Dokładnie, Jerry Walkermahon wrote:na rangę zasłużył jak nicCamelson wrote:ja sie potrafie dostosowacjak zmienicie termin, to i tak wiedzac o tym jakis czas wczesniej postaram sie przyjechac jak zawsze
[PL] KONKURS IDEALNY - totalna burza mózgów
Re: [PL] KONKURS IDEALNY - totalna burza mózgów
wow dziękimahon wrote: na rangę zasłużył jak nic
nie na darmo wędrujesz jak prezes PTTK 
Avatar byś sobie wstawił, Blada Twarzy! 

Yarrrr! Done!Slawol wrote:Avatar byś sobie wstawił, Blada Twarzy!
1. Jak najbardziej za, graczy "za uszy" powyciągać i niech startują. Jeśli Pro chce startować w łatwej kategorii to czemu nie, zawsze ładny regon byłby do zobaczenia.czlowiek.morze wrote:
Z pomysłów które mi przychodzą do głowy to:
1. kategoria oddział
2. nagroda publiczności - każdy zwiedzający mógłby oddać głos, ktoś chętnie przyjdzie nie tylko popatrzeć ale i oddać swój głos i będzie czuł, że ma wpływ na konkurs
3. co jakby zorganizować mega bitwę w WFB/wh40k/PP/Confrontationzaprosić graczy i niech każdy z nich przyniesie co ma. wystawimy armię dobro vs. zło na kilkadziesiąt tysięcy pkt! fluff sie do tego dopisze
ludzie wcześniej będą mogli się deklarować ile pkt ktoś będzie mógł przynieść. lepsze oddziały/bohaterów weźmiecie na konkurs.
terany i stoly trzeba by bylo poszukac, ale w warszawie musza byc jakies kluby.
Podział na beginners i pro jest świetną sprawą i super się sprawdza (wiecej wygranych = wieksza mobilizacja), ale pod jednym warunkiem - musi być dużo zgloszeń
2. Ciekawy pomysł, choć z takimi głosowaniami bywają problemy. Może okazać się konkursem popularności.
3. Bardzo dobry pomysł, możliwość ściągnięcia większej liczby ludzi. Ktoś musiałby jednak zająć się takim projektem od A do Z. Organizacja graczy, miejsca, terenu, flafu i wreszcie reklamie takiego wydarzenia.
-
Nameless
- The Better Choice

@Grabz
Ad.1 - to jest konkurs. czy ekipa bobslejowa z Jamajki startowala z polowy toru bo nie miala szans z Kanada i Niemcami?
jakies kategorie osobne dla doroslych ludzi wydaja mi sie po prostu ponizajace. nie uznaje w konkursie podzialu "pro" i "beginner". moglbym zrozumiec wydzielenie kategorii "masters" - dla Bohuna, Ani i tego typu malarzy - gdyby nasza spolecznosc bylaby duzo wieksza i rozwinieta.
sa kategorie typu "oddzial" praktycznie na kazdym polskim konkursie i kazdy gracz jest zapraszany i zachecany do wystawienia sie.
Ad. 2 mam podobne obawy
Ad. 3 problemy z organizacja sa widoczne. poza tym - taka bitwa wylacza uczestnikow na wiele godzin. nie bardzo widze jak to sie ma do konkursu malarskiego i integracji
Ad.1 - to jest konkurs. czy ekipa bobslejowa z Jamajki startowala z polowy toru bo nie miala szans z Kanada i Niemcami?
jakies kategorie osobne dla doroslych ludzi wydaja mi sie po prostu ponizajace. nie uznaje w konkursie podzialu "pro" i "beginner". moglbym zrozumiec wydzielenie kategorii "masters" - dla Bohuna, Ani i tego typu malarzy - gdyby nasza spolecznosc bylaby duzo wieksza i rozwinieta.
sa kategorie typu "oddzial" praktycznie na kazdym polskim konkursie i kazdy gracz jest zapraszany i zachecany do wystawienia sie.
Ad. 2 mam podobne obawy
Ad. 3 problemy z organizacja sa widoczne. poza tym - taka bitwa wylacza uczestnikow na wiele godzin. nie bardzo widze jak to sie ma do konkursu malarskiego i integracji
@Nameless
Ad.1.Też nie widzę możliwości podziału na "pro" i "beginner", więcej byłoby z tym problemów niż korzyści. Stworzenie kategorii dla"graczy" daje pewne możliwości. Nie wystarczy jednak samo istnienie takowej, trzeba jeszcze "powyłapywać" co ciekawsze prace i wysłać zaproszenie. Łatwiej wmówić sobie że takie konkursy to nie dla mnie niż odmówić na oficjalne zaproszenie.
Ad.3.To tylko parę godzin
, szkoda tego co koło nosa przeszłoby w międzyczasie.
Do samego konkursu nijak, to taka dodatkowa atrakcja która może ściągnąć więcej ludzi.
Ad.1.Też nie widzę możliwości podziału na "pro" i "beginner", więcej byłoby z tym problemów niż korzyści. Stworzenie kategorii dla"graczy" daje pewne możliwości. Nie wystarczy jednak samo istnienie takowej, trzeba jeszcze "powyłapywać" co ciekawsze prace i wysłać zaproszenie. Łatwiej wmówić sobie że takie konkursy to nie dla mnie niż odmówić na oficjalne zaproszenie.
Ad.3.To tylko parę godzin
Do samego konkursu nijak, to taka dodatkowa atrakcja która może ściągnąć więcej ludzi.
Ad. 1. Kategoria "oddział" była i kicha. Ciąganie za uszy nie działa. Sprawdzone und potwierdzone przeze mnie 
Ad. 2. Pomysł nie jest zły, to działa na konkursach modelarskich, ale istnieje ryzyko, o którym wspomniał Grabz.
Ad. 3. Tak, jak Nameless mówi - potrzeba dodatkowych rąk.
Pro & beginners - nigdy. Konkurs jest dla wszystkich i wszyscy są równo traktowani. O tym już pisałem wcześniej w swojej dłuższej wypowiedzi.
Wszystko można zrobić, byleby było komu i dla kogo.
A tak ode mnie - może by tak zapożyczyć kilka pozycji z konkursów modelarskich? Tu też się rozchodzi o liczbę zgłoszeń, ale wpadło mi do głowy kilka uniwersalnych nagród/medali/pucharków/statuetek poza klasyczną rywalizacją o podium:
- najlepszy model pojazdu kołowego,
- najlepszy model pieszy w kosmicznym pancerzu,
- najlepszy model żeński,
- najlepsze metaliki,
- najlepszy weathering,
- najczystsze malowanie,
- najbogatsze freehandy.
I tak dalej...
Ad. 2. Pomysł nie jest zły, to działa na konkursach modelarskich, ale istnieje ryzyko, o którym wspomniał Grabz.
Ad. 3. Tak, jak Nameless mówi - potrzeba dodatkowych rąk.
Pro & beginners - nigdy. Konkurs jest dla wszystkich i wszyscy są równo traktowani. O tym już pisałem wcześniej w swojej dłuższej wypowiedzi.
Wszystko można zrobić, byleby było komu i dla kogo.
A tak ode mnie - może by tak zapożyczyć kilka pozycji z konkursów modelarskich? Tu też się rozchodzi o liczbę zgłoszeń, ale wpadło mi do głowy kilka uniwersalnych nagród/medali/pucharków/statuetek poza klasyczną rywalizacją o podium:
- najlepsze metaliki,
- najlepszy weathering,
- najczystsze malowanie,
- najbogatsze freehandy.
I tak dalej...
Hm..warte przemyślenia, ale chyba tylko w wypadku gdzie zgłoszonych prac jest ok 60 i więcej.Slawol wrote:
- najlepsze metaliki,
- najlepszy weathering,
- najczystsze malowanie,
- najbogatsze freehandy.
I tak dalej...