[PL] Siedziba Flameona ;)

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
dead

Post by dead »

powiadasz ze dziewki lubuja sie w wyzszych kolesiach :D ?? -> jakos specjalnie nie zwrocilem na to uwagi :P

Aaaaa przypomniala mi sie jedna rezcz - mianowicie te grudy na GSie na plaszczu ... chyba w 1 miejsci nie za dobre sie owa masa rozmieszala i gruda w srodku powstala ...
Flameon

Re: [PL] Siedziba Flameona ;)

Post by Flameon »

Stary GS i ogólnie jednak w rzeźbieniu nie jestem dobry ale po prostu czasem lubię coś porobić w zielonym, sprawia mi to wiele przyjemności ;)

Na jakiś czas przed świętami zacząłem malować deathmaster snikcha, chciałem wysłać Mahoniowi żeby na święta pojawił się na ebayu ale jak tylko przyjechałem do Rodziny na święta to mnie znajomi zaczęli wyciągać na piwo i malowanie poszło na razie w kąt :P a szkoda bo został mi do skończenia już tylko ogon ;)
Tak więc skoro chwilowo nic produktywnego z figurką nie robię to pozwolę sobie wrzucić jego fotki jakie robiłem jak ostatnim razem miałem cyfrówkę w rękach, aby usłyszeć wasze porady i opinie na jego temat, a nuż coś w nim jeszcze zmienię ;)
Tak więc proszę o garść porad i opinii ;)

ImageClick to see full-sized image

Tutaj jest mniej więcej jego obecny wygląd, ale zdjęcie jest nie najlepsze bo robione telefonem, przejścia pomiędzy kolorami w niektórych miejscach wyglądają zbyt brutalnie i płaszcz jest o wiele jaśniejszy niż w rzeczywistości, ale nmm wyszło dobrze ;)

Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

o w morde!!! nmm jest bomba!!! :WOW:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Szary

Post by Szary »

Bardzo miłe zaskoczenie :clap: Wygląda zacnie. Dociągnij tak to końca i będzie turbomodel. Podoba mi się komiksowe podejście, czystość malowania i duży kontrast.
Zmień może źrenice, bo nadają Snikchowi bardziej klimatu "Jeża Jerzego" niż postaci z Marvela.
Szary

Image
przemosz.

Post by przemosz. »

Flameon!REWELACJA!Blyszczy sie jak psu jajca!Idealnie trafiasz w moj gust!Przepiekny kontrast z mega galdkimi przejsciami, super!
Flameon

Post by Flameon »

Dziękuję bardzo :D a co z tym oczkiem mam zrobić? Większą tą źrenicę czy jak? Bo ogólnie to jeśli idzie o oczy to nie jestem za dobry w malowaniu ich i pomysłów też mi brak :P
Gildor

Post by Gildor »

The King is Back.

Dawaj go na mitrila do galerii jeszcze!

Rewelka, niby malujesz mało, rzadko coś publikujesz a jednak co model to lepiej!
:clap:

PS Flame to lotrowiec! Czas obalić mit,że w lotra grają dzieci, które nie potrafią nawet równo farby nałożyć :dance:

Przynajmniej był jak jeszcze kiedyś an gadu gadaliśmy xD
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

brawo, brawo, kolejny talent nam tu rosnie :)
tylko jeszcze caly plaszcz pomaluj tak jak na glowie kaptur ;)
Image
umpa

Post by umpa »

Mega. Nmm superwyrazisty, szatki szmatki tez super... oby tak dalej!
Szary

Post by Szary »

Teraz zrobiłeś jedna pionowa, ostra kreske. W szerokim rozwarciu oka to moze się wiązać albo ze złością, albo ze strachem - wyraz pyska sklania bardziej do złości. Ale to dalej komiksowa źrenica w stylu Jeża:

Możesz poszerzyć tą kreskę w pionie, ale żeby dalej była pionową kreską. Powinno to wzmonić wyraz jego pyska.
Spróbuje na weekend może narysować kilka typów źrenic wg mojej typologii, to może ci bardziej pomogę.

Sam mam ten model. Teraz muszę pomyśleć nad jakimś innym podejściem do niego, hmm...
Szary

Image
Post Reply