Aaaaa przypomniala mi sie jedna rezcz - mianowicie te grudy na GSie na plaszczu ... chyba w 1 miejsci nie za dobre sie owa masa rozmieszala i gruda w srodku powstala ...
[PL] Siedziba Flameona ;)
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Siedziba Flameona ;)
Stary GS i ogólnie jednak w rzeźbieniu nie jestem dobry ale po prostu czasem lubię coś porobić w zielonym, sprawia mi to wiele przyjemności 
Na jakiś czas przed świętami zacząłem malować deathmaster snikcha, chciałem wysłać Mahoniowi żeby na święta pojawił się na ebayu ale jak tylko przyjechałem do Rodziny na święta to mnie znajomi zaczęli wyciągać na piwo i malowanie poszło na razie w kąt
a szkoda bo został mi do skończenia już tylko ogon 
Tak więc skoro chwilowo nic produktywnego z figurką nie robię to pozwolę sobie wrzucić jego fotki jakie robiłem jak ostatnim razem miałem cyfrówkę w rękach, aby usłyszeć wasze porady i opinie na jego temat, a nuż coś w nim jeszcze zmienię
Tak więc proszę o garść porad i opinii
Click to see full-sized image
Tutaj jest mniej więcej jego obecny wygląd, ale zdjęcie jest nie najlepsze bo robione telefonem, przejścia pomiędzy kolorami w niektórych miejscach wyglądają zbyt brutalnie i płaszcz jest o wiele jaśniejszy niż w rzeczywistości, ale nmm wyszło dobrze
Na jakiś czas przed świętami zacząłem malować deathmaster snikcha, chciałem wysłać Mahoniowi żeby na święta pojawił się na ebayu ale jak tylko przyjechałem do Rodziny na święta to mnie znajomi zaczęli wyciągać na piwo i malowanie poszło na razie w kąt
Tak więc skoro chwilowo nic produktywnego z figurką nie robię to pozwolę sobie wrzucić jego fotki jakie robiłem jak ostatnim razem miałem cyfrówkę w rękach, aby usłyszeć wasze porady i opinie na jego temat, a nuż coś w nim jeszcze zmienię
Tak więc proszę o garść porad i opinii
Click to see full-sized imageTutaj jest mniej więcej jego obecny wygląd, ale zdjęcie jest nie najlepsze bo robione telefonem, przejścia pomiędzy kolorami w niektórych miejscach wyglądają zbyt brutalnie i płaszcz jest o wiele jaśniejszy niż w rzeczywistości, ale nmm wyszło dobrze
Click to see full-sized image-
Demi_morgana
- Chest of Colors

Bardzo miłe zaskoczenie
Wygląda zacnie. Dociągnij tak to końca i będzie turbomodel. Podoba mi się komiksowe podejście, czystość malowania i duży kontrast.
Zmień może źrenice, bo nadają Snikchowi bardziej klimatu "Jeża Jerzego" niż postaci z Marvela.
Zmień może źrenice, bo nadają Snikchowi bardziej klimatu "Jeża Jerzego" niż postaci z Marvela.
Flameon!REWELACJA!Blyszczy sie jak psu jajca!Idealnie trafiasz w moj gust!Przepiekny kontrast z mega galdkimi przejsciami, super!
Dziękuję bardzo
a co z tym oczkiem mam zrobić? Większą tą źrenicę czy jak? Bo ogólnie to jeśli idzie o oczy to nie jestem za dobry w malowaniu ich i pomysłów też mi brak 
The King is Back.
Dawaj go na mitrila do galerii jeszcze!
Rewelka, niby malujesz mało, rzadko coś publikujesz a jednak co model to lepiej!
PS Flame to lotrowiec! Czas obalić mit,że w lotra grają dzieci, które nie potrafią nawet równo farby nałożyć
Przynajmniej był jak jeszcze kiedyś an gadu gadaliśmy xD
Dawaj go na mitrila do galerii jeszcze!
Rewelka, niby malujesz mało, rzadko coś publikujesz a jednak co model to lepiej!
PS Flame to lotrowiec! Czas obalić mit,że w lotra grają dzieci, które nie potrafią nawet równo farby nałożyć
Przynajmniej był jak jeszcze kiedyś an gadu gadaliśmy xD

-
Nameless
- The Better Choice

brawo, brawo, kolejny talent nam tu rosnie 
tylko jeszcze caly plaszcz pomaluj tak jak na glowie kaptur
tylko jeszcze caly plaszcz pomaluj tak jak na glowie kaptur
Mega. Nmm superwyrazisty, szatki szmatki tez super... oby tak dalej!
Teraz zrobiłeś jedna pionowa, ostra kreske. W szerokim rozwarciu oka to moze się wiązać albo ze złością, albo ze strachem - wyraz pyska sklania bardziej do złości. Ale to dalej komiksowa źrenica w stylu Jeża:
Możesz poszerzyć tą kreskę w pionie, ale żeby dalej była pionową kreską. Powinno to wzmonić wyraz jego pyska.
Spróbuje na weekend może narysować kilka typów źrenic wg mojej typologii, to może ci bardziej pomogę.
Sam mam ten model. Teraz muszę pomyśleć nad jakimś innym podejściem do niego, hmm...
Click to see full-sized imageMożesz poszerzyć tą kreskę w pionie, ale żeby dalej była pionową kreską. Powinno to wzmonić wyraz jego pyska.
Spróbuje na weekend może narysować kilka typów źrenic wg mojej typologii, to może ci bardziej pomogę.
Sam mam ten model. Teraz muszę pomyśleć nad jakimś innym podejściem do niego, hmm...