[PL] WARSZTAT SZAREGO

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
DEMON_COLOR

Post by DEMON_COLOR »

jak poprawi miecz :lol: :lol: :lol: :P
Szary

Post by Szary »

Obecnie na warsztacie są łucznicy Wood Elfów. Z zamierzenia malowanie armijne, niedługo powinni dojść do siebie.
Niestety mam laptopa i nie potrafię dobrze skalibrować kolorów - ja przynajmniej je widzę nieco "kredowe"

ImageClick to see full-sized image
Szary

Image
espoo

Post by espoo »

:D :D :D
Elfiki. Jak miło, wreszcie się doczekałem, żeby je zobaczyć. Zdjęcie trochę blade :? , a jak pamiętam to na prototypowym kolesiu były żywsze.
Pomalowane bardzo zacnie. Sam się męczę nad łucznikami(jeszcze prawie 30 na mnie czeka) i wiem ile mają pierdółek do malowania. To jakiś paseczek, to jakaś szmatka, jakaś wiklina. Dajcie spokój. Podziwiam, że ci się chce.
A tak żeby nie było że mi się wszystko podoba to płaszcze IHMO są za zimne jak na wiosenne/letnie ubarwienie. Ale to może być wina zdjęcia.
Czekam na efekt końcowy i mam nadzieje że uda mi się ich zobaczyć na żywo :wink: .
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] WARSZTAT SZAREGO

Post by Slawol »

Ładne modele, bardzo mi się podobają właśnie płaszcze :D Ale za to łuki widziałbym osobiście jaśniejsze (chyba, że będą, to wybiegłem przed orkiestrę ;)) i "drewniane", czyli ze słojami, jakoś mi się tak w wyobraźni ładnie kreśli ten motyw :)

Poza tym - dobry schemat kolorystyczny, czyste, spójne, "Szare" wykonanie :) Oczywiście ja również czekam na efekt końcowy i przy okazji poproszę Cię o kolory płaszczy :)

Pozdrawiam
Sławol
mahon
Super Villain
Super Villain

RE: [PL] WARSZTAT SZAREGO

Post by mahon »

Bardzo ładny tabletop - cała armia pomalowana w ten sposób musi robić wrażenie. Ale zakładam, że nie są jeszcze skończeni?
Malujesz dla siebie czy dla kogoś?
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Bardzo podoba mi się kolor peleryn :D
I dobrze że niektórzy mają białe włosy, bo inaczej było by bardo ciemno i monotonnie ...
może tym z ciemnymi włosami też dać jeden element jaśniejszy :roll:
-- Ańa

Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

racja - teraz na to zwróciłem uwagę. ci z jasnymi włosami wyglądają korzystniej.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Szary

Post by Szary »

Oczywiscie modele sa jeszcze nieskonczone. Ale macie racje, kolory wlosow beda bardzo jasne raczej i dosc zywe. Szkoda tylko, ze to zdjecie tez jest takie "kredowe", bo i plaszcze sa bardziej zywsze. Ale moze nastepnym razem uda mi sie lepsze zdjecia zrobic.
Dzieki za komentarze :)
Szary

Image
Szary

Post by Szary »

Szybka fota, bo mi się już nie chciało wszystkiego ustawiać. Za uprzejmością Mahonia powinna pojawić się wkrótce bardziej profesjonalna.
Męczyłem, męczyłem... i mi się znudził. Co zresztą widać w paru miejscach :whistle:

ImageClick to see full-sized image
Szary

Image
umpa

Post by umpa »

Bardzo fajnie bardzo :) nic dodać nic ująć pozdrawiam.
Post Reply