[PL] 1 2 3... proba pedzla

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla

Post by Nameless »

za rok im dasz popalic :)
a lupy niezle, musisz sporo zarabiac w tym uk :P
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Taa, na tym zdjęciu jest parę złotówek... Masakra :D

Nie martw się, nie udało się w tym roku, uda się na następnej imprezie. Ale same modele zmalowałaś bardzo dobrze i widać, że to już nie to samo, co pewien stary brązowy squig parę lat temu ;)

Templar to mój ulubieniec, jeszcze jak krew doszła, to już w ogóle :) Grinder też jest super. No ale po tym, co Ci sędziowie powiedzieli, to pewnie wiesz, co robić. To rób i bądź jeszcze lepsza!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marta

Post by Marta »

@Nameless: nawet nie tak duzo zarabiam (w sumie na standardy uk to w ogole blisko najnizszej;p) ale dla mnie latwiej jest wykroic/odlozyc 400 funa z pensji ponizej 1,5k funa niz polakowi 2k z pensji 2,5k;]
Wiec tutaj ta roznica napewno jest. Dla mnie po prostu relatywnie kazda figurka bedzie tansza niz dla Was. Ale tez jest kwestia tego ze odmawialam sobie figsowych zakupow przez 2 miechy, zeby moc poszalec bardziej na Euro.
Poza tym zakupy na takich imprezach maja dwie ogromne zalety:
1. Ludzie sa mega uprzejmi i mozna sobie obejrzec kazdy cast przed kupnem, a nawet troche powybrzydzac i powybierac. Co przy moim farcie do bubli jest dosyc istotne:D
2. Ceny!! za takiego np Lancknechta od pegaso zaplacilam 55 funa;] Zobacz sobie ile kosztowalaby wysylka normalnie ze strony:D Ceny sa powaznie obnizone, odpadaja koszty przesylki a jak sie czlowiek ladnie usmiechnie i kupi pare figsow to nawet jeszcze mozna cos utargowac (jak ja w przypadku knechta).

Co do samych wynikow to nie mam zadnego zalu do swiata czy tez dola pt. 'nie umim malowac, ide sprzedac figurki'. Glownie dlatego, ze wiem, ze musze sie jeszcze sporo nauczyc. I tak uwazam, ze sie dalej rozwijam z tym moim malowaniem (chociaz moze niekoniecznie w strone tego co lubia sedziowie na Euro;p).
Za pare dni jak sie ogarne z fotami, podrzuca Wam pare fotek zlotych medalistow do pokomentowania ekstremalnych kontrastow;]

A tutaj tak na szybko foty Megazord_mana
https://s15.photobucket.com/albums/a360/ ... re%202012/
Na pierwszej stronie japonski demon i mourena z jakas panna - oba zlota, dalej nie chce mi sie przegladac na razie bo zmeczona jestem bardzo;]

pzdr

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

Marta wrote:2. Ceny!! za takiego np Lancknechta od pegaso zaplacilam 55 funa;] Zobacz sobie ile kosztowalaby wysylka normalnie ze strony:D Ceny sa powaznie obnizone, odpadaja koszty przesylki a jak sie czlowiek ladnie usmiechnie i kupi pare figsow to nawet jeszcze mozna cos utargowac (jak ja w przypadku knechta).
Dokladnie! To samo jest na Herzog von Bayern - za wyjatkiem oficjalnego soiska Pegaso, wszyscy inni sprzedawcy maja modele 20-30% tansze (szczegolnie Pegaso).
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

oj Marta, przeciez cie nie wypominam zarabiania, zebys mi sie tu tlumaczyla :)
fajny zestaw, tak przy okazji, kilka rzeczy sam bym moze kupil :)
Image
Marta

Post by Marta »

@Nameless: nie tlumacze sie, raczej zachwalam opcje kupowania na imprezach;]
A zestaw taki troche awaryjny. Nastawilam sie na zakup sporej ilosci prac z Castle miniatures (Serebryjakov o ile sie nie myle) ale nie doszla paczka, potem okazalo sie ze o 11 rano juz byl wykupiony Einstein z figone, drugi indianiec z La meridiana okazal sie niewypalem i przyznam sie, ze chwile nie moglam sie w ogole odnalezc w tym zakupowym szale. W ogole nie planowalam andrei czy pegaso, ale nie zaluje, bo fajne chlopaki.

@Sea.man: akurat knechta kupilam na oryginalnym stoisku pegaso;] ogolnie oni ceny mieli netto ze strony przeliczone na funty (co juz jest spora oszczednoscia) a np taki sklep Elgreco dal obnizke 10% i na stronie i na stoisku, z tym ze na stoisku tez ceny byly netto;] Innych cen nie kojarze az tak dobrze, ale raczej wszystko bylo tansze niz to co widzialam na stronach jak robilam liste zakupow.

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Marta

Post by Marta »

Wracam na chwile do skali 28mm. Mysle ze do konca roku skrobne jeszcze ze dwa takie maluchy i znow sie pozegnamy z ta skala na jakis czas, byc moze na zawsze. Czas pokaze.

Na pierwszy ogien idzie Talrashi z RBG.
Wczesny WIP wiec nie bardzo jest jeszcze o czym mowic, wiec tylko zarzuce fote pierwszego koloru na kiecy (w tym powiekszeniu niezle ufajdanego) i dla porownania zestawienie malucha z Templarem:D

ImageClick to see full-sized image

pzdr

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Gdybym się nie znał na figurkach, to powiedziałbym, że to Photoshop :D Niesamowita różnca wielkości!

To daje obraz, ile farby i czasu schodzi na malowanie róznych modeli. Masakra.

Sama figurka od pierwszych warstw reklamuje Twój styl, to już na serio widać. Podoba mi się kolor szaty i wstępne cieniowanie. Dzięki temu późniejsze nakładanie warstw na pewno będzie łatwiejsze i bardziej widoczne.

Docelowy schemat kolorów jest już znany? ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marta

Post by Marta »

Faktycznie troche inaczej wyglada praca przy figsie 90mm;p Jak tak teraz paciam sobie malucha to nie umiem sie juz jakos odnalezc w tej skali. Jakies to wszystko takie maciupkie i nie ma sie gdzie z pedzlem rozpedzic:(

Cieniowanie czarno-biale przed nalozeniem koloru to technika o ktorej najwiecej moze powiedziec Ańa. Nawet nie raz pisala o tym na forum i swoim blogu.
Ja chyba jednak jej nie lubie stosowac. Talrashi zaczelam dobre pare miesiecy temu i to chyba jedna z ostatnich figsow ktore tak cieniowalam (cala trojca z RGB o ile dobrze pamietam). Chociaz moze tak mi sie wydaje, bo potem juz malowalam duze figsy i tam mi sie juz ta technika w ogole nie sprawdzila? W ogole to moglabym sie jakos ogarnac technicznie, bo na razie to tak skacze od sasa do lasa i nie opanowalam zandej do perfekcji.

BTW w ramach ciekawostki;]
Kolory na obu modelach widocznych na zdjeciu sa te same;p Nie liczac czerwieni i metalikows oczywiscie.

pzdr

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Marta

Post by Marta »

Maly update w duzym powiekszeniu.
Nie bardzo jestem ostatnio w stanie malowac, wiec za duzych zmian nie ma.

Doszla wreszcie paczka z podstawkami, wiec moze uda mi sie cos wiecej wydlubac chociaz w tym temacie.

pzdr

'eM
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Post Reply