a) trzeba umieć malować prosto, a efektownie - i tego próbowaliśmy cię uczyć. nałożyć kolory podstawowe, obkreskować krawędzie - jak zostanie czas to dorobić jakiś bajer
b) trzeba wybrać prostszy model
Na początku był czysty a potem go przybrudziłem ^^Mahoń
a po co go tak usmarowałeś? nie można było starym polecanym już ci sposobem: prosto a czysto?
feeee
Ha! +1 SlawolGildor już tak chyba ma... Najpierw pomaluje takiego świetnego rockmana, a później dowali coś z epoki Wczesnego Gildoryzmu
Ostatni brudas malowany w ten sposób znalazł swój dom i zszedł 2x drożej oO Ludzie są dziwni.Z całym szacunkiem Gildor ale chętnych na kupno mieć chyba nie będzieszpowód tego stanu rzeczy jest chyba jasny i klarowny dla każdego
Poza tym po co się spinałeś na te półtorej godziny? Przecież w tym hobby chodzi o efekt końcowy. To Ja ze Sławolem na speed paintingu goblina chyba malowaliśmy dłużej
Próbowaliście?jak się chce pomalować model w 1.5 godziny to:
a) trzeba umieć malować prosto, a efektownie - i tego próbowaliśmy cię uczyć. nałożyć kolory podstawowe, obkreskować krawędzie - jak zostanie czas to dorobić jakiś bajer
b) trzeba wybrać prostszy model
Popieram Cię w 100%, tylko niekiedy moje słowa odbiegają nieco od czynów chociaż się staramWybacz, ale nie widzę powodu, dla którego miałbyś się spinać w takim czasie.
Generalnie jestem zdania, że albo robi się coś dobrze albo wcale... no przynajmniej na tyle na ile pozwalają ci umiejętności,
a wiemy, że potrafisz już pomalować model zacnie
Zależy dla kogo1,5h to dla mnie jest nieporozumienie. Model wygląda "feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee" i jest to stracone 1,5 godziny, które niczego cię nie nauczą.
Równie dobrze w tym czasie mógłbym siedzieć i gapić się w telewizję Trwam, obierać kartofle albo myśleć o dniu następnym.
Sorry, ale takie mam zdanie.

No, trwało straasznie długo ale chyba nie poszło na marne =]mahon wrote:a to fakt, ciekawe spostrzeżenie. pewnie dlatego, że skoro już robisz dobrze, to większość komentarzy sprowadza się do tego, że jest dobrze - czyli nie za bardzo jest co pisać. a jak kogoś coś kłuje w oczy - to się żali...
a co do próbowania - to, że napisałem "próbowaliśmy", oznacza tylko tyle, że pisałem o naszej czynności, a nie o jej rezultatach. nie napisałem przecież "bezskutecznie próbowaliśmy". a akcent na nasze starania był celowy, bo długo to trwało ^^

Click to see full-sized image
Click to see full-sized image