[PL] Pamperki Rentalla
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
wziałem do ręki marynarza i z racji tego ze podobaja mi sie ich figurki, postawnowilem spróbować innego schematu kolorystycznego na pancerzu, narazie jest to gleboki wip, ale prace wrą
wpadłem na karkołomny dla mnie pomysł, pomalowania w taki sposob calego oddziału, jestem ciekaw czy podołam.
Co narazie o nim sądzicie ?
[rimg]https://img17.imageshack.us/img17/5927/pict9799n.jpg[/rimg]
Co narazie o nim sądzicie ?
[rimg]https://img17.imageshack.us/img17/5927/pict9799n.jpg[/rimg]
obrales sobie niesamowicie trudne zadanie.. malowanie w ten sposob calego oddzialu moze byc mordęgą..
WIP wyglada spoko ale jezeli nie wprowadzisz ciemniejszych/mocniejszych akcentow to skonczony model moze wygladac zbyt mdlo i pastelowo..
powodzenia w konczeniu marynarza
WIP wyglada spoko ale jezeli nie wprowadzisz ciemniejszych/mocniejszych akcentow to skonczony model moze wygladac zbyt mdlo i pastelowo..
powodzenia w konczeniu marynarza
Stop competing with others. Start competing with yourself.

ślicznie, gładko - z Kacpero zgadzam się o tyle, że jeśli decydujesz się na jednolitą kolorystykę, bez barwnych fajerwerków, to kontrastami świateł i cieni musisz nadać modelowi całą jego atrakcyjność. jeśli nie uda ci się zbudować interesującego światłocienia - wyjdzie nudna pastelowa plama. jeśli jednak ci się uda, to przy tak gładkim malowaniu efekt będzie świetny!
-
Akasha
Kurde, Rentall, musze to przyznac, ze troche zjebales.
Zbroja zarąbista, bardzo ladna czerwień, delikatne przejscia - super.
Freehand tez bardzo ladny, ale sa rzeczy ktore strasznie zanizaja ta pracę.
Przede wszystkim rekojesc miecza, wyglada jak spodkladowana tylko, szkoda psuc takie dobre malowanie przez lenistwo (bo zgaduje, ze ci sie juz tego nie chcialo robic).
Na poprzednim marynacie twoj nmm srebrny byl imo lepszy, byly mocniejsze kontrasty, a tutaj jest on za bardzo wybielony.
Troche kompozycyjnie praca troche spadla, bo nijak pasuje ciemno czerwona zbroja chaosnika do prawie bialych metalikow.
Zbroja zarąbista, bardzo ladna czerwień, delikatne przejscia - super.
Freehand tez bardzo ladny, ale sa rzeczy ktore strasznie zanizaja ta pracę.
Przede wszystkim rekojesc miecza, wyglada jak spodkladowana tylko, szkoda psuc takie dobre malowanie przez lenistwo (bo zgaduje, ze ci sie juz tego nie chcialo robic).
Na poprzednim marynacie twoj nmm srebrny byl imo lepszy, byly mocniejsze kontrasty, a tutaj jest on za bardzo wybielony.
Troche kompozycyjnie praca troche spadla, bo nijak pasuje ciemno czerwona zbroja chaosnika do prawie bialych metalikow.

Click to see full-sized image