[PL] Warsztat Szczurka

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Jeśli chodzi o klimat i jakość - bardzo fajnie. Ale podstawka nadal nudna, zbędna, odciągająca od figurki i pusta. W 100% zgadzam się z tym co powiedział Przemosz.

A markerek ładny! Podobnie jak jednostka jako całość. W tej formie zdecydowanie zyskują :)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
szczurek_

Post by szczurek_ »

Podstawka elfa miala byc bardziej bogata tzn. woda i inne elementy ale jakos tak wyszlo i .... :wink:
Nastepne (jezeli oczywiscie beda :wink: ) postaram sie zrobic lepsze :D
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

No że też Ci się chciało malować tą skórę -pelerynę :doh: ja nie lubię malować takich rzeczy. Właśnie wtedy puszczają mi nerwy i robię się niecierpliwa.
No ale Twoja cierpliwość poszła w świat przy podstawce :lol: Tak ładnie pomalowany model a tak zwyklasta podstawka?
Tylko tyle i aż tyle mam do zarzutu :P
Brawo za malowanie, buuu za wykończenie ;)
-- Ańa

Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Fajny ten Nightbringer (bo na Nightbringera to nawet wyglada! ;) )
Cienie bym troche poglebil moze, bo dobor kolorow i gladkosc malowania sa dla mnie bez zarzutu.

Szata moglaby byc ciekawsza - przechodzic w inny kolor, mienic sie jakimis freehandami. Zwlaszcza gdybyc chcial tego Nightbringera pomalowac jako cos Tzeentchowego (co oczywiscie nie bylo twoim zamiarem :roll: ) - bo Tzeentch jako pan zmian i magii kojarzy mi sie z feeria barw i pojawiajacymi sie i znikajacymi zmiennymi wzorami. No, chyba ze sie zalozy ze wlasnie wszystkie znikly ;)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
kacpero

Post by kacpero »

gladkosc malowania rzeczywiscie bardzo dobra.. tak jak pisal mahon suknia wymaga urozmaicenia (freehandy lub mocne kontrasty)..
ostrze kosy wyglada na zaczete/musniete jedynie washem.. wzmocnilbym cienie na tym elemencie..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

niebieska szata ma istotnie za ma??y kontrast ... Po sko??czeniu my??la??em czy by jej bardziej nie rozja??niÄ? ale wtedy by za bardzo bia??a wysz??a :wink:
bo dobor kolorow i gladkosc malowania sa dla mnie bez zarzutu.

:shock: oooo komu?? siÄ? kolorystyka podoba :wink:

Co do freehand??w ... :wink: Nie chcia??bym go skrzywdziÄ? . Po prostu nie sÄ? mojÄ? dobra strona ,a nie chcia??em na nim testowaÄ? (za d??ugo malowa??em szatÄ? ;) ) .

P.s- Kosa wysz??a moim skromnym zdaniem okej :wink: Tylko fot nie umiem cykaÄ? :?

Jak na figurkÄ? do my??lÄ? ,??e nie jest ??le :wink: Teraz bÄ?dÄ? malowa?? Belakora :) mo??e z nim bardziej ... :D
Image
Marek

Post by Marek »

Figurka za to stoi na bardzo tzeentchowej kartce :)
Kolorystyka nie jest klasycznym Tzeentchem, ale jak dla mnie: BOMBA! Ascetyczne kolorki sa moim skromnym zdaniem genialne i daja duzo lepszy efekt od bajkowych feerii barw.

Mozna sie czepic ze momentami jest nudna, owszem, ale z drugiej strony cieniowanie do innego koloru szmaty, ktora cala ma byc w jednym kolorze, tylko dlatego ze inaczej bedzie "nudno" jest odejsciem od proby pokazania czegos w sposob bardziej realistyczny.

BRAWO!
Post Reply