego zakrwawienie dodaje trochę "bajerności". No i bardzo fajny złoty NMM - zdecydowanie taki "klejnocik" tej figurki.
Futro faktycznie jakieś takie nijakie, ale to w pewnym stopniu wina rzeźby. Nie podoba mi się jak GW rzeźbi futra. Potem trudno z nich coś zrobić...
Za to przeciwieństwem tego jest np. futro w wykonaniu Ilyada albo nawet Fenrylla. Długieł ładnie wyrzeźbione kosmyki - jakieś takie milsze w malowaniu...
Twarzy za to brakuje wyrazu. wygląda trochę jakby naciągnął na nią papierową torebkę albo białą reklamówkę - może trochę cieni nałożysz fioletowymi i zielonymi (bardzo łagodnie) glaze'ami? Bardzo wzbogaciłoby to barwę i zamiast "reklamówkowo" wyglądałby nieświeżo i trupio...
Ale może się mylę?
Mi tu za duzo kolorow sie ze soba zlewa.Skora,miecz,przescieradlo,wlosy.Albo glazy roznymi kolorami, albo przemalowanie.Ja bym widzial u goscia wlosy od ciemniejszej szarosci i biale tylok bliki, skora-chyba bym poszedl w jakis cielisty kolor zlamany filoetami i zielenia, przescieradlo- jakies brazy.
Czerwienie mi sie podobaja!Co do futra to mi to moze sprobuj bokiem pedzla je przecierac?
Czerwienie mi sie podobaja!Co do futra to mi to moze sprobuj bokiem pedzla je przecierac?
dobra droga CofCowa Braci
zmalowalem conieco - niestety znowu "blade" foty nocne ... (pancerzyk wyglada tak jak przedtem tylko dodalem na nim troche "nitek") plaszczyk zmieniony - nie wiem czy jest fajny (mi sie momentami bardzo podoba) ale chyba pasuje ...
Click to see full-sized image
caly czas sugeruje sie tym waszym "narzekaniem" i musze przyznac ze motywujecie mnie bardzo do dalszego malowania ... caly czas nie wiem jak futerko "wyciagnac" ale poloszowalem i dodalem wiecej brazow
wlosy i ryj tez podmalowany choc nie wiem czy w dobra strone zmierzam ... (mam jeszcze 2 vłodka w razie co do kolejnego malowania
)
teraz sugestie co do "rogu z lewego ramienia ... - jak nie bedzie zadnych zrobie go koscianego albo w jakims nmm - ma ktos inny pomysl ?? tak samo ta czacha na klacie albo bedzie w zlotym nmm albo w koscianym albo tak jak te czachy ba pelerynce albo tak jak sobie "zazyczycie"
jak ryj bedzie git przemaluje rece wg "schematu"
Click to see full-sized imagecaly czas sugeruje sie tym waszym "narzekaniem" i musze przyznac ze motywujecie mnie bardzo do dalszego malowania ... caly czas nie wiem jak futerko "wyciagnac" ale poloszowalem i dodalem wiecej brazow
wlosy i ryj tez podmalowany choc nie wiem czy w dobra strone zmierzam ... (mam jeszcze 2 vłodka w razie co do kolejnego malowania
teraz sugestie co do "rogu z lewego ramienia ... - jak nie bedzie zadnych zrobie go koscianego albo w jakims nmm - ma ktos inny pomysl ?? tak samo ta czacha na klacie albo bedzie w zlotym nmm albo w koscianym albo tak jak te czachy ba pelerynce albo tak jak sobie "zazyczycie"
jak ryj bedzie git przemaluje rece wg "schematu"
Twarz nie wygląda za dobrze. IMHO potrzebne jest przemalowanie w bardziej naturalnych kolorach, tak żeby wampir wyglądał na lekko podgniłego. Na razie przypomina jakiegoś ducha. Płaszcz jest teraz dużo lepszy (można by porozjaśniać jeszcze troszeczkę te twarze), a miecz wyszedł super
.
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
Idea z płaszczem jest lepsza, ale jak poprzednik przyznał, troche można by jeszcze z niego wycisnąć. Ostrze też mi się podoba, ale reszta prezentuje juz niższy poziom. Nie podoba mi się twarz wogóle, może to wina rzeźby, w każdym razie wygląda jak jakaś kukła a nie poooteżnyyy wampirrrrr.
Pancerz wymaga też trochę gładszych przejść, spróbuj dodać do tego blood red GW bo jest to fajny odcien czerwieni i mysle ze by tu pasował.
Click to see full-sized image[rimg]https://img138.imageshack.us/img138/4773/v2ix8.th.jpg[/rimg][rimg]https://img138.imageshack.us/img138/7894/v1ei1.th.jpg[/rimg]
Jako uparta osoba poszedlem w "swoim kierunku" - mam nadzieje ze wyglada git ... plaszcz jest taki jak zakladalem - nie chce go wyciagac niech taki ciemny bedzie - jeszcze dojdzie taka "wysunieta czacha" - wylatujaca z plaszcza - i ona bedzie jasniejsza ... (mozna zobaczyc na strone GW o co mi chodzi)... twarz wreszcie mi sie podoba (juz jej nie przemaluje bo jednak nie wazne jest jak innym sie podoba wazne czy mi sie podoba
zbroja - caly czas sei zastanawiam nad nitkami na nagolennikach ale chyba skoro cala jest taka to chyba dol tez powinien byc ...
gora - ten szpikujec z pancerza co wystaje chyba bedzie kosciany zakrwawiony albo zloty zakrwawiony (pomozecie ??)
ta zlota nakladka co wystaje u gory z armora potrzebuje 2 czy 3 blikow bo malo swiecaca
pazury co z pancerza wystaja beda zlote (te przy butach)
no i pierscien nie wiem na jaki kolor ...
to tyle dzieki za komenty rady itp itd przydaly sie ...
Click to see full-sized image[rimg]https://img521.imageshack.us/img521/5131/g2wu2.th.jpg[/rimg][rimg]https://img521.imageshack.us/img521/3864/g3zw0.th.jpg[/rimg]
testowalem sobie metode malowania swojej armii i wyszlo mi cos takiego - figsy pojda na splewe wystawie je za grosze coby sie tylko ich zakup zwrocil ... malowalem wszystko okolo 2 godzin i jak na ten czas jestem z nich zadowolony
fotki slabe ale to tylko tak pogladowo ... chcialem byscie moze zwrocili mi na cos uwage co mozna by bylo dodac pozmieniac itp itd ...