[PL] Galeria Bohuna

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Bohun

Post by Bohun »

Wielkie dzieki wszystkim za mile slowa :D

A co do pytan...

Pierwsza figurka to plastikowy Space Marine Commander z boxa. Korpus jest zrobiony praktycznie od nowa bo nie podobal mi sie ten z zestawu. Zmienilem tez troche pozycje rak.
Druga figurka to raczej mocno skonwertowany Sternguard Veteran. Zestaw sklada sie z 5 metalowych figurek. Zmieniony jest korpus, naramienniki, power fist, plecak i oczywiscie bolter. Z obydwu figurek pousuwalem "ozdobniki" w postaci purity seals i ikonografii, gdyz chcialem otrzymac bardziej postapokaliptyczny klimat.

Kolory w obydwu marinach sa dosc podobny (pierwszy jest bardziej nasycony).
Baza to 50/50 Rotting Flesh/Pale Lichen (Reaper Master). Cienie otrzymywalem dodajac Chaos Black, Camo Green, Dark Angels Green, Emerald (Vallejo Model Color). Do rozjasnien oprocz Skull White dodalem Bleached Bone i Beige (Vallejo Model Color)

Wszystkie zadrapania malowalem pedzelkiem 8) Nie ma tu zadnych trickow. Polecam jako referencje prace mistrza, na ktorych sie wzorowalem:

https://neomodel.free.fr/galerie/sm.html

https://neomodel.free.fr/galerie/ours.html

https://neomodel.free.fr/galerie/nurgleux.html

To wciaz niedoscignione wzory...

Namaste!
Hacket

Post by Hacket »

Ładna eksploatacja (nie no akurat sam też nad czymś takim pracuje) realistycznie oddane uszkodzenia. Ogólnie podoba mi się. Nie mam się, do czego przyczepić
https://hacketo.deviantart.com/

Draw and paint stuff 2d and miniatures

working on : 4 terminators, Dark eldar Sucubuss
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

nie wiem czy niedoścignione... wydaje mi się, że Cyril jedynie światło rzuca intensywniej
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Gildor

Post by Gildor »

Na pierwszy rzut oka wydaje się że figurki wyszły spod pędzla jednego autora ;)
kacpero

Post by kacpero »

rewelacyjne modele! bardzo mi sie podoba koncepcja, konwersje i malowanie! :clap:
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
dead

Post by dead »

kazdy ma swoj styl kopii nie zrobisz :D wiec nie ma sie czym przejmowac ... wg mnie Twoje sa rownie dobre
szczurek_

Post by szczurek_ »

@Bohun

Wielkie dzięki ,na pewno mi to pomorze :)

Co do figurek to powiem jeszcze raz :) KLASA :)
Image
Bohun

Post by Bohun »

Dzieki raz jeszcze :D Musze jeszcze troche popracowac nad tym stylem. Mysle powaznie czy by nie zrobic duzego projektu wykorzystujacego te techniki na GD, dopracowac swiatlo i zadrapania...

Hmmm, Cyril napewno mocniej oswietla prace, jego marinsi sa lepiej zaplanowani i dopracowani, nie chce go kopiowac w 100%, ale musze przyznac, ze jego wizja SM do mnie trafia 8) Szkoda, ze juz nie zamieszcza nigdzie swoich prac... ciekawe co sie z nim dzieje :roll:
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

z opoznieniem :)
pierwszy jakis mdly, nijaki. nie zeby zle malowanie bylo, po prostu blade kolorki kompletnie mi tutaj nie leza.
drugi swietny, szczegolnie power fist ze znaczkiem mi sie podoba :clap: tylko ta podstawka :roll:
czekamy na wiecej!
Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

pierwszy marin jest ladny ale drugi o wiele lepszy :)
zabrudzenia, obicia rewelacja !! :clap:
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Post Reply