[PL] Galeria Gildora

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Kuzyn

Re: [PL] Galeria Gildora

Post by Kuzyn »

Gildor wrote: A to do czystości:
https://www.coolminiornot.com/264801
i co Ci się nie podoba w tym modelu, że wróciłeś do maziania? :wink: jak dla mnie ten model czy gitarzysta są spoko, wiadomo, że bez fajerwerków ale przecież efekciarskie malowanie przychodzi z czasem :) ciągłe wracanie do nawyków w ogóle Cię nie rozwija, a chyba nie o to chodzi w tym hobby, bo tak to jest hobby, więc nie wiem czemu tak się każdy emocjonuje i naskakuje na ciebie. :angel: pokój bracia ! ja jak miałem problem z równym nakładaniem kolorów i blacklajningiem przed malowaniem to w ramach ćwiczeń pomalowałem około 200 krasnali na podstawowe kolory plus lajning, co było moim zamówieniem i teraz uważam, że to wiczenie diametralnie mi zmieniło patrzenia na modele. Bo zwyklas z lajningiem wygląda NA PRAWDĘ lepiej, od prób cieniowania i zamazywania wszystkiego.

Peace!
Gildor

Post by Gildor »

Czuprynsky wrote:Niewiele widać z tych komandosów... a drugi model- ładny, reprezentuje wysoki poziom, ale to nie jest aż tak proste malowanie ;)

Nie przyjmiesz wyzwania? - pytam, bo nie otrzymałem jednoznacznej odpowiedzi ;)
Jasne,że przyjmuję: D
Tylko nie mam ani marinsa ani chęci na jego malowania. Teraz właśnie zacząłem Legolasa, plastikowe z Mines of Moria. Rezerwa do moich powstających sił. Jeśli chcesz to możemy umówić się tak,że każdy maluje co innego i po prostu nie traktujemy tego jak pojedynku tylko jak dwustronne zobowiązanie :mrgreen:
i co Ci się nie podoba w tym modelu, że wróciłeś do maziania? :wink: jak dla mnie ten model czy gitarzysta są spoko, wiadomo, że bez fajerwerków ale przecież efekciarskie malowanie przychodzi z czasem :) ciągłe
Nie no, po prostu niekiedy tak mam,że sobie popaćkam. Dużo zależy od rzeźby :wink: Nie które mnie kuszą żeby pokombinować.

Dzięki.
miłego!
Image
Rentall

Post by Rentall »

Gildor wrote: Nie które mnie kuszą żeby pokombinować.
:plzdie:
Czuprynsky

Post by Czuprynsky »

Ok, u mnie powoli powstaje do życia konwertowany Havoc IW z Autocannonem. Jako że to zaobowiązanie, malowanie dowolne ;P

Swoją drogą, naprawdę nikt nie zauważył mojego ninja posta, czy jego ukryta treść jest tak doskonale widoczna, że nikt po prostu o tym nie wspomniał? :o
Gildor

Post by Gildor »

Ten z tymi białymi uzupełnieniami? Ja zobaczyłem, akurat derby oglądałem(w żużlu, Falubaz dostał w dupę od Slawolowych) i już chciałem odpisać ale zobaczyłem,że jednak robisz mnie w balona :wink: Dobrze,że się zorientowałem :mrgreen:
To jakby co, proponuję aby każdy pisał w swoim temacie. Ja w sumie mam nałożone 1sze warstwy i pokombinowałem z szatą już trochę.
Miłego mazania!
Image
Gildor

Post by Gildor »

Dawno nic nie wrzucałem.
Ostatnio przysiadłem przy podstawce. Jeszcze nie wiem do czego ją użyję.
Ogółem, brązy na fotce to taki kisiel, na żywo wygląda to jakoś bardziej naturalnie. Dużo pigmentowałem.
Jakby ktoś skomentował to byłoby miło.
ImageClick to see full-sized image
ImageClick to see full-sized image
Image
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Post by Camelson »

Super! naprawdę super!! Podoba mi się ta ukryta "dzikość" w niej :) jakby zaras Bear Grylls miał sie na niej pojawić :D

Jakich pigmentów używałeś? ja własnie zbieram się do kupna pigmentów i zbieram info :P

10/10!

Pozdro!
Mike

Post by Mike »

Dokładnie, bardzo ładny kawałek terenu.
Możesz opisać dokładnie co z czego jest zrobione?
Struna

Post by Struna »

Bardzo fajna podstawka, nie podoba mi się tylko woda. Jest ona taka trochę glutowata- jakby ktoś zasmarkał na podstawkę ;)

Z czego jest ta czerwona roślinność :?:
Last edited by Struna on 26 Jun 2011, o 23:28, edited 1 time in total.
Pozdrawiam
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

super wyglada, teraz tylko jakis ladny model potrzebujesz :)
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Post Reply