Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Złoto nie jest wcale takie złe, jedynie podany sposób służy do polepszenia
Futro ma niezła rzeźbę (GW mogłoby się uczyć od FW), metaliki też dobre. Niebieski kolor mi tu nawet nie przeszkadza. Czaszka na podstawce trochę jednokolorowa. Ta brązowa torebka ze złotym zapięciem z tyłu mogłaby dostać więcej cieniowania, tak jak buty, a nie tylko krawędziowanie. To samo tyczy się rękojeści topora.
Model malowany w ograniczonej palecie - podoba się, mimo że sam wzór FW nie do końca przypada mi do gustu.
Dziękuję
Pytanie - czy w Waszej opinii ta figurka mogła by zyskać przy zastosowaniu NMM? Co prawda kolega który mi ją zlecił stanowczo nie chciał NMM, ale przez cały czas malowania chodziło mi to po głowie...
Mi się podobają metaliki osobiście i ja za Chiny bym tutaj NMMu nie wcisnął. Okres NMMowego zachwytu mi się skończył.
Ale bardziej obiektywnie, moim zdaniem model wyszedł Ci bardzo klimatycznie a NMM mógłby tutaj w tym klimacie namieszać Chodź zapewne model wyglądałby efektowniej. Co kto lubi.
NMM dałby radę, ale jak widzę, ile detali ma samo złoto, to mi się słabo robi Ja tam jestem fanem metalików, ale dobrze wykonany NMM to przyjemność dla oka zawsze.