dzięki Scibor za bardzo ciekawy komentarz!
Kategorie, które wymieniłeś mają sens i łączą się z tymi które zaproponował Bohun. Fajnie, że powoli zaczynamy dochodzić do tego jak miałoby to wyglądać.
[PL] GD Polska 2009
Re: [PL] GD Polska 2009
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
no i znowu wyjde na złego i niedobrego ..
dzisaj pogadałem z paraoma osobami dysponujacymi salami (w warszawie) i jest taka mozliwość by cos takiego zorganizować - 2 dniowa impreza dla malarzy
z konkursem typu "pokaz" i z konkursem typu "tu i teraz"
tyko musiał bym (nie ja tylko oni) wiedzeć jaka w przybliżeniu była by frekwencja (od tego zalerzą sponsorzy) im wiecej tym lepieji sponsorzy bardzej zainteresowani
wyprzedzenie to 2 do 3 miesiecy na zorganizowanie tego (rezerwacje, reklamama , ect )
prawdopodobnie płatne (narazie niewiem ile .. ale raczej cos koło 10 zł .. ale to jest czyste przypuszczenie ) dla wystawiajacych i darmowe dla odwiedzajacych / kupujących
mozna zorganizować albo nagrody rzeczowe albo trawione w szkle puchary , medale i tym podobne
ale do tego czy jest mozliwość zrobienie takiej imprezy muszę wiedzeć w przybliżeniu frekwencje
dzisaj pogadałem z paraoma osobami dysponujacymi salami (w warszawie) i jest taka mozliwość by cos takiego zorganizować - 2 dniowa impreza dla malarzy
z konkursem typu "pokaz" i z konkursem typu "tu i teraz"
tyko musiał bym (nie ja tylko oni) wiedzeć jaka w przybliżeniu była by frekwencja (od tego zalerzą sponsorzy) im wiecej tym lepieji sponsorzy bardzej zainteresowani
wyprzedzenie to 2 do 3 miesiecy na zorganizowanie tego (rezerwacje, reklamama , ect )
prawdopodobnie płatne (narazie niewiem ile .. ale raczej cos koło 10 zł .. ale to jest czyste przypuszczenie ) dla wystawiajacych i darmowe dla odwiedzajacych / kupujących
mozna zorganizować albo nagrody rzeczowe albo trawione w szkle puchary , medale i tym podobne
ale do tego czy jest mozliwość zrobienie takiej imprezy muszę wiedzeć w przybliżeniu frekwencje
-
Nameless
- The Better Choice

dzis - 100 chetnych
za miesiac - 50
tuz przed wyjazdem - 20
przy kasie - 10
na powaznie - mysle, ze nikt nie poda ci konkretnej liczby.
za miesiac - 50
tuz przed wyjazdem - 20
przy kasie - 10
na powaznie - mysle, ze nikt nie poda ci konkretnej liczby.
niechodzi o konkretną a o przybliżoną . zakładam że z warszawy to około 10 by sie zebrało i to na luzie ... ale niemam pojęca jak z resztą (acha kwestja noclegów była by "upychanie po mieszkaniach" ..no chyba że ktos chce hotel ale warszawa i Hotele to nie występuje w jednym zdaniu z "niskim kosztem" - no chyba że ktos lubi cuda typu Hostel turystyczny)
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

myślę, że my z Anią bysmy przyjechali - jeśli termin byłby dogodny. ale niestety muszę przyłączyć się do tego, co napisał Nameless... 
-
Nameless
- The Better Choice

nie znajac konkretnej daty, lokalizacji (no dobra, tu akurat zakladamy Warszawe) i wszystkich innych szczegolow i duperelek - nie ma szans na podanie ci czegokolwiek Maru. Ja moge tak jak Mahon zadeklarowac swoje checi przyjazdu na taka impreze, ale nie zadeklaruje ci obecnosci. Podobnie potraktuj kazde zgloszenie, chocby osobnik byl na 120% przekonany ze przyjedzie.
Jak chcesz jakas wskazowke miec, skieruj pytanie do organizatorow Slonecznikow gorka. Mysle, ze o taki konkurs nam tu chodzi, tamten byl tu reklamowany, ale wez pod uwage ze byl czescia Bazyliszka, co moglo zwiekszyc liczbe uczestnikow. Ja nie kojarze w tej chwili ani liczby uczestnikow, ani zgloszen. Moze ktos inny tu ma lepsza pamiec
Jak chcesz jakas wskazowke miec, skieruj pytanie do organizatorow Slonecznikow gorka. Mysle, ze o taki konkurs nam tu chodzi, tamten byl tu reklamowany, ale wez pod uwage ze byl czescia Bazyliszka, co moglo zwiekszyc liczbe uczestnikow. Ja nie kojarze w tej chwili ani liczby uczestnikow, ani zgloszen. Moze ktos inny tu ma lepsza pamiec
podobnie jamahon wrote:myślę, że my z Anią bysmy przyjechali - jeśli termin byłby dogodny. ale niestety muszę przyłączyć się do tego, co napisał Nameless...
Stop competing with others. Start competing with yourself.

heh ja w rzadnym razie nie wymagam od nikogo zgłoszeń tylko szacunkowej liczby w stylu z Wawy to z 10 osób może by przyszło z Poznania może 10 z Krakowa może 10 , a z Wulki Węglowej może 2 ect ..
co by mieć wiedze ile osób by mogło być potencjalnie .. a nie ile sie zgłasza (zgłoszena jak juz będzie do czego
i wiadomo będze kiedy co i jak)
w ciagu tego tygodna będą zbierane właśnie tego typu informacje i możliwe że w przyszłym tygodniu będe wiedzał bardzej szczegułowo (mozliwe daty, możliwe sale, Sponsorów .. jeśli będą (czy jeden czy może wiecej ... i czy sie nie okarze że maja jakies wymogo odnośnie zasad .. np połączenie tego z pokazami systemów jakie kolportują ect - ale o tym będe więcej wiedzał najwcześniej w przyszłym tygodniu )
wiec jeśli macie jakieś konkretne propozycje odnośnie łączena imprez , zasad imprezy ect to dawajcie .. przekarze do tych co to będa negocjowali
w ciagu tego tygodna będą zbierane właśnie tego typu informacje i możliwe że w przyszłym tygodniu będe wiedzał bardzej szczegułowo (mozliwe daty, możliwe sale, Sponsorów .. jeśli będą (czy jeden czy może wiecej ... i czy sie nie okarze że maja jakies wymogo odnośnie zasad .. np połączenie tego z pokazami systemów jakie kolportują ect - ale o tym będe więcej wiedzał najwcześniej w przyszłym tygodniu )
wiec jeśli macie jakieś konkretne propozycje odnośnie łączena imprez , zasad imprezy ect to dawajcie .. przekarze do tych co to będa negocjowali
Frekwencja zależy od nagłośnienia i włożonego wysiłku w promocję.
Sponsorzy uzależniają swoje zaangażowanie od frekwencji malarzy, a malarze od sponsorów
A co będziemy robić przez te dwa dni?
Myśleliście o wspólnym malowaniu i o pokazach? Może nauka malowania dla początkujących?
Trzeba opracować kuszący plan ... może niech się zgłoszą chętni do prelekcji, a malarze/rzeźbiarze do pokazów zadeklarują tematykę ... żeby było wiadomo do czego się jedzie. Będziesz miał wtedy co reklamować
Sponsorzy uzależniają swoje zaangażowanie od frekwencji malarzy, a malarze od sponsorów
A co będziemy robić przez te dwa dni?
Myśleliście o wspólnym malowaniu i o pokazach? Może nauka malowania dla początkujących?
Trzeba opracować kuszący plan ... może niech się zgłoszą chętni do prelekcji, a malarze/rzeźbiarze do pokazów zadeklarują tematykę ... żeby było wiadomo do czego się jedzie. Będziesz miał wtedy co reklamować