[PL] Warsztat Szczurka

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
szczurek_

Post by szczurek_ »

A tu opcje nad którymi się zastanawiam (na tył sztandaru... DORADŹCIE :D)
https://www.fotosik.pl/showFullSize.php? ... e241793e75
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Szczurka

Post by Slawol »

Normalnie ludzie to w nocy spia! :D No chyba, ze mowa o malarzach, to oddzielna kategoria... :twisted:

A dzieki za wieksze fotki, ale ta zwykla tez jest tym razem dobra ;) Sluchaj, NMM i klejnoty sa naprawde ladne, ale mam tylko dwie uwagi:

- klenot na zwienczeniu rekojesci moglby byc w pionie, nie w poziome (pewnie by sie nie zmiescil ;)) - teraz troche splaszcza calosc i skraca, ale sam namalowany jest bardzo dobrze
- niestety, do plomieni dokladasz teraz plaska rekojesc, a mianowicie jest ona cienowana kreskami zupelnie prostymi, a powinny byc one zaokraglone, cos na ksztalt splotu liny/warkocza. Jest to jeszcze w tym momencie do uratowania, a na pewno poprawi wyglad i uwiarygodni ten element
- jelec nie jest chyba symetryczny, a troche przesuniety w prawo ("garb" w okolicy zielonego klejnotu), a na pewno z prawej jest go troche wiecej i grubiej

Poza tymi szczegolami widac precyzje wykonania i rowna kreske, a takze dobrze opanowany NMM :) I to sie podoba bardzo :)

P.S. A jesli chodzi o tyl sztandaru, to jakos nic nie wybralem z tych trzech pomyslow... :think:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Szczurka

Post by Slawol »

Sorry za podwojnego posta, ale jakis niedobudzony dzisiaj jestem ;) Jeszcze jedno zauwazylem: mianowicie samo cieniowanie niebieskiego klejnotu rozni sie od tego zielonego, a chyba powinno byc jednakowe. Razem z "obrotem" klejnotu o 90 stopni w prawo, obrociles takze sposob padania swiatla na ten element. Szczerze mowiac, wyglada to jak doczepiony klejnot, zupelnie odstajacy przez to... :) Zielony ma rozjasnienia w dolnej czesci, niebieski - z lewej strony. O, to chyba juz wszystko :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
szczurek_

Post by szczurek_ »

Klejnot miał być cieniowany jak zielony ale z uwagi na to ,że jest straszenie płaski (innego wcisnąć się nie dało :wink: ) obróciłem to o 180 stopni i widać ,że razi :wink:
jelec nie jest chyba symetryczny, a troche przesuniety w prawo ("garb" w okolicy zielonego klejnotu), a na pewno z prawej jest go troche wiecej i grubiej
O kurde :lol: jak malowałem to nie zauważyłem :wink:

P.S. A jesli chodzi o tyl sztandaru, to jakos nic nie wybralem z tych trzech pomyslow...
Zawsze możesz coś zaproponować ;) tylko nie jakieś mega skomplikowane :wink:

P.s-Mnie się najlepiej w nocy maluje :wink:
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

widac bardzo duza poprawe od pierwszej fotki sztandaru.

co prawda jest troche oldschoolowy, ale bardzo ladny. jak dla mnie to bez zarzutu.

swoja droga - wyglada bardzo Demon Colorowo :D
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
dead

Post by dead »

ja bym rozjasnial te plomienie ... i domalowal w wolnej przestrzeni z przodu troche runek ... a tak to jest gicior !
kacpero

Post by kacpero »

podoba mi sie ten freehand i jego kolorystyka.. moze rzeczywiscie jest troche statyczny ale to w koncu sztandar a nie ekspresjonistyczny obraz ;)
a teraz pytanie/krytyka: dlaczego umiesciles freehand na plaskiej "desce", nie chcialo Ci sie wyrzezbic/wymodelowac pofalowanego materialu?
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

na II strone dala bym srodkowa wersje.
Front jest extra :D Bardzo mi sie podoba i nie zmienila bym niczego gdyby byl moj. Mam nadzieje, ze pofalujesz go potem na wietrze? Czy moze boisz sie ze zmarnujesz ladna robote?
-- Ańa

Image
IRKUCK

Post by IRKUCK »

Zgadzam sie z Ania tez bym dal ta srodkowa wersje :)
a przod naprawde jest dobry :D
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

na II strone dala bym srodkowa wersje.
To była pierwotna wersja :D

Co płaskiej deski ... :wink: Jest to papier (kredowa strona z jakiegoś kalendarza - wrzesień bodajże :D) ,zmatowiona trochę drobnym papierem ściernym (i tu chyba był błąd...) .Istotnie trochę boję się sfalowania ,bo jak sknocę to się chyba powieszę :D Zobaczę jak się będzie zaginać ta górna część co ma iść na zakładkę do poprzeczki sztandaru :) Jak teraz patrze to wypadałoby trochę pofalować bo przykładając do drzewca wygląda to głupio :cry: tzn. za bardzo drzewiec jest do tyłu odchylony (sztandar wtedy odstaje ,a jak go docisnę do drzewca wygląda nienaturalnie :wink: )
Image
Post Reply