[PL] Dead Workshop - w koncu przyszla na mnie pora !

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
dead

Post by dead »

[rimg]https://img205.imageshack.us/img205/8479/v3wi3.th.jpg[/rimg]
[rimg]https://img205.imageshack.us/img205/4736/v4al8.th.jpg[/rimg]
zrobilem nowe foty w dzien wyglada lepiej ...
co do pancerza chce mu dac takie subtelne zlote obwodki ktore go "wyciagna"
mam nadzieje ze po tych zdjeciach wiecie mniejwiecej jak wyglada w realu ...
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Mi się podobają czerwienie, ale za nic nie mogę się przekonać do tego prześcieradła, w które jest owinięty.
Dziwię się, że tak mało piszą ludzie o mieczyku - bo to chyba moja ulubiona część tej figurki, a konkretnie jej malowania. Wyraźnie, czytelnie, dość zimno. Tu ten kolor się sprawdza, na prześcieradle - trochę mniej. Do tego zakrwawienie dodaje trochę "bajerności". No i bardzo fajny złoty NMM - zdecydowanie taki "klejnocik" tej figurki.

Futro faktycznie jakieś takie nijakie, ale to w pewnym stopniu wina rzeźby. Nie podoba mi się jak GW rzeźbi futra. Potem trudno z nich coś zrobić...
Za to przeciwieństwem tego jest np. futro w wykonaniu Ilyada albo nawet Fenrylla. Długieł ładnie wyrzeźbione kosmyki - jakieś takie milsze w malowaniu...

Twarzy za to brakuje wyrazu. wygląda trochę jakby naciągnął na nią papierową torebkę albo białą reklamówkę - może trochę cieni nałożysz fioletowymi i zielonymi (bardzo łagodnie) glaze'ami? Bardzo wzbogaciłoby to barwę i zamiast "reklamówkowo" wyglądałby nieświeżo i trupio...

Ale może się mylę?
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
przemosz.

Post by przemosz. »

Mi tu za duzo kolorow sie ze soba zlewa.Skora,miecz,przescieradlo,wlosy.Albo glazy roznymi kolorami, albo przemalowanie.Ja bym widzial u goscia wlosy od ciemniejszej szarosci i biale tylok bliki, skora-chyba bym poszedl w jakis cielisty kolor zlamany filoetami i zielenia, przescieradlo- jakies brazy.
Czerwienie mi sie podobaja!Co do futra to mi to moze sprobuj bokiem pedzla je przecierac?
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ja tam pamiętam twojego cygańskiego wampira :D
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
dead

Post by dead »

dobra droga CofCowa Braci ;) zmalowalem conieco - niestety znowu "blade" foty nocne ... (pancerzyk wyglada tak jak przedtem tylko dodalem na nim troche "nitek") plaszczyk zmieniony - nie wiem czy jest fajny (mi sie momentami bardzo podoba) ale chyba pasuje ...

ImageClick to see full-sized image

caly czas sugeruje sie tym waszym "narzekaniem" i musze przyznac ze motywujecie mnie bardzo do dalszego malowania ... caly czas nie wiem jak futerko "wyciagnac" ale poloszowalem i dodalem wiecej brazow

wlosy i ryj tez podmalowany choc nie wiem czy w dobra strone zmierzam ... (mam jeszcze 2 vłodka w razie co do kolejnego malowania :D)

teraz sugestie co do "rogu z lewego ramienia ... - jak nie bedzie zadnych zrobie go koscianego albo w jakims nmm - ma ktos inny pomysl ?? tak samo ta czacha na klacie albo bedzie w zlotym nmm albo w koscianym albo tak jak te czachy ba pelerynce albo tak jak sobie "zazyczycie" ;)

jak ryj bedzie git przemaluje rece wg "schematu"
olekkkkk

Post by olekkkkk »

Twarz nie wygląda za dobrze. IMHO potrzebne jest przemalowanie w bardziej naturalnych kolorach, tak żeby wampir wyglądał na lekko podgniłego. Na razie przypomina jakiegoś ducha. Płaszcz jest teraz dużo lepszy (można by porozjaśniać jeszcze troszeczkę te twarze), a miecz wyszedł super :).
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
Galharen

Post by Galharen »

Idea z płaszczem jest lepsza, ale jak poprzednik przyznał, troche można by jeszcze z niego wycisnąć. Ostrze też mi się podoba, ale reszta prezentuje juz niższy poziom. Nie podoba mi się twarz wogóle, może to wina rzeźby, w każdym razie wygląda jak jakaś kukła a nie poooteżnyyy wampirrrrr. :roll: :wink: Pancerz wymaga też trochę gładszych przejść, spróbuj dodać do tego blood red GW bo jest to fajny odcien czerwieni i mysle ze by tu pasował.
Image
dead

Post by dead »

[rimg]https://img138.imageshack.us/img138/4773/v2ix8.th.jpg[/rimg][rimg]https://img138.imageshack.us/img138/7894/v1ei1.th.jpg[/rimg]

Jako uparta osoba poszedlem w "swoim kierunku" - mam nadzieje ze wyglada git ... plaszcz jest taki jak zakladalem - nie chce go wyciagac niech taki ciemny bedzie - jeszcze dojdzie taka "wysunieta czacha" - wylatujaca z plaszcza - i ona bedzie jasniejsza ... (mozna zobaczyc na strone GW o co mi chodzi)... twarz wreszcie mi sie podoba (juz jej nie przemaluje bo jednak nie wazne jest jak innym sie podoba wazne czy mi sie podoba ;) - ale mysle ze jest lepsza od poprzednich ) futro coz moze byc pozostalo tylko pazutki zaostrzyc ;)
zbroja - caly czas sei zastanawiam nad nitkami na nagolennikach ale chyba skoro cala jest taka to chyba dol tez powinien byc ...
gora - ten szpikujec z pancerza co wystaje chyba bedzie kosciany zakrwawiony albo zloty zakrwawiony (pomozecie ??)
ta zlota nakladka co wystaje u gory z armora potrzebuje 2 czy 3 blikow bo malo swiecaca
pazury co z pancerza wystaja beda zlote (te przy butach)
no i pierscien nie wiem na jaki kolor ...
to tyle dzieki za komenty rady itp itd przydaly sie ...
Galharen

Post by Galharen »

Lepiej :clap:
Image
dead

Post by dead »

[rimg]https://img521.imageshack.us/img521/5131/g2wu2.th.jpg[/rimg][rimg]https://img521.imageshack.us/img521/3864/g3zw0.th.jpg[/rimg]

testowalem sobie metode malowania swojej armii i wyszlo mi cos takiego - figsy pojda na splewe wystawie je za grosze coby sie tylko ich zakup zwrocil ... malowalem wszystko okolo 2 godzin i jak na ten czas jestem z nich zadowolony

fotki slabe ale to tylko tak pogladowo ... chcialem byscie moze zwrocili mi na cos uwage co mozna by bylo dodac pozmieniac itp itd ...
Post Reply