[PL] Galeria Gildora

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

malowanie takich przejść na czarnym podkładzie to gorszy wybór (moim zdaniem) - musisz nakładać więcej warstw dla pełnego pokrycia, żeby podkład nie przebijał, a i tak wychodzą mniej nasycone i bardziej zgaszone...

a więcej warstw = więcej czasu i mniej gładka powierzchnia... chyba, że ma się sporo wprawy.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Pomysł rzeczywiście fajny :curtain: jestem ciekawa jaki sposób obrałeś na pomalowanie tego ...
-- Ańa

Image
Gildor

Post by Gildor »

Zaniechałem malowanie tego elfa, gdyż dowiedziałem się o konkursie, i postanowiłem pomalować coś innego. Wardacera. Oto on :lol:
https://s217.photobucket.com/albums/cc26 ... acmona.jpg
Prosił bym o komentarze.
Image
Gildor

Post by Gildor »

Witam! Moja pierwsza rzeźba. Proszę o sugestie. Mam nadzieję że się ktoś odezwie.
https://i217.photobucket.com/albums/cc26 ... azgul1.jpg
https://i217.photobucket.com/albums/cc26 ... azgul2.jpg
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Odzywam się: szkoda że fotka z daleka i figurka taka czarna. Nic nie widać.
Przykro mi :(

A wardancer całkiem dobry - znacznie lepszy niż twoje poprzednie prace. Tyle, że tym razem twarz nie za bardzo naturalnie wyszła. Wygląda bardziej na gumową maskę. Ale zdaje mi się, że gładkość malowania poprawiłeś dość znacznie...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Galeria Gildora

Post by Slawol »

Jup, zgadzam się z Mahoniem. Nie sposób ocenić Twoją rzeźbę...

Natomiast Wardancer jest dowodem na to, że faktycznie idziesz do przodu z malowaniem i to znacznie. Skóra jest już naprawdę ładnie pomalowana. Widać, że cieniowanie też jest odważniejsze i przemyślane - nogi od przodu wyglądają naprawdę dobrze, z tyłu trochę gorzej, ale to detal z rzeźbą do opanowania :) Metaliki możesz jeszcze podciągnąć, żeby te ostrza bardziej się błyszczały ;) To samo tyczy się irokeza, jeszcze parę rozjaśnień na końcach. Podstawka udana!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
IRKUCK

RE: [PL] Galeria Gildora

Post by IRKUCK »

Zgadzam się z chłopakami nic nie widać figurki, nie potrzebnie ją podkładowałeś na czarno....
a co do wardancera to bym jeszcze popracował nad włosami i metalikami :) a reszta (skóra przede wszystkim) wygląda dobrze, oby tak dalej :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Szary

Post by Szary »

Prosze, wrzucaj fotki od razu nie forum. Nie to, ze jestem leniwy i mi sie klikac nie chce (bo jestem), ale znacznie to ulatwia porownywanie i oszczedza mi ogladania reklam :roll:
Szary

Image
Rentall

Post by Rentall »

Szary ma racje, wrzucaj fotki od razu na forum :)
Moim zdaniem wiesz o co chodzi ogolnie w NMM, ja ekspertem nie jestem, ale to co wiem to postaram sie Tobie przekazac. Moim zdaniem wieksze kontrasty by sie przydaly i gladsze przejscia, albo miales za gesta farbe, albo nie pokryla ona czarnego podkladu i wyszlo troche brudno i kamiennie, mowa tu o mieczu. A jesli chodzi o zloty nmm to Ci nie pomoge bo sam nie umiem go malowac i unikam tego jak ognia 8) Ale z tego co widze to sam sobie podniosles poprzeczke malujac haldira, czy haldiro pochodnego ludzika z lotra.. masz malo miejsca na zrobienie przejsc, przynajmniej mi sie tak wydaje :) Ale ogolnie robisz duze postepy, w porownaniu do tego co nam pokazywales na poczatku, to zrobiles duzy krok na przod, zreszta fakt ze probojesz nmm, z calkiem nie najgorszym skutkiem dobrze swiadczy
Tyle ode mnie :)
Post Reply