[PL] Siedziba Flameona ;)
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Siedziba Flameona ;)
Kosy są bajeranckie!
Całość też ładnie wycieniowana, podobają mi się ziemiste odcienie.
Hehe, ciężko mi się manewruje pędzlem pod tym kapturem ale postaram się jeszcze dzisiaj to poprawić
a do jeża to on faktycznie podobny 
Gildor dzięki
po prostu często nie mam natchnienia do malowania, a lotra maluję z sentymentu, bardzo lubię zarówno film jak i książkę ale ogólnie w bitewniaka nie gram, a na moje pomalowanie czeka teraz np. gollum 
Gildor dzięki
Nie do końca prawda że został tylko ogon. Co prawda narazie ciuszki są naprawdę OK, a NMM na ostrzach aż wybija oczy, ale....
... to że Szary zauważył tę źrenicę to mnie zdziwiło. Ale co się dziwić? On tu jest lokalnym gryzoniologiem
No i w sumie ma rację
Z płaszcza najwyższy poziom trzyma kaptur, reszta w porównaniu z nim wygląda bardziej jak WIP. Nie żeby były złe, bo wielu cieszyłoby się z takiego rezultatu, ale widać że umiesz lepiej i wiesz jak - po prostu ostrzej podkreślić co się dzieje: krawędzie (na obszarpaniach i dziurach też, zwłaszcza zgodnie z kierunkiem padania światła), mocniej rozjaśnić, mógłbyś też na koniec lekko okurzyć spód płaszcza.
Tyle mi przychodzi do głowy, bo reszta po prostu cieszy oko.
... to że Szary zauważył tę źrenicę to mnie zdziwiło. Ale co się dziwić? On tu jest lokalnym gryzoniologiem
Z płaszcza najwyższy poziom trzyma kaptur, reszta w porównaniu z nim wygląda bardziej jak WIP. Nie żeby były złe, bo wielu cieszyłoby się z takiego rezultatu, ale widać że umiesz lepiej i wiesz jak - po prostu ostrzej podkreślić co się dzieje: krawędzie (na obszarpaniach i dziurach też, zwłaszcza zgodnie z kierunkiem padania światła), mocniej rozjaśnić, mógłbyś też na koniec lekko okurzyć spód płaszcza.
Tyle mi przychodzi do głowy, bo reszta po prostu cieszy oko.
Dziękuję bardzo
A z płaszczem to fakt, też jest jak najbardziej wip, jego koniec w ogóle jest nie skończony podobnie jak ten "haczyk" na górze który w kilku miejscach jest wręcz pozdzierany aż do podkładu, ot zapomniałem o nim wspomnieć gdyż największy problem dla samego siebie widzę w ogonie, tak ,że jest tam jeszcze trochę do zrobienia. Planuję gdy już wszystko wymaluję jak należy "ukurzyć" mu łapki i ten koniec płaszcza pastelą, potem jakieś pierdoły na podstawkę i będzie git
ogólnie bawi mnie tan mały szczurek po środku podstawki, po moim malowaniu przypomina mi bardziej świnkę morską 
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Nowa porcja wipów
Click to see full-sized image
Last edited by Flameon on 8 Jan 2010, o 15:39, edited 1 time in total.
Bardzo przyzwoite WIPy 
Dobra robota!
Dobra robota!
*** de gustibus non est disputandum ***
robi miażdżące wrażenie, a czerń jest super! oczko w stylu anime 
miniatures painted:
Nice and smooth transitions, excellent NMM